Anela Dokso: Pletenice u bojama su postale veliki trend i veoma su tražene posebno u ljetnom periodu

0

Pletenice su jednostavan način da se napravi promjena izgleda, a uz to su i jako praktične.

Anela Dokso, make up artist, vlasnica salona Make up by Anela

Anela Dokso živi i radi u Visokom gdje je odrasla i završila školu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Vlasnica je salona Make up by Anela. 

Pletenice u bojama? Svi ih volimo zar ne? Danas smo razgovarali sa Anelom Dokso, vlasnicom salona Make up by Anela, a pored make up-a, Anela radi i pletenice u bojama. U nastavku donosimo više.

Za početak recite nam nešto više o sebi, kada se javila ljubav prema makeup-u?

Ljubav prema makeup-u se javila jo u srednjoj školi kada sam pored šminkanja sebe počela šminkati drugarice, što je kasnije preraslo u posao kojim se i danas bavim. Na početku sam se sama učila šminkati gledajući makeup tutorijale na Youtube-u, potom sam odlučila proširiti svoje znanje pohađajući različite masterclassove i radionice vezane za makeup, kao i online kurseve.

Na koji način pratite trendove i koliko je bitno da šminkeri budu upućeni u make up tendencije u svijetu kao i da ulažu u svoje u znanje?

Trudim se da pratim make-up trendove što je danas moguće  prvenstveno putem socijalnih medija, online edukacija itd. Jako je bitno da šminkeri prate trendove i da ulažu u svoje znanje i edukaciju jer se makeup branša konstantno razvija i trendovi se mijenjaju i samo uz stalnu edukaciju je moguće napredovati.

Kako postići prirodan izgled kože, a da šminka bude postojana na visokim ljetnim temperaturama?

Jedna od najbitnijih stavki po mom mišljenju i iskustvu da bi makeup bio postojan je dobra priprema kože lica kao i zaštita koze uz spf. Nakon dobre pripreme naravno jako je bitna kvalitetna podloga za lice kao i setovanje podloge koje mnogo doprinosi tome da šminka bude postojana na visokim temperaturama.

U čemu žene najviše pretjeruju kada se šminkaju same i koje su to najveće make up greške?

Ponovo se vraćam na pripremu kože, to je jedna od stavki na koju žene ne obraćaju dovoljno pažnje, a koja igra jako bitnu ulogu prilikom aplikacije makeup-a. Još neke od grešaka sa kojim se često susrećem su pogrešna nijansa pudera, te nedovoljan blend sjenki.

Radite i pletenice u bojama, koliko je to zahtjevno i koliko je traženo danas? 

Pletenice u bojama su postale veliki trend i jako su tražene posebno u ljetnom periodu. Kao i za sve drugo potrebano je dosta truda i prakse kako bi se savladala tehnika pletenja. Pletenice u bojama su jednostavan način da se napravi promjena izgleda, a uz to su i jako praktične.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here