Ajša i Eniza: Na salon gledamo kao na našu drugu kuću

0

Pokrenuti vlastiti biznis, otvoriti salon i trajati je dugoročan proces.

Intervju: Ajša i Eniza

Seste bliizankinje Ajša i Eniza Sejdić imaju 26 godina, žive i rade u Sarajevu. O radu dvije mlade i perspektivne sestre koje su pokrenule vlastiti biznis, pročitajte u nastavku teksta.

Recite nam više o sebi?

Mi smo sestre blizankinje, Ajša  i Eniza Sejdic. Imamo 26godina živimo i radimo u Sarajevu. Frizerski salon Twins  je otvorio svoja vrata 14.11.2017 godine.

Kada se rodila ljubav prema ovom poslu?

Ljubav prema poslu se javila s početkom obavljanja praktičnog rada u En Studiu

Šta salon znači za Vas i kako vidite posao jednog frizera?

Pokrenuti vlastiti biznis, otvoriti salon i trajati je dugoročan proces, nama to nije predstavljalo problem. Kao vrlo mlade osobe sa 19 godina trebalo je mnogo hrabrosti, želje, volje truda ljubavi prema ovom poslu. Također, bilo je mnogo odricanja da bi salon opstao i čvrsto se držao isključivo kvaliteta jer smatramo da je kvalitet na prvom mjestu. Kao i svaki biznis na svoj način ima određenu težinu koju morate sami nositi na leđima. Vi ste odgovorni i čvrsto stojite  iza svakog vašeg rada jer to je ugled vašeg salona i prvenstveno vas. Na salon gledamo kao na našu drugu kuću. Posao jednog frizera je stvarati nove priče, transformirati osobu i pokazati je u novom svjetlu. Posao frizera nije samo napraviti dobru frizuru već i upoznati karakter i njenu osobnost, na osnovu toga frizura treba upotpuniti stil i karakter osobe, a ne natjecati se s njima. Izabrani frizerski stil bi trebao naglasiti ljepotu klijenta a zamaskirati stvari koje i sam klijent želi zamaskirati.

Koje boje i frizure su najtraženije u vašem salonu?

Pored klasičnih i standardnih radova u salonu, tu su popularne Balayage tehnike farbanja, AIR Touch pramenovi, shadow root i slično.

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Izazovi s kojima se susrećemo su transformacije, a mi se radujemo novim izazovima i novim idejama.

Koji tretman bi ste izdvojili kao omiljeni?

Ako bi baš morale izdvojiti to bi bilo šišanje i sve tehnike farbanja.

Za kraj poruka za čitaoce

Poruka za čitaoce bi bila da čuvaju, njeguju i vode računa o svojoj kosi. Samo zdrava kosa je lijepa kosa. Također, da komuniciraju sa svojim frizerima i slušaju savjete koji se daju. Prijedlog za kolekciju jesen/zima bi bile tople boje i stepenasto šišanje. Hvala vam i svi ste dobrodošli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here