Nika Doria: Ljubav prema poslu vizažiste je i dalje nemjerljiva

0

Klijentice treba gledati kao slikarsko platno na kojem šminkom ističemo prirodu ljepotu.
Nika Doria, vizažist 

Nika Doria ima 27 godina, živi u Zagrebu i profesionalni je vizažist već 8 godina. Vlasnica je makeup studija “NDG MAKEUP” sa adresom u centru Zagreba. Struku vizažista stekla je u Učilištu Profokus. Profokus je bio njena prva edukacija i put u svijet šminkanja. U narednih nekoliko godina učila je  od najvećih majstora ove struke (Marija Dedivanovića, Mie Connor, Ane Minić, Mitchella Hallidaya, Elene Sanko, Marie Lihacheve, Adija Hasića, Sofije Grijak.)  “NDG MAKEUP” započinje sa radom 2019.godine.

Da radite ono što volite i da vam to nikad ne dosadi, dokaz je Nika Doria, vizažsitva iz Zagreba koja uživa u svom poslu i dan danas. Vlasnica je salona NDG Make up u cetru Zagreba. Šminkanje i držanje edukacija ubrzo je preraslo u vlastiti salon i ozbiljniji posao koji sada broji nekoliko zaposlenih i uvođenjem dodatnih mnogobrojnih usluga.  Upoznajte Niku i salon NDG make up. 

Za početak nam recite nešto više o sebi i Vašem salonu? Koje sve usluge nudite?

Profesionalni sam vizažist sada već evo 8 godina. Prvi salon sam otvorila 2019. godine, a od 8 mjeseca 2022. smo na novoj prekrasnoj lokaciji u Zagrebačkom kvartu Kvatrić – Maksimir. Do 2022. sam sve usuge davala samo ja, a prije godinu dana sam zaposlila prvu djelatnicu za nokte. Trenutno naš salon broji 5 divnih djelatnica. Salon je naravno započeo sa uslugom šminkanja i edukacija za šminkere, a nakon toga smo se proširili i na spray tan, nokte, pedikuru te razne tretmane za trepavice i obrve. 

Vi ste profesionalni šminker, recite nam kako izgleda Vaš jedan radni dan?

Profesionalna šminkanja se najviše odvijaju petkom i subotom, ali ovisi i o periodu, jesu li maturalne, Božićni domjenci, promocije- nekada šminkanja bude svaki dan cijeli dan. Moj radni dan je kombinacija svega- od odrađivanja tretmana, administracije, vođenja webshopa, društvenih mreža, nabave, vođenja salona do komunikacije sa klijentima. Nerijetko provedem i po 12 sati u salonu. Ali svaki dan mi je različit i to mi je super, nisam tip osobe koji bi mogao svaki dan raditi iste poslove.

Šta je ono što biste izdvojili kao „najvažnije“ prilikom nanošenja make up-a?

Odabrati ispravan puder za svoj tip i stanje kože. Jednom kada pronađete puder koji će savršeno odgovarati vašem tipu kože nikada se nećete vratiti na staro. 

Što se tiče proljetnih boja, koje su to nijanse koje najviše preferiraju Vaše klijentice?

Uglavnom svježe roskaste nijanse na očima, usnama i obrazima.

Poruka za naše čitaoce i ujedno savjet za sve djevojke/žene kada je u pitanju make up.

Vjerujem da se dolaskom toplijih i sunčanih dana volja za šminkanjem sve više javlja, kako kod mene, tako i kod vaših čitatelja. Za dnevni makeup odaberite tonirani spf, rumenilo i svježi ruž!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here