Amela Jahić: Ljubav prema ovome poslu se rodila u srednjoj školi

0

Amela Jahić je poznata među beauty industrijom i nail tehničarima, shodno tome je edukator za nokte, tretmane, ali i za ekstenzije trepavica. Edukacije radi u svom edukacijskom centru koji je otvoren 2013 godine u septembru i jedini je priznat od Ministarstva obrazovanja. Centar se nalazi u Tuzli, na adresiTuralibegova 11. Magnetic-ov je expert trener, takodjer proglašena za trenera godine u kategoriji svih magnetic-ovih trenera. Osnivač je prvog BH branda za ekstenzije trepavica Alechy lashes i neko ko donosi novitete iz beauty industrije na naše prostore.

Intervju: Amela Jahić, trener i kozmetičar, te vlasnik Magnetic Nails doo

16. i 17.9.2023. centar Skenderija u Sarajevu bit će centar beauty i wellness industrije. Dvodnevni Međunarodni sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 okupit će sve zaljubljenike i stručnjake u beauty svijet, sve one koji vole i užvaju u beauty proizvodima, savjetima, preporukama, edukacijama, takmičenjima, fenomenalnim popustima (do čak 50%), nagradama, odličnom zabavom i još mnogo toga. Na sajmu će se predstaviti 100 izlagača iz regije (sa preko 300 brendova) koji pripremaju odličnu ponudu sa već pomenutim fantastičnim popustima i nagradama, a jedan od njih i Magnetic Nails – Srebreni sponzor sajma. Ove godine na sajmu će naglasiti novitet, a to su kolagen niti koje su apsolutni hit tretman u zadnjih godinu dana. Pored njih imat će popust na sav asortiman tokom trajanja sajma. Na štandu će raditi uživo edukacije i tretmane kao što su tretman kolagen nitima, lash&brow lift, mavex pedikir, kao i prezentirati novitete iz svijeta noktiju. I ove godine organizuju takmičenje za vrijedne nail tehničare. Ulaz je slobodan, a detalje pogledajte na zvaničnoj stranici sajma.

Posao kao ljubav

Osoba sam koja voli prirodnu ljepotu, njegu i veoma sam posvećena poslu i dragim ljudima. Ljubav prema ovome poslu se rodila još u srednjoj školi. Od momenta kada sam upoznala svijet uljepšavanja i njege te mogućnosti koje imamo u njemu, znala sam da je to to čime se želim baviti.

Inspiracija uvijek dolazi iz želje za napretkom i poboljšanjem uslova za rad kao i kvalitete usluga

Moji počeci su još u 2000 godini. U početku sam radila u kozmetičkom salonu željna znanja i noviteta. S obzirom na to da nismo imali nekih mogućnosti izlaska iz zemlje bez viza bilo je jako teško to ispuniti. Kako su prolazile godine i moje edukacije shvatila sam da želim na drugačiji način i puno otvorenije i pristupačnije znanje i informacije. Tako sam i sama krenula da istražujem svijet edukacija i počela se baviti njima. Uvijek svojim učenicima pristupam otvoreno i prenosim svo svoje znanje i iskustvo bez ikakvog uzdržavanja, uživam u tome i mogu reći da moji učenici to osjete.

Mi smo kompanija koja pored prodaje profesionalnih proizvoda nudi i savjetovanje kao i edukacije iz oblasti beauty industrije. Uvijek se posvetimo svakom klijentu i ostajemo mu podrška u daljem radu.

Magnetic Nails izlaže na Sajmu ljepote, kozmetike, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 koji će se održati 16. i 17.9. u centru Skenderija u Sarajevu

Ove godine bismo naglasili naš novitet, a to su kolagen niti koje su apsolutni hit tretman u zadnjih godinu dana. Pored njih imat ćemo popust na sav asortiman tokom trajanja sajma. Obavezno nas posjetite, jer ćemo na štandu raditi uživo edukacije i tretmane kao što su tretman kolagen nitima, lash&brow lift, mavex pedikir, kao i prezentirati novitete iz svijeta noktiju. I ove godine organizujemo takmičenje za naše vrijedne nail tehničare. Imat će priliku u toku ova dva dana da nam pokažu svoja umijeća iz oblasti nail arta, a i iz tehnički vrlo zahtjevnih vještina rada na noktima. Mi im obećavamo super druženje i vrhunske nagrade.

Obavezno posjetite sajam i pridružite nam se u dva inspirativna dana ljepote i njege.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here