Adna Handanagić: Obrve su kruna vašeg lica

0

Svi masterclasses su samo odskočne daske gdje naučite nove tehnike, dobijete nove vizije i ideje, a ostalo je sve na vama.

Adna Handanagić, make up artist

Adna Handanagić  je po zanimanju ekonomist, završila je Fakultet za turizam i ugostiteljstvo u Opatiji, ali poslije toga se odlučila vratiti u Cazin gdje je otvorila svoj studio Beauti AX.

Kako kaže Adna umjetnost joj je oduvijek bila velika strast, a kao blizanac u horoskopu , artistički dio nje je uvijek čeznuo da bude primijećen i u tome je nakon dugo godina postala i prepoznata. O njenom salonu, uslugama, ali i šta klijentice žele kada dođu kod nje u salon donosimo vam u nastavku.

Voljeli bismo te predstaviti našim čitaocima, pa nam recite nešto više o sebi i svom putu ka beauty svijetu? Koliko već dugo radite u beauty industriji?

Prije svega htjela bih napomenuti da je šminkanje moj dar od Boga. Neko se naprosto rodi sa tim osjećajem, i kada vas vodi ta ljubav i strast uspjeh je zagarantovan. Moj skromni studio Beauty_AX postoji već pune 3 godine.  Krunisala sam svoj “dar” edukacijama kod veličanstvene Aleksandre Gudelj (make – up) i kod jedne divne djevojke Elme Beganović (gdje sam završila kurs za PMU /polutrajni make up (puder obrve i usne). Često volim da kažem da svoje edukatore iznimno poštujem i uvijek sam ih gledala kao EDUKATORE , a nikad kao konkurenciju, i to je moment gdje većina djevojaka griješi. Svi masterclasses su samo odskočne daske gdje naučite nove tehnike, dobijete nove vizije i ideje, a ostalo je sve na vama. Trud, trud, trud i rad pobija svaki talent. Nikad ne smijete u ovom poslu biti vođeni novcem, već isključivo kvalitetom.  Kako ja kažem quality over quantity & less is more.

Koja je tehnika obrva u beauty svijetu najpoznatija? Kakve obrve su trenutno in?

Trenutno je najpopularnija tehnika hennabrows (oblikovanje obrva koncem/voskom i pincetom i bojanje kanom ili farbom) dok je i trajnija metoda puder obrva izuzetno popularna i tražena. Volim da naglasim da puder obrve, kao trajniji oblik izrade obrva moraju da izgledaju toliko dobro, da vaš sagovornik ne može da razazna da li su vaše obrve prirodno “tako dobre” ili ste nešto radili. Tada znate da ste uspjeli u vašem naumu. Mogu se pohvaliti da u ove 3 godine, apsolutno NIKAD nisam imala reklamaciju ili neugodnu situaciju, baš iz razloga jer želim da obrve izgledaju prirodno i prekrasno i da prirpadaju vašem licu. Obrve su kruna vašeg lica.

Šta vam je najvažnije u vašem poslu?

U mom poslu mi je najbitnije zadovoljstvo klijenta. Kao neko ko pruža uslugu, tada ste u poziciji da ste i pedagog, i psiholog i sve moje klijentice često kažu da od mene odu “lakše”. Opće poznato je da postavim pitanje “šta ima kod tebe novog DOBROG” jer ne želim da pričamo negativne stvari koje iscrpljuju i mene i njih. Kada stvorite pozitivno okruženje, tada i vi kao artist ste opušteni i kvaliteta rada je na kraju neupitna.

Da li su klijentice zahtjevne?

Klijentice nisu zahtjevne, mladenke su samo nervozne, ali šalama i svojim načinom osjećanja ljudi (velikom empatijom) ih svaki put uspješno razveselim i opustim.  Bude tu na kraju suza radosnica, zagrljaja i divnih prijateljstava.

Da li imate neke ideje nove za budućnost, širenje poslovanja?

Cilj mi je širenje poslovanja, međutim kao ekonomista radim stvari taktički i racionalno. Do sada nisam nikad pogriješila u svojim odlukama.Većina djevojaka se vodi sa tim da što je salon ljepše opremljen imat će više klijentica, dok je istina ta, da vi možete fenomenalno raditi i u maloj sobici, jer je jedino bitan finalni ishod. Omiljeni brandovi su mi Huda Beauty, Too Faced & Este Lauder i Ofra. Zovem ih sveto trojstvo i savršen ten je nemoguće postići bez njih.  Tu su u Kryolan i Dior, Bobbi Brown, Charlotte Tilbury i mnogi drugi. I na kraju kao sam i rekla Less is More, Quality over Quantity. Svaki make up , obrve moraju biti savršeno skladni i prilagođeni individualnim anatomskim oblicima svake žene. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here