Ana Ninić: Curly girl metoda je metoda koja se bavi pravilnom njegom kovrčave/valovite kose

0
282

Po mom mišljenju kovrčava/valovita kosa i je i nije teža za održavati.

Intervju: Ana Ninić

Kovrdžava kosa – dar prirode koji donosi živost, osobnost i beskrajnu ljepotu. Ova predivna tekstura kose osvaja srca svojim neobičnim oblicima i dinamičnim volumenom. Kovrdžava kosa ima poseban šarm koji ju čini jedinstvenom i prepoznatljivom. U nastavku je intervju sa Anom Ninić.

Recite nam nešto o sebi?

Ja sam Ana, iz Šibenika, imam 35 godina. Radim kao turistički vodič tijekom ljeta tj.tijekom turističke sezone u Šibensko-Kninskoj i Splitsko-Dalmatinskoj županiji. Studirala sam španjolski i ruski jezik i književnost u Zadru. Imam sinčića od 2 godine i on je trenutno moj svijet. Sad živim u Vodicama gdje me odvela ljubav, naravno.  Svoju kosu sam uvijek voljela, pa je tako nekako i nastala ideja da otvorim profil posvećen tome, a i na nagovor moje kolegice i prijateljice Sanje koja mi je rekla da moram podijeliti to znanje o kosi koje imam. 

Možete li nam približiti to što radite, šta je to curly metoda?

Curly girl metoda je metoda koja se bavi pravilnom njegom kovrčave/valovite kose. Takva kosa je posebna i zahtjeva više njege i posebne proizvode koji će joj pomoći da zablista. To je metoda koja je nastala u Americi od strane Lorraine Massey koja ju je i osmislila. Koriste se proizvodi bez silikona, sulfata, isušujućih alkohola, voskova i mineralnih ulja. Ne koristi se boja za kosu, klasični češljevi i četke, kosa se suši prirodno na zraku, bez fena, itd. Uglavnom, to je jedna jako restriktivna metoda koje se ja ne pridržavam. Uzela sam samo neke dijelove koji mi odgovaraju i prilagodila ih sebi i tako sam ih i predstavila curama koje me prate.

Osim ove metode bavite se i recenzijom proizvoda, koje recenzije radite?

Radim i recenzije proizvoda, onih koji mi se sviđaju ili onih koje ne bi preporučila. Neke su plaćene suradnje sa brendovima, a neke ne. Pošto isprobajem jako puno njih, mislim da je dobro da iznesem svoje iskreno mišljenje i da pomognem curama u kupnji i odabiru odgovarajućih za njihov tip kose.

Gdje pronalazite inspiraciju za rad i šta Vas motiviše? 

Inspiraciju za rad pronalazim u kosi djevojaka koje vidim na ulici ili na instagramu, facebooku, tik toku, koje su tako nesretne zbog svoje kose i peglaju je, muče sa trajnim keratinskim ravnanjem, a ustvari ne znaju da imaju kovrčavu/valovitu kosu i ne znaju se brinuti za nju jer misle da je čupava, neuredna, frizzy. One su mi inspiracija jer ih želim naučiti da zavole svoju prirodnu kosu i da se nauče brinuti za nju.

Koji su najčešći izazovi sa kojima se susrećete?

Izazov s kojim se najčešće susrećem u vođenju ovog profila je većinom nedostatak vremena za kreiranje sadržaja. Pošto imam sinčića, naravno i ostatak života, posao, obitelj, nekad se ne mogu posvetiti instagramu i tik toku koliko bi željela i htjela. I to nastojim balansirati. Nekad ne baš uspješno, ail trudim se.

rpt

Prema Vašem mišljenju da li je kovrdžava kosa zahtjevnija za održavanje?

Po mom mišljenju kovrčava/valovita kosa i je i nije teža za održavati. Sve ovisi kako gledate. Na pranje, stiliziranje i sušenje kovrčave/valovite kose ode isto vremena kao što ode na pranje, stiliziranje i peglanje kose sa peglom za kosu. Tako da sve ovisi ko što više voli, kovrčavu ili ravnu. Jednako vremena se potroši. Ali za lijepu i zdravu kosu, bio da je ravna ili kovrčava se treba jednako potruditi i koristiti odgovarajuće proizvode i pravilno je tretirati.

Planovi za dalji razvoj bloga?

Planovi za daljnji razvoj profila na instagramu i tik toku uvijek postoje. Kao što sam i gore napisala, čini mi se kao da nemam vremena za sve ono što bi htjela napraviti, a opet je to možda samo moj nekakav izgovor da se malo više potrudim i stisnem, kako se kaže. Stay tuned pa ćete viditi šta će biti dalje. 

Poruka čitateljima.

Pozdrav svim dragim čitateljicama i čitateljima iz prekrasnog Šibenika i Vodica, i ako vam je potrebna pomoć sa kosom i ne znate šta da radite više s njom osim da se obrijete na nulu, javite se meni, pogledajte moj profil i savjete, sigurna sam da ćete se predomisliti! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here