HomeLjepotaKako se šminkati ako idete na slikanje za pasoš ili ID? 

Kako se šminkati ako idete na slikanje za pasoš ili ID? 

Ako čitate ovaj članak, vjerovatno ste upoznati s ‘noćnom morom’ vaše slike u pasošu ili ličnoj karti. Mnogi se žale kako njihove slike u pasošima izgledaju kao da su zatvorenici, zombiji ili na listi traženih. Najgore od svega je koliko god se trudimo da sakrijemo sliku, opet je s vremena na vrijeme moramo pokazati graničnoj policiji kad putujemo.

Međutim, to više ne mora biti noćna mora kad saznate da postoje tajne do predivne slike u pasošu. Nema velikih tajni, ali ćemo s vama podijeliti par savjeta za šminkanje za pasoš koji se lako mogu iskoristiti, a lako napraviti promjenu. 

Možemo li nositi šminku kad se slikamo za pasoš?

Da – možete ako želite, to obično nije protiv pravila. Ne postoje pisana, ali postoje ‘nepisana’ pravila zbog kojih bi vaša slika pasoša mogla biti odbijena. 

No-makeup izgled

Ovo je idealan izgled ako želite da se slikate za pasoš. Može osvijetliti vaše lice i istaći vaše prirodne karakteristike i crte lica. Međutim, to ne znači da morate koristiti što manje proizvoda. Zapravo, možete koristiti istu količinu proizvoda kao i svaki dan. Ključ je da koristite neutralnu paletu da biste istakli crte lica, ali ujedno izgledali i prirodno. 

Sačuvajte prirodnu boju kože 

Na sliku pasoša trebate imati svoju boju kože, stoga ne idite u solarij dan prije, jer idući put kad budete pokazivali graničarima pasoš vjerovatno nećete biti tako tamni. Isto tako izbjegavajte koristiti previše taman ili svijetao puder. 

Izbjegavajte proizvode s visokim faktorom

Vjerovatno ste nekad vidjeli slike slavnih i katastrofu bijelog lica zbog bljeska kamere. Ponekad je to bio samo dio lica poput nosa, brade ili obraza, a ponekad i cijelog lica. Jeste li se ikad upitali zašto se to desilo, pa čak i ako je njihovu šminku radio profesionalni vizažista? Ovo se dešava vrlo lako i jednostavno, a riječ je o jednoj manjoj greški kod šminkanja. Bjelina se pojavljuje zbog proizvoda koji sadrže UV filtere poput titanij dioksida ili cink dioksida. Da biste izbjegli ovu katastrofu, koristite proizvode koji imaju faktor od 15 ili manje. Najbolje bi bilo da proizvodi uopšte ne sadrže faktor. 

Ne pratite make up trendove 

Ne možemo poreći da je industrija ljepote jedna od najdinamičnijih s obzirom na sve promjene, koje dolaze gotovo svake sezone i koju religiozno prate mnogi. Iako se stalno javljaju novi trendovi, slika pasoša ne služi da tu pokazujete svoje vještine, već da identifikuje vaše biometričke karakteristike. Zaobiđite smoky oči, neonski eyeliner ili precrtane usne. Možete nositi karmin, ali neka on bude neutralne boje, samo da naglasi crte i oblik vaših usana. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE