Matea Mušić: Nije potrebno puno šminke kako bi se naglasila nečija ljepota

0

Make-up najljepše i najprirodnije izgleda na nahranjenoj koži.

Matea Mušić, makeup artist

Matea Mušić ima 32 godine i radi kao freelance makeup artist. Vlasnica je brenda Say Lashes, majka i supruga. Završila je Agronomski fakultet u Zagrebu, a potom je upisala JL Style beauty Academy. Nakon završene akademije ubrzo je pokrenula svoj obrt. Specijalizovala se za TV i Film šminku, ali se više proalazi u modi i beauty industriji.

Korištenje šminke odavno je postalo sastavni dio života većine žena, bilo da se radi o odlasku u trgovinu, na posao ili o nekoj svečanoj prilici. S druge strane, šminkanje je postalo i unosan biznis, te se mnoge mlade djevojke ili žene upravo odlučuju na ovaj životni poziv. Ukoliko želite da postanete šminkeri, ili ste jednostavno strastveni ljubitelji šminke, od naše današnje sagovornice imat ćete šta da naučite. Pročitajte intervju sa Mateom i potražite njene korisne savjete za makeup i karijeru.

Za početak recite nam nešto više o sebi.

Moje ime je Matea Mušić, radim kao Makeup Artist, vlasnica sam branda Say Lashes, volim to što radim i ne mogu se zamisliti da radim neki nekreativni posao. Kroz čitavo djetinjstvo i odrastanje me zanimala umjetnost i bila sam umjetnička duša, iako sam u tom smjeru ozbiljno krenula tek nakon što sam završila Agronomski fakultet. Kao mala šminkala sam ukućane i goste koji bi nam dolazili doma. U osnovnoj školi sam imala prijateljicu čiji otac je bio trgovački putnik i bavio se prodajom kozmetike pa sam poslije škole voljela ići k njoj i šminkati. Po završetku faksa sam upisala JL Style beauty Academy u Zagrebu i ubrzo otvorila svoj obrt. Nekako su me pratili sreća i dobar krug ljudi pa sam brzo dobivala ozbiljnije poslove i tako stjecala iskustvo, isprobavala sam razne makeup smjerove.

Šta Vas je potaknulo na dizajniranje vlastitih trepavica, kako ste došli na ideju?

Kroz godine rada kao Makeup Artist, kreiramo svoj stil i svoj način rada, pa tako i naša oprema „raste“ s nama. Osobno mi je strašno išlo na živce što moram „tegliti“ toliko stvari na setove pa sam uvijek pokušavala što praktičnije i minimalistički pakirati svoju opremu, a da imam sve što mi je potrebno (kit condensing). Tako je došla ideja za Say Lashes parcijalnim trepavicama. Uglavnom u svom radu koristim parcijalne trepavice, međutim, morala sam nositi sve veličine, sve gustoće, razno razne brandove kako bih za svaku klijenticu mogla dobiti točno ono što smo skupa zamislile. Došla sam na ideju kako bi bilo super imati jedno pakiranje trepavica koje u sebi sadrže mix najčešće korištenih dužina i debljina. Nema više polupraznih kutijica, traženja veličina itd.

Koje materijale koristite za izradu Vaših trepavica?

Posebnu pažnju sam obratila na materijal – životinjsko podrijetlo nije dolazilo u obzir tako da sam se odlučila za sintetičku svilu. Probala sam trepavice od raznih proizvođača i odlučila sam se za one koje izgledaju najsličinije našim (ljudskim) trepavicama, da je dlaka tanka i da se ne sjaji previše. Tako je i nastalo ime ovog branda SAY LASHES (S – same A- as Y- yours). Makeup artisti i makeup entuzijasti imaju potpunu slobodu kako će ih aplicirati i to je ljepota parcijalnih trepavica, to što je svaki look prilagođen klijentu i što imamo potpunu kontrolu, što kod trepavica u komadu često nemamo. 

Da li djevojke u današnje vrijeme više koriste ekstenzije trepavica, jednokratne trepavice ili klasičnu maskaru?

Moje klijentice uglavnom preferiraju prirodniji look, tako da se odlučuju za nadogradnju trepavica samo za prilike kada ih šminkam. Imam nekolicinu klijentica s ekstenzijama, tako da bih rekla da se susrećem sa ženama koje na dnevnoj bazi koriste samo maskaru, a za posebne prilike vole dodati i umjetne trepavice. 

Da li postoje pravila kojih se treba pridržavati prije tretmana i na šta djevojke trebaju obratiti pažnju?

Svojim klijenticama prije šminkanja preporučujem da piju dovoljno vode, da se sklanjaju sa sunca i da njeguju svoju kožu. Par dana prije šminkanja je poželjno napraviti dobar peeling. Hidratantna Sheet maska prije šminkanja nije na odmet. Makeup najljepše i najprirodnije izgleda na nahranjenoj koži.

Za kraj da li imate poruku za naše čitaoce?

Vjerujem da Vaš portal čitaju mlade žene koje koje zanima tema ljepote i zdravlja pa bih im voljela reći da brinu o svojoj koži, nose SPF ljeti i zimi, da je tesktura kože normalna, da se klone instagram filtera i nezdravih trendova koji često škode fizičkom i mentalnom zdravlju i da nije potrebno puno šminke kako bi se naglasila nečija ljepota.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here