Amena Menzil: U svijetu ljepote najviše me privukla trajna šminka 

0

Amena Menzil je permanent make up artist koja je u sebi uvijek krila želju da bude dio svijeta kozmetologije. Privučena ljepotom trajne šminke savladala je vještinu na akademiji i uputila se svijet ljepote, spremna da svakog klijenta i klijenticu učini zadovoljnim i sretnim. Danas nudi i druge tretmane kojima usrećuje i uljepšava svoje klijente, a više o njoj pročitajte u nastavku.

Amena Menzil

Ja sam Amena Menzil permanent make up artist. Nakon završetka srednje škole radila sam različite poslove. Međutim, želja za kozmetologijom, kao i kod većine žena, uvijek je bila prisutna. Kada sam 2017. godine ostala bez posla, počelo je jedno novo i ljepše poglavlje mog života.

U svijetu ljepote najviše me privukla trajna šminka i kako volim reći-šminka budućnosti.

Kako bih klijentima omogućila sigurnu i kvalitetnu uslugu odlučila sam se za renomiranu akademiju u svijetu- Phiacademy. Obuka je trajala 6 mjeseci. Po prirodi perfekcionista ubrzo sam shvatila da je ovaj poziv idealan za mene. Danas pod terminom lijepih obrva smatramo one obrve koje imaju odgovarajući oblik i savršeno pristaju proporcijama lica. A suptilno urađena trajna šminka naglašava prirodnu ljepotu te daje licu dozu svježine. Također blagim podizanjem obrva moguće je postići vizualni face lifting, ispraviti prirodne nedostatke poput asimetrije itd.

Njene prednosti odmah su prepoznale žene koje vole uvijek biti malo našminkane a vode utrku s vremenom. Microblading metoda iscrtavanja je još uvijek najmanje invazivna metoda. Trajnost ovog tretmana je 2-5 godina ovisno o tipu kože. Na suhoj koži traju duže dok na masnijoj nešto kraće. Uslijed velikog broja upita vremenom se javila potreba i za drugim tretmanima pa sam odlučila proširiti svoje znanje kroz brojne druge stručne edukacije. Tako danas radim dvije tehnike trajne šminke za obrve, popularnu maderoterapiju ili anticelulitnu masažu, ruski volumen trepavica (ekstenzije), manikir, lash lifting, ultrazvučno čišćenje lica, microneedling te razne druge tretmane lica prema potrebi koze.

Danas imam veliki broj zadovoljnih klijentica što mi je i bio krajnji cilj i zadovoljstvo.

Moja težnja ka konstantnom usavršavanju i novim trendovima se nastavlja. Život sam uvijek posmatrala kao neprestanu borbu, a predani rad na ciljevima najbolji je terapeut životnim nedaćama. Naučila sam odmoriti i nastaviti kada se umorim jer mi odustajanje nikada nije bilo opciju svemu tome velika podrška je bila moja porodica a odnedavno i moj muž. U toku je moje preseljenje u Njemačku gdje se planiram nastaviti baviti ovim poslom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here