HomeInspirativne pričeAmila Hodžić: Sve što trebate znati o tretmanu parafinske kupke

Amila Hodžić: Sve što trebate znati o tretmanu parafinske kupke

Bulevar ljepote nalazi se u samom centru Sarajeva, i kompletan koncept osmišljen je kao jedna oaza za sve dame koje brinu o sebi, i koje na jednom mjestu mogu koristiti više usluga u isto vrijeme.

Za BeautiFUL piše vlasnica salona Amila Hodžić, dip. san. Ing. 

„Svjedoci smo koliko je užurbano vrijeme u kojem živimo te da nemamo mnogo vremena za bilo kakve slobodne aktivnosti. Upravo zbog toga, u našem salonu nudimo različite tretmane uz izuzetno pristupačne cijene. Barem na taj način olakšat ćemo svakodnevnicu mnogim ženama.

Naše klijentice uvijek dodatno obradujemo i dodatnim gratis uslugama, tako da sve izlaze zadovoljne i rado nam se vraćaju.

Parafinska kupka jedan je od najboljih tretmana za suhu i ispucalu kožu ruku i stopala. Koža tretirana parafinom dubinski je hidrirana i osvježena. Posebno se preporučuje osobama koje su često u dodiru s hemijskim sredstvima, vodom kao i osobama koje imaju prirodno suhu kožu. 

Važno je naglasiti da je parafinski tretman potpuno siguran jer bakterije i gljivice ne mogu preživjeti u parafinu. Uranjanje ruku ili stopala u parafin neće ga kontaminirati. 

Parafin našoj koži vraća vlažnost, intenzivnu njegu, stimuliše i dubinski je čisti. Oporavlja suhu i umornu kožu, vraća joj sjaj i elastičnost.

Iako spada u kozmetičke tretmane, parafinski tretman se koristi i u terapijske svrhe. Odlično se pokazao u liječenju reume i artritisa jer zagrijavanjem zglobova ublažava bolove u sitnim zglobovima šake i stopala.

Poslije tretmana koža je zaštićena od spoljašnjih utjecaja i dugo ostaje hidrirana elastična i vlažna.  

U našem salonu parafinski tretman stopala je sastavni dio pedikure i uz tretmane lica naše klijentice parafinsku kupku ruku dobiju kao poklon od nas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE