Ana Jezdimirović: Ključ ljepote je cvijetna njega

0
282

Cvijet biljke me inspiriše, on je slika ljepote i mnogo više od ukrasa, očara svojim mirisom a ljekovitim dejstvom oduševi pa tako nastane i linija proizvoda.

U svijetu kozmetike, gdje se prirodni sastojci i pažljivo odabrane formule sve više cijene, oni koji stvaraju proizvode od cvijeća za njegu kože izdvajaju se kao pravi čuvari prirodne ljepote. Njihova posvećenost stvaranju proizvoda koji ne samo da omogućavaju zdravu kožu, već i osnažuju duh prirode, dodaje dubinu i autentičnost svakodnevnoj rutini ljepote. U nastavku je intervju sa Anom Jezdimirović

Intervju: Mr ph Ana Jezdimirović

Recite nam nešto o sebi?

Zovem se Ana Jezdimirović, voljena supruga, majka troje mališana, sa zvanjem magistra farmacije. Od svih sfera koje ovo zvanje nudi meni je pažnju privukla izolacija lekovitih supstanci iz biljaka i njena upotreba u preparatima gde je efikasnost najveća, pa sam tako i počela da širim svoja znanja u toj oblasti. Učestvovala u mnogim projektima na ovu temu, radila u laboratoriji gde sam imala mogućnost da praktično svoje znanje primenim, pohadjala veliki broj  raznih edukativnih sadrzaja kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Sakupljajući medjunarodno znanje i koristeći svoje iskustvo sa svih krajeva sveta sam pokušala da oformim savremenu recepturu ručno radjenih preparata koristeći drevni sklad prirode i čoveka.

Kako ste postali dio beuty svijeta i otkud ljubav prema ovome?

Interesovanje je počelo jos u srednjoj školi s favorizovanjem grupe predmeta na temu izrade i delovanja preparata, pa sam se kao farmaceutski tehničar pre opredeljivala za rad u Galenskoj laboratoriji nego za recepturom, na fakultetu sam svoje interesovanje usmerila učestvovanjem u raznim projektima na ovu temu, pa kao predstavnik studenata za 2009god. u FIP-i (The International Pharmaceutical Federation (FIP) is the global body representing pharmacy, pharmaceutical sciences and pharmaceutical education. Through our 151 national organisations, academic institutional members and individual members, we represent over four million pharmacists, pharmaceutical scientists and pharmaceutical educators around the world.) sam imala tu mogućnost i da steknem medjunarodno iskustvo, a kasnije sam kroz posao bila usmerena prema onome u čemu uživam i radim. 

Vaši proizvodi su prirodni, kako nastaju i koje sastojke najčešće koristite?

Cvet biljke me inspiriše , on je slika lepote i mnogo više od ukrasa, očara svojim mirisom a lekovitim dejstvom oduševi pa tako nastane i linija proizvoda. U našoj ponudi su linije proizvoda od njenog kraljevskog visočanstva, RUŽE, od večnog SMILJA, od elegantne LAVANDE, od nežnog cveta velikih moći, KAMILICE i zavodljivog JASMINA. Svaka kolekcija sadrži kremu za lice, serum, tonik, sapun i kremu za telo. 

Kako dolazite do potrebnih sirovina?

Svaka od biljaka je negovana po preporukama instituta za proučavanje bilja, brana kada je lekovitost najveća, sušena da sastav ostane sačuvan i biran najbolji proces za izolaciju lekovite supstance. Delom se koriste supstance iz nase zemlje Srbije, izolovane iz laboratorije opremljenim po visokim standardima a deo je poreklom iz okolnih zemalja gde je kvalitet najbolji kao i iz uvoza zbog specifičnosti podnevlja gde se ta biljka gaji. Svaki od esencija lekovitosti sa sertifikatom analize kvaliteta je korišcena u našim preparatima gde je učinkovitost najveća.

Šta je to što Vas izdvaja od konkurencije i po čemu ste prepoznatljivi?

Svaka linija proizvoda je nastala prvo proučavajući lekovitu biljku, zatim ispitivanjem dejstva supstanci izolovanih iz cveta biljke ne cele biljke već samo cveta , formulisan preparat sa najvećom efikasnošću a zatim testiran i tek onda predstavljen tržištu. Proizvodi od ruže su pripremani za takmičenje gde je krema od ruže osvojila zlatnu medalju za kvalitet na Medjunarodnom sajmu ekologije pa je tek onda stavljena u promet, linija proizvoda od smilja jeste komercijalizovan doktorski rad sa dokazanim rezultatima efikasnosti, formulisanje svih proizvoda od jasmina je radjeno u saradnju sa švajsarskim profesorom Dr Davidom Hunkelerom, kombinovanje biljnih vrsta kamilice nam je pomogao institut za proučavanje lekovitog bilja i lavanda je naravno nastala u saradnju sa znalcima u ovoj oblasti. BloomCare kozmetika sama govori za sebe tako što svi koji žele mogu da probaju našu kozmetiku BESPLATNO, pa se tako i izdvaja na tržištu time što svi korisnici mogu da se uvere u njen kvalitet bez bilo koje obaveze kupovine.

Gdje se mogu naći Vaši proizvodi i kako ih plasirate na tržište?

@bloom.care.cosmetics je profil na instagramu preko kojeg je najlakša komunikacija sa korisnicima jer tu ima jako veliki broj odgovora na sva pitanja oko čega su oni u nedoumici. Svi proizvodi se na teritoriji Srbije šalju brzom poštom kao i van zemlje, a u Novom Sadu postoji prostor gde se mogu podići paketi. Postoji i web shop.

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

Naši proizvodi su postali česti u darivanju dragim ljudima pa nas je to navelo da u stalnoj ponudi imamo poklon pakete. Sada smo u fazi izrade kataloga što korporativnih paketa za proslavu njihovih dana firmi ili jubileja, sto za različite prigode kao što su rodjendani, venčanja i slično. Zatim je u fazi formulacija još linija proizvoda od baobaba iz Tanzanije, linija proizvoda sa kakao butterom iz Meksika…kod nas je uvek nešto novo.

Poruka za čitatelje.

” The key to beuty is bloom care” AJ

” Ključ lepote je cvetna nega ” Mr ph Ana Jezdimirović 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here