Bh. stručnjakinja permanentne šminke Elena Šehovac osvojila treće mjesto na Wulop 2022 u Turskoj

0
730

 Tim BeautiFUL je ponosan na Elenu Šehovac koja je ove godine osvojila 3. mjesto na svjetskom takmičenju koje se održalo u Turskoj, WULOP2022. Osvojila je svjetski rekord i kako kaže našla je svoje mjesto u vasionu među zvjezdama. Nakon balkanskog takmičenja održanog ove godine gdje je Elena osvojila 1. mjesto za „shading eyeliner“, plasiralo ju je na svjetsko takmičenje na kojem je osvojila zavidne rezultate. Kolege iz ove industrije znaju koliko je teško ući i u prvih 10, zbog velike konkurencije.

Ove godine je konkurencija bila velika, gdje je preko 40 zemalja učesnica dovelo svoje pobjednike na šampionat. 40 sudija je prepoznalo Elenin talent i svrstali je u sami vrh u ovoj industriji. Imali smo priliku razgovarati sa Elenom o takmičenju i svemu što se dešavalo tih dana, pa ostanite sa nama i pročitajte o čemu smo to sve razgovarali. Ovo je sedma godina kako je Elena u svijetu permanent make up-a. U ovaj posao krenula je sa micro bladingom 2015. godine, a shading efekat i tehnika koje se rade sa aparatima radi već četiri godine.  Akademija S je svjetski poznata akademija za parmanent make up, a Elena je od marta master edukator akademije S. 

„Utisci se još uvijek sliježu i nevjerovatan je osjećaj stajati na bini među prva 3 mjesta, sa zemljama koje dugo imaju primat na ovom takmičenju“, kroz razgovor istakla je Elena Šehovac.

Elena recite nam da svoje prve utiske sa takmičenja WULOP2022, kao prvakinja?

Utisci su fenomenalni. Utisci se još uvijek sliježu i nevjerovatan je osjećaj stajati na bini među prva 3 mjesta, sa zemljama koje dugo imaju primat na ovom takmičenju. Stvarno je nevjerovatan i divan osjećaj znati da se trud i rad isplatio. Drago mi je da sam pokazala svoje kvalitete, te ću svakako nastaviti istim tempom. Ovo je bila još jedna korak prema naprijed.

Kakav je osjećaj biti jedna od 3 najboljih u svom poslu, te kome ste najviše zahvalni?

Lijep je osjećaj kada vas toliko sudija, svjetskih majstora, ocjene visoko i pozicioniraju vas u sami vrh. Prepoznali su da ovo što radim, radim sa velikom ljubavlju, prepoznao se moj talenat i to na ovom nivou takmičenja. Stalno ponavljam – Fenomenalno iskustvo!.. Desilo mi se nešto o čemu mnogi maštaju, i bila sam svjedok svih tih snova. 

Zahvalna sam svim mentorima koji su učestvovali u kreiranju mene kao mastera i mog stila rada. 7 godina sam u ovom poslu. Mnogo je mentora iza mene, i zaista mnogo njih je zaslužno za kreiranje moje tehnike i znanja. Svima sam jednako zahvalna.

Da li ste ikada sanjali ovaj uspjeh, te koliko ste radili na svom usavršavanju da biste bili među najboljima? 

Pa vidite, ja sve što radim, radim da budem najbolja i uvijek postavim sebi zadatke da budem najbolja verzija sebe. Ja sam znala da ću u svojoj karijeri krenuti na takmičenja i također sam znala da za to treba iskustvo, znanje i da ću osjetiti kad dođe to vrijeme. 

E sad, lagala bih vas, kada bih rekla da svako od nas ne mašta o uspjesima.

Da li je konkurencija bila velika, te kakva su vaša očekivanja bila, da li ste imala poseban cilj prema kojem ste čvrsto koračali?

Dugogodišnji takmičari i posjetioci Wulopa su rekli da dugo nije bila mnogobrojnija i kvalitetnija konkurencija. Što mi dodatno daje osjećaj istinske sreće za moj uspjeh.  Moj cilj je bio da budem među prvih 10, jer sam znala da pored Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana, rijetko ko može da se progura među prva 3 mjesta.

U životu ništa nije nemoguće, što dokazuje Elena Šehovac, još jedna uspješna djevojka iz BiH. Želimo joj pregršt uspješnih saradnji kako sa nama tako i samostalno! Ubrzo se svakako družimo kroz projekte BeautiFUL, a o tome ćemo uskoro govoriti. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here