HomeInspirativne pričeAmira Šahinović: Njegovane ruke i nokti puno govore o vama 

Amira Šahinović: Njegovane ruke i nokti puno govore o vama 

Amira Šahinović je uspješna dvadesetšestogodišnja vlasnica Beauty studia “SHINE” u Busovači. U svom studiju pruža usluge manikure, estetske pedikure, medicinske pedikure, tretmana lica, trepavica i obrva.

U beauty svijet je uplovila u svojoj 17. godini, imala je tu sreću da njen prvi posao bude u prestižnom salonu gdje je radila sa najkvalitetnijim materijalom i pravim profesionalcima od kojih možete da naučite mnogo od samog rada, pristupa prema klijentima pa sve do poslovanja i vođenja samog salona, što danas primjenjuje u svom salonu. Od tada pa do danas ljubav prema ovom poslu konstantno raste, događaju se novi izazovi i stvaraju novi ciljevi.

Kod koga ste uradili prvu edukaciju, te na koliko ste edukacija išli?

Moje prvo radno iskustvo i same edukacije vezane su za već dobro poznato ime kada je u pitanju beauty industrija, draga Smaragda Jaganjac. Ona je bila ta koja se trudila da nam priušti mnogobrojne edukacije i ugosti dobro poznate edukatore koji su uvijek nesebično prenosili svoje znanje. U salonu moje diplome zauzimaju posebno mjesto, i svaka je posebna na svoj način.

Po Vašem mišljenju, da li je bitno da se stalno edukuje, prate trendovi i usavršava postojeće znanje?

Ulaganje u znanje je najisplativije ulaganje! Smatram da su obrazovanje i profesionalni razvoj u struci iznimno važni za kvalitetno obavljanje posla. To se postiže stalnim odlascima na edukacije i usavršavanjem te sticanjem novog znanja, također visoko zadovoljstvo kod klijenata, samim tim će oni postati lojalniji, a pored toga, ono što prenose ljudima oko sebe ima veliki utjecaj na Vaše buduće poslovanje.

Na svaku edukaciju se uvijek rado odazivam, i zaista sam na istoj maksimalno skoncetrisana kako bih svojim klijentima što bolje približila novitete.

Pitanje koje zaista volimo postaviti i dobiti odgovor od profesionalca. Kako znati koji oblik noktiju je idealan za Vašeg klijenta?

Sama pojava njegovanih ruku i noktiju puno govori o vama jer na taj način izražavate svoj stil i ostavljate dobar dojam, bilo privatno ili poslovno. Osim toga, odgovarajući oblik omogućit će vam da sakrijete nedostatke ruku i prstiju. Jako je važno pobliže pogledati ruke klijentice i uočiti da li su prsti kratki ili dugi, zatim uzeti u obzir ploču nokta, primjećujući da li je široka/kratka ili uska/duga. 

Postoji nekoliko osnovnih oblika noktiju:

  • Ovalni oblik – je možda najpoznatiji i najpopularniji oblik noktiju među ženskom populacijom. To nije tako bez razloga jer je ovaj oblik pristaje skoro svima, a najviše kratkim i širokim prstima. Ovalni nokti vizuelno izdužuju vaše prste i čini ih elegantnim i njegovanim, rado preporučujemo onima koji rade poslove koji zahtijevaju stalne pokrete ruku jer ne pucaju i ne lome se tako brzo i lako.
  • Kockasti oblik – pristaje najbolje dugim i uskim prstima.
  • Bademasti oblik – čini široke nokte malo užim tako da možete pustiti nokte i nositi ih dužim, bez da oni izgledaju glomazni. Također ovi nokti pristaju odlično kako dugim tako i kratkim prstima.
  • Špicasti oblik – ovakvi nokti pristaju prstima koji imaju usku ploču nokta, naglašava eleganciju ruke i dužinu prstiju.

Da li se dešava da želja klijenta jednostavno nije moguća, kada kažemo to mislimo na oblik nokta. Ukoliko imaju kockastu prirodnu nokatnu ploču a žele badem, da li može izgledati lijepo i prirodno ili je nekada nemoguće postići željeni oblik?

Bez obzira šta konkretno klijenti žele, postoje određena pravila kojima se stručnjaci vode, nudeći klijentima odgovarajući oblik noktiju koji najviše odgovara svakodnevnici života koji vode.

Ipak, imajte na umu da nije samo oblik nokta ono što je važno. Lijepe, njegovane ruke i uredni i čisti nokti ono su što će dati pravu sliku vas, a vama samima podići nivo samopouzdanja i učiniti da se osjećate lijepo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE