Fatima Šehović: Definitivno ne mogu bez bronzera

0
942

Toliko sam se “navukla” na bronzer, da svaki put kad zavrsim šminkanje, provjeravam da li bih mogla još malo nanijeti bronzer. 🙂 Mada mi je najbitnije da imam trepavice i obrve lijepo sređene, sve ostalo može i ne mora tokom ljeta. Čak u ljetnim danima izbjegavam šminku.

 U dinamičnom svijetu televizije, novinarke često rade pod pritiskom vremena i u zahtjevnim uslovima. Njihova sposobnost da ostanu smirene, fokusirane i pripremljene čak i u najizazovnijim situacijama je od suštinskog značaja. U srcu svake priče, svake emisije i svakog izvještaja stoji posvećena novinarka koja svojom profesionalnošću, strašću i istraživačkim duhom osvijetljava događaje i priče koje oblikuju svijet oko nas. U nastavku je intervju sa Fatimom Šehović, producenticom Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem.

Intervju: Fatima Šehović

Recite nam nešto o sebi? 

Fatima Šehović, rođena u Sarajevu, od 18 godine počinjem raditi na FACE televiziji, potom u magazinu Azra, a onda se 2018. godine vraćam na FACE televiziju. Uređivala sam i vodila jutarnji program Uzbuđenje, a onda sam prešla u informativnu redakciju, nakon čega sam došla na poziciju producentice Centralnog dnevnika sa Senadom Hadzifejzovicem.

Otkud ljubav prema novinarstvu, kako ste odlučili biti dio te profesije?

Oduvijek sam htjela biti novinarka. Još kad sam imala 6 godina, naučila sam čitati iz novina. U školi sam išla u novinarske sekcije, sve vezano za novinarstvo me je zanimalo i prilikom izbora profesije, nisam odustala od te želje da se bavim ovim poslom. Novinarstvo ne znači samo stati ispred kamere, novinarstvo je mnogo više od toga. Jednostavno to moraš da voliš i živiš.

Koji su najčešći izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Doći do ekskluzivne informacije u pravo vrijeme i imati ekskluzivnog gosta. Novinarstvo živite 24 sata, a najvažnije je ostati objektivan i neovisan.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Kao što rekoh, ovaj posao nema radno vrijeme, radite mnogo više. Svaki dan se prate dešavanja najavljena za taj dan, a uvijek morate biti spremni i za nepredviđene situacije. Svakodnevno radimo na tome ko bi bio najbolji gost za emisiju shodno dešavanjima u državi, ali i regionu. Otkrivamo ono što niko otkrio nije, pronalazimo priče za emisiju…

Sad malo o ženskim temama, koje rutine u dnevnoj njezi su Vam važne?

Ono što uvijek ponavljam je nikada ne otići na spavanje sa šminkom. Uvijek, ali uvijek dobro očistiti lice i nahraniti lice prije spavanja. Ujutro je zaštitni faktor, posebno u toplijim danima, obavezan. Priznajem, ne poštujem uvijek ovu rutinu svakodnevnog nanošenja zaštitnog faktora. Odlazak barem jednom mjesečno na čišćenje lica je također neizostavno.

Bez kojih makeup sitnica ne biste mogli?

Definitivno ne mogu bez bronzera. Toliko sam se “navukla” na bronzer, da svaki put kad zavrsim šminkanje, provjeravam da li bih mogla još malo nanijeti bronzer. 🙂 Mada mi je najbitnije da imam trepavice i obrve lijepo sređene, sve ostalo može i ne mora tokom ljeta. Čak u ljetnim danima izbjegavam šminku.

Imate zavidan broj pratitelja na Instagramu, da li radite i kao influenser?

Ne bih se nazvala influenserom, jer influenser se posveti influensu 24 sata, a ja zaista nemam vremena za to. Radije bih rekla da sam novinarka koja može predstaviti neki brend ili proizvod na sebi svojstven način.

Koji su Vam ciljevi u smislu razvoja dalje karijere?

Imam neke planove, a o kojima ću kada dođe vrijeme za to. Ono što mogu vama otkriti je da će to biti jedan veliki iskorak za mene.

Šta bi ste poručili ženama koje nas prate?

Da vjeruju u sebe i nikada ni u jednom trenutku ne postave sebi pitanje: “Vrijedim li dovoljno”. Instagram i ostale društvene mreže su samo lažni sjaj. Vrlo rijetko se desi da neko pokaže pravu realnost i svoj život kakav on zaista jeste, tako da, žene, nemojte misliti da ste manje vrijedne. Niste! U svakom segmentu svog života imajte vjeru u sebe i cijenite sebe i vise nego vrijedite. Ja sam to shvatila, nažalost, nakon što sam dala sebe maksimalno u nekim situacijama, ali to gledam kao dobru lekciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here