Alisa Šuvalija-Osmanković: Tretman koji daje punoću i definiciju vaših obrva – Gold treatment

0

Ovaj tretman je pravi luksuz za vaše obrve, započinje se spa dijelom gdje kožu i dlaku pripremamo za dalje korake nježnim pilingom od algi, gdje također dobijate i maskice za vaše – umorne podočnjake, kao i masažu ledenim globusima na vašem licu dok traje proces laminacije i bojenja.

Intervju: Alisa Šuvalija

Ovim tretmanom, Alisa kaže da je potpuni ugođaj zagarantovan. Tretman koji se sastoji iz nekoliko koraka, hrani, zaglađuje i dovodi vaše obrve do savršenstva. Prije nego što se odlučite za ovaj tretman, Alisa nam je kroz razgovor objasnila cijeli proces i još mnoge benefite ovog tretmana, pa ostanite sa nama u nastavku. 

Iako već duži period sarađujemo kroz projekte, predstavi se za sve one koji do sada nisu upoznali sa tobom?

Zovem se Alisa Šuvalija-Osmanković, već 8 godina sam u beauty svijetu, prvenstveno kao make-up artist i edukator. Kao neko ko već kroz samo iskustvo sa klijenticama može da raspozna njihove potrebe tako što se svakoj individualno posvetim i kroz taj pristup, zajedno, dolazimo do željenih rezultata. Međutim, došlo je vrijeme da proširim taj svoj tzv. spektar lijepog i isti usmjerim i ka drugoj sferi jako bliskoj nama ženama, konkretno govorim o njezi, izgledu i jasnoj definiciji obrva. Uz pravilan tretman, i ispravnu njegu, vaše obrve dovodim do perfekcije.

Alisa, recite nam koliko je bitno edukovati se kada je beauty industrija u pitanju?

Beauty trendovi se mijenjaju takoreći – brzinom svjetlosti. Stalno dolaze neke nove ideje, neki novi beauty postulati ali smatram da ta neka prirodna ljepota je zasigurno nešto što ostaje kao “vječni klasik”. Tako da prirodne, jasno definisane, uredno začešljane obrve, postaju sfera mog interesovanja i podrobnijeg istraživanja, edukovanja i rada na istima.  Moja misija je „uraditi obrve koje će ujedno biti odraz našeg karaktera, nas samih“.  Tako da je ova metoda za koju sam se odlučila i sam proces i faze tretmana nešto sasvim drugačije negoli sam viđala na našem području, a rezultati su zapanjujući. Imati lijepe obrve koje uz svaki novi tretman bivaju sve ljepše, gušće, obrve kakve smo oduvijek sanjale. Ima li šta ljepše?!

Pošto ste bili i u Beogradu na usavršavanju edukacije za obrve, možete li nam detaljnije reći o samoj edukaciji?

Već neko vrijeme radim laminaciju i bojenje obrva, ali osjećala sam da još nešto nedostaje u samom radu, tako da sam se odlučila za usavršavanje iz iste oblasti, samo, što ovaj put tretman radim na sasvim drugačiji način, sasvim drugim metodama. Metodama koje dolaze od edukatora koji su obučeni od strane poznatih Ukrajinskih majstora ovog posla. Potreba da radim obrve, ne kalupi, niti napamet, već spram lica, tena, boje dlačica i podtona kože klijentice. Samim tim, rezultati su skoro pa nepogrešivi. Po meni, sam process laminacije je dobar što je efekat istog privremen jer nam daje mogućnost da svaki mjesec drugačije stilizujemo naše obrve.

Recite nam više o tretmanu i šta djevojke mogu da očekuju u vašem salonu?

Tretman kojim dajem punoću i definiciju, a istovremeno pospješujem gustinu i rast uspavanog folikula dlake.Ovaj tretman je pravi luksuz za vaše obrve, započinje se spa dijelom gdje kožu i dlaku pripremamo za dalje korake nježnim pilingom od algi, gdje  također dobijate i maskice za vaše – umorne podočnjake, kao i masažu ledenim globusima na vašem licu dok traje proces laminacije i bojenja. Također, prije samog tretmana postoji mogućnost mirišljavih, umirujućih maski za obrve, ali na pravljenju istih još radim, pa drugom prilikom nešto više o njima.Sve u svemu, potpun ugođaj je zagarantovan. U toku tretman oblikujemo obrve, usmjeravamo dlaku u željeni pravac prema konturi lica, čelu, očima, nosu. Punimo dlaku keratinom, B I E vitaminima i kristalima. Na kraju tretmana obrve farbamo kanom ili farbom, potpuno su prilagođene nijanse spram boje kože i kose klijentice. Tretman je sasvim prirodan tako da ga mogu raditi i trudnice i dojilje, kao i sve dame koje imaju bilo koji rad ispod. Bilo to da je microblading, mikrepigmentacija ili tetovaža, jer tada vaše obrve izgledaju znatno ljepše, punije i dlaka dolazi do izražaja. Ovaj tretman jedino ne mogu raditi dame koje nikako nemaju obrve.

Da li je ovo nešto novo u beauty industriji u BiH?

U suštini sam process laminacije je već neko vrijeme aktuelan i djevojke širom beauty industrije ga rade. Ali kao apsolutni hit koji su prepoznale i klijentice je definitivno tzv. Gold treatment. Zagarantovana magija za vaše obrve koji se preporučuje uporedo uz laminaciju i bojenje obrva jer vašu dlaku čini dodatno njegovanijom i ljepšom. Proizvodima koji čine ovaj tretman pospješuju proces razmjene kiseonika u dubokim slojevima kože i bude uspavane folikule dlake.Ono što je najprimamljiviji dio, a čini Gold tretman je Botox za obrve, dlaku. Tzv. Happy brows gdje njegova jedinstvena formula obnavlja, hrani, stimuliše rast dlačica, daje sjaj, obnavlja dlaku nakon hemijskog oštećenja. I ono što je najbolje je da su rezultati, posebno uz kombinaciju pomenutih tretmana vidljivi već nakon prve upotrebe. Redovnim tretmanima primijetit ćete da su obrve znatno gušće. Prava magija! Imati nahranjene, savršeno oblikovane, definisane i obojene obrve, zar nam je potrebno nešto više?! Uz sve to dobijemo maskice za obrve kako bismo ih lijepo pripremili i zagladili područje istih, masažu sa ledenim globusima i maskice za podočnjake. Potpuni spa užitak. Tako da nakon ovog luksuznog sveobuhvatnog tretmana definitivno izlazite kao nove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here