Marija Todorović: Jedino što me nikad u životu nije izdalo su snovi i želja

0

Gledajući vrhunske tehničare zamišljala sam da moji radovi budu isti

Intervju: Marija Todorović edukator i nail tehničar

Marija Todorović je osoba koja je od malena pokazala ljubav prema beauty svijetu. Već dugi niz godina radi kao edukator i nail tehničar.  Marija je školu završila u Švajcarskoj prije 15 godina i obučena je za sve tehnike rada i za sve kozmetičke usluge. U nastavku teksta pročitajte više o njoj i njenom radu kao edukator i nail tehničar

Recite nam više o sebi

O meni vise pričaju moji radovi nego sto vam ja mogu reći. Smatram za sebe da sam kreativna duša koja je na ovaj svijet došla s misijom da druge usrećuje kroz sitnice i lijepe stvari. Uz svoj posao koji volim imam i sina od 11 godina koji je moja najveća podrška u životu .

Kada i kako ste ušli u beauty svijet?

Nevjerojatno je ali to je nešto sto me privlačilo još dok sam bila u osnovnoj školi. Za polumaturu kada su me roditelji pitali šta želim za kraj osnovne škole ,tražila sam da me odvedu u kozmetički salon da uradim nokte. I eto odatle je sve počelo. Nakon srednje škole sam otišla na prvu obuku i posle toga nikad nisam prestala da radim i da se dodatno usavršavam. Čak i dan danas pratim sve obuke i trendove jer u ovom poslu ne može drugačije. Prosto morate biti uvijek u toku.

Kada se vratite unazad i sada, na šta ste najviše ponosni?

Iskreno, na svoje snove. Gledajući vrhunske tehničare zamišljala sam da moji radovi budu isti. Jedino sto me nikad u životu nije izdalo su snovi i zelja. Sve sto sam iz srca željela i o čemu sam maštala u svijetu ljepote sam ostvarila.

Šta je to što vas najviše inspiriše?

Sin. On mi je neiscrpna inspiracija. Zbog njega se i dan danas trudim kako u poslu tako i u životu.

Vi ste također edukator, recite nam više o tome?

Pa kao i u svakom poslu postoji neka hijerarhija i ona najvisočija tačka. U našem poslu to je definitivno najveći nivo znanja i iskustva koje morate imate da bi nekom prenijeli svoje znanje i vještine. Svakako smatram da talenat mora postojati kao preduslov. Naravno sve se može naučiti ali ne sa You Tube-a, već od pravih profesora. I ja imam svoje profesore kao sto moje učenice imaju mene, tu je uzajamno poštovanje, prijateljstva koja i dan danas traju i pomoć u svakom momentu. Put od učenika, kasnije radnika pa tek onda edukatora nije lak. Vještina prenošenja znanja je od krucijalnog značaja. U svojoj karijeri sam kao edukator radila dugi niz godina i mogu vam reci da je to najzahtjevniji poziv koji sam imala. Mislim da je lakše raditi sa djecom nego sa odraslim i stasalim ljudima, ljudima koji imaju već formirane živote, djecu i obaveze. Tih par sati dnevno koje odvoje za sebe jedan edukator mora opravdati maksimalnoj posvećenošću.

Koje tehnike najčešće radite i koje vrste manikira su najtraženije?

Školu sam završila u Švajcarskoj prije 15 godina i obučena sam za sve tehnike rada kao i za sve kozmetičke usluge. Moja profesorica je jedna divna žena kojoj sam i dan danas zahvalna na svemu sto me naučila. Svo svoje znanje sam kao profesor prenosila i ja kasnije svojim učenicama i to je nešto na šta kao edukator budete najviše ponosni, kad učenik nadmaši profesora . Sto se tiče najtraženijeg manikira to je definitivno francuski manikir. To je nešto sto je godinama hit kako u svijetu tako i kod nas .

Koji oblik najviše volite raditi, a koji smatrate da je najzahtjevniji?

Najzahtjevniji je edge, ali zbog kosina i Ivica nije bas i najtraženija forma jer je mnogo zahtjevan onome ko ga nosi. Ja iskreno najviše volim balerinu i to je nešto sto nosim godinama

Poruka za naše čitaoce?

Poručila bih im da nikad ne odustaju od svojih snova, jer kad nešto iz srca želite granice ne postoje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here