HomeInspirativne pričeAlmira Delić: Najpopularniji stil koji ne izlazi iz mode je francuska manikura

Almira Delić: Najpopularniji stil koji ne izlazi iz mode je francuska manikura

Almira Delić je diplomirani sanitarni inženjer, ali i kozmetičar koji mnogo voli i s radošću radi svoj posao. Njen salon nalazi se u Tuzli, a postoji već skoro tri godine. S nama je podijelila kako je njena priča počela, da li je teško ostati u korak s trendovima, te savjete za njegu noktiju i koji je to stil koji nikad ne izlazi iz mode.

Za BeautiFUL portal piše Almira Delić. 

Moje ime je Almira Delić i vlasnica sam kozmetičkog salona „Nail studio Maida“ iz Tuzle. Po zanimanju sam Diplomirani sanitarni inžinjer, ali i kozmetičar koji mnogo voli i s radošću radi ovaj posao. Naš mali kutak ljepote nalazi se u Tuzli, tačnije u naselju Slavinovići, Ušće. Ovaj skromni kutak ljepote postoji već skoro tri godine, i baziran je na tome da se svaka naša klijentica osjeća kao kod kuće.U našem salonu postoje razne usluge koje nudimo, kao što su tretmani lica poput ultrazvučne špatule, dermapena, Carboxy Combo i RF lica; zatim tretmane tijela poput lipolasera, kavitacije i VF 100 tretmana; tretmani stopala poput Mavex tretmana, klasičnog pedikira i suhog pedikira. Osim ovoga nudimo i klasične tretmane uljepšavanja poput manikira, parafina nogu i ruku i tretmana ojačavanja oštećenih noktiju.

Kako je izgledao Vaš početak, kada ste shvatili da želite da otvorite svoj salon?

Kao što se i obično kaže, svaki početak je težak. Moj početak, kao i svaki drugi je bio borba kako bi dobila što više zadovoljnih klijenata, kako bi svaki od mojih radova bio na nivou i kako bih stvorila jedan manji krug svojih zadovoljnih klijenata. Shvatila sam da želim da otvorim svoj vlastiti salon kada sam uvidjela da u mom polju posla nema dovoljno mjesta za mene, te uz pomoć moje obitelji i malog kruga prijatelja, uspjela sam u svojoj namjeri otvaranja mog malog kutka ljepote. Svaki početak je težak, ali uz adekvatnu pomoć i podršku bližnjih može biti lak. 

Da li je teško biti u korak sa današnjim trendovima, s obzirom da su stilovi noktiju u stalnom pokretu?

Nije teško biti u korak sa današnjim trendovima, sve dok imate želju za konstanim napretkom i učenjem. Ja sam osoba za koju kažu da vrlo brzo učim i prilagodim se raznim situacijama, te samim time uvijek imam želju da isprobam neki novi stil i prikažem ga svojim klijentima u najboljem svjetlu i ruhu. 

Koji je trenutno najpopularniji stil noktiju među Vašim klijentima, a koji nikada nije izašao iz mode?

Najpopularniji stil koji je i dalje tu i nikada ne izlazi iz mode je definitivno francuska manikura ili takozvani french. Bez obzira koliko novih stilova i boja trenutno imate, uvijek će biti osoba koje žele french, bio on u boji ili klasični bijeli. Definitivno nikada ne izlazi iz mode.

Koje graške se najčešće prave kada je u pitanju njega noktiju?

Greška broj 1. je definitivno nepravilna njega samih zanoktica, grickanje noktiju i nedovoljna hidratacija samih zanoktica i ruku. Također je tu najčešće i kidanje starih noktiju i nadogradnje koji dosta oštećuju nokte i prave razne probleme samim klijentima.

Kada nam dođu klijenti, obično im savjetujemo da njeguju svoje zanoktice i ruke, radi ljepših i zdravijih samih noktiju i ruku. Obično im savjetujemo da koriste maslinovo ulje te da njime mažu zanoktice kako bi se brže oporavile, te nas u većini slučajeva i poslušaju, i naredni put nam dođu sa velikim osmjehom na licu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE