Aida Arnautović, PhiBrows Royal Artist: Ljubav prema estetici

0

Rođena 24.07.1985. godine u Zenici. Po struci dipl.iur, koji je 2019te godine odlučio da izađe iz zone komfora i započne vlastiti posao u sferi estetike.

Rad, red i disciplina su ključ

16. i 17.9.2023. centar Skenderija u Sarajevu bit će centar beauty i wellness industrije. Dvodnevni Međunarodni sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 okupit će sve zaljubljenike i stručnjake u beauty svijet, sve one koji vole i užvaju u beauty proizvodima, savjetima, preporukama, edukacijama, takmičenjima, fenomenalnim popustima (do čak 50%), nagradama, odličnom zabavom i još mnogo toga. Na sajmu će se predstaviti 100 izlagača iz regije (sa preko 300 brendova) koji pripremaju odličnu ponudu sa već pomenutim fantastičnim popustima i nagradama, a jedan od njih je i PhiBrows Royal Artist koja će se predstaviti sa najnovijom tehnikom u svijetu polutrajne šminke, a to je PhiBrows Delphi, odnosno iscrtavanje dlačica mašinicom. Ova tehnika je relativno nova u cijelom svijetu, a novitet ćete moći vidjeti na sajmu BeautiFUL 2023. Ulaz je slobodan, a detalje pogledajte na zvaničnoj stranici sajma.

Za početak recite nam nešto više o sebi?

Žena koja sama kreira svoju sudbinu. Koja je odlučila da napusti neke utabane puteve i napravi nove vlastite. Naravno, da bi čovjek prepoznao svoju autentičnost, mora da uči o sebi. I da radi na sebi. Moje učenje i rad me dovelo upravo tu gdje sam sada. Sa jasnom vizijom gdje idem dalje. Ono na čemu sam posebno morala da radim je uživanje u ovom cijelom putovanju, jer cilj svakako ne treba da bude samo destinacija, nego i cijeli proces. Budite ponosni na sva, naizgled, mala postignuća.

Otkud ljubav prema ovome poslu?

Još od ranog djetinjstva sam voljela da crtam i slikam. Mislim da sam tu umjetničku crtu naslijedila od mame, koja se na jedinstven način izražava u apstraktnoj umjetnosti. Skoro deceniju sam radila posao koji sam mislila da trebam da radim. Nije me ispunjavao. Bila mi je zastrašujuća pomisao da ga radim narednih 20-30 godina. Zato sam davne 2018te godine, nakon isteka jednog ugovora, zastala i donijela odluku koju danas živim.

Gdje crpite inspiraciju?

Svuda u prirodi. I ljudi ponekad mogu da budu odlična inspiracija.

Predstavite nam vaš rad i poslovanje? 

Kada sam otvorila salon, imala sam u ponudi Thalgo brend jer me oduševila njihova filozofija rada. Obzirom da ljekovitost svojih tretmana crpe iz mora, smatram da je to univerzalna blagodat za sve ljude. Nakon toga, put me naveo na Phi akademiju. Prvi kurs za iscrtavanje obrva sam upisala 2019te godine, kod mastera Mensure Hodžić u Sarajevu. Onda sam vidjela da Phi akademija ima da ponudi mnogo više od kursa za iscrtavanje obrva. Nakon toga sam nadopunjavala ponudu u salonu koju sam već imala, na način da ona bude sveobuhvatna. Do sada uspješno završenih 8 edukacija Phi akademije, te su u planu još dvije početkom naredne godine.

Koje usluge nudite i koje su prednosti/benefiti vaših usluga?

Moj salon nudi usluge njege i korekcije kože. Sve što možete da zamislite u toj sferi, a spada u oblast kozmetologije. Tretmani polutrajne šminke kojima se postiže potpuno prirodan i njegovan izgled, te naglašava prirodna ljepota mojih divnih klijentica. Uz to, neminovno idu i tretmani uklanjanja polutrajne šminke, koju su mnoge žene uradile prije više godina, kada ova tehnika nije imala inovacije koje ima danas, kao i daleko bolji materijal sa kojim radimo. U planu je još jedna usluga, usko povezana sa PMU tretmanima, ali to ostavljam za iznenađenje.

Vaša firma jedan je od sponzora/izlagača SajamBeautiFUL2023. S čim ćete se predstaviti?       

Najnovijom tehnikom u svijetu polutrajne šminke, a to je PhiBrows Delphi, odnosno iscrtavanje dlačica mašinicom. Ova tehnika je relativno nova u cijelom svijetu, te vjerujem da će u narednim godinama doživjeti svoju renesansu.

Neka poruka za posjetioce sajma?

Nadam se dobrom druženju i pozitivnoj energiji, te da će vas posjeta sajmu obogatiti za neko novo znanje i iskustvo.

Nešto što smo zaboravili spomenuti, a bitno je?             

Ono što je veoma bitno da dodje do velikog broja ljudi. To je tretman koji se zove Pay With Smile. Nažalost, značajan broj žena uslijed bolesti (alopecia, onkološki pacijenti) ostane bez obrva. Tada ovaj tretman od mene dobiju potpuno besplatno, odnosno plaćaju ga osmijehom. Meni je velika čast da uopće imam priliku takvo nešto pružiti i drugoj osobi vratiti osmijeh na lice.

Imate li poruku za naše čitaoce?

Informiranost je sve. Bilo da volite da primjenjujte tretmane njege i estetike ili mislite da zakoračite u ovaj divni svijet, ovo će vam biti od velikog značaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here