Ana Tolj: Uvijek se trudim preporučiti različite proizvode koji odgovaraju svakom tipu kože ili svakom budžetu

0

S godinama sam naučila napamet kako se odnositi prema određenom tipu kože i situaciji tako da mi ne predstavlja nikakav problem. 

Ana Tolj, makeup artist

Ana Tolj je mlada vizažistica čiji je put počeo u sunčanoj Makarskoj, gdje je rođena prije 25 godina. Nakon završetka studija međunarodnog poslovanja na jednom od prestižnih fakulteta u Zagrebu, Ana je pronašla svoju strast u svijetu šminkanja i ljepote. Već sedam godina posvećeno se bavi vizažom, transformirajući lica i ističući prirodnu ljepotu svojih klijentica. Njezina vještina i talent donijeli su joj priznanje u industriji ljepote, a uskoro će postati i supruga jer je trenutno zaručena, s planovima za svadbu ovog ljeta koji je pred njom. Ana je prava inspiracija za mlade žene koje slijede svoje snove i istražuju različite aspekte ljepote i umjetnosti šminkanja.

Dobrodošli u novi broj časopisa BeautiFUL, gdje vas vodimo u svijet ljepote, stila i inspiracije. U ovom izdanju, imamo čast predstaviti vam intervju s jednom od najtalentiranijih vizažistica – Anom Tolj. Ana Tolj nije samo stručnjakinja u svom polju, već i umjetnica koja svojom vještinom transformira lica i stvara čaroliju. Razgovarali smo s njom o njezinom putu u svijet vizaže, njezinim omiljenim tehnikama i trendovima te o savjetima koje bi podijelila s našim čitateljima. Pripremite se za inspiraciju i uživajte u razgovoru koji će vas sigurno motivirati da istražujete nove dimenzije ljepote!


Kako biste opisali svoj stil šminkanja i koji su vaši glavni izvori inspiracije?

Svoj stil bih opisala kao nešto lagano, neutralno, soft, uz dozu glamura. Inspiraciju pronalazim najviše na Instagramu, na crvenom tepihu, u odjeći i nakitu.

Šta vas je motiviralo da počnete svoju karijeru kao šminkerica i influenserka?

Motivacija su mi bile youtuberice koje sam tada gledala i znala sam da jednog dana to želim raditi. Instagram i pratitelji su došli uz to pa sam spojila ugodno s korisnim.

Kako se pripremate za organizaciju vašeg nadolazećeg masterclassa u Mostaru i što će polaznici moći očekivati?

Za masterclass u Mostaru sam se pripremala 3 mjeseca. Prije takvih događaja treba sve unaprijed dogovoriti s hotelom, sa sponzorima, sa polaznicama itd. Pripreme znaju biti jako naporne, ali kada dođe taj dan – sve se zaboravi i istinski uživam u prenošenju svog znanja na druge.

Koji su najveći izazovi s kojima se suočavate kao šminkerica i kako ih prevazilazite?

Ne bih rekla da imam neke velike izazove osim recimo održavanja konstante što se tiče kvalitete sadržaja i redovitosti u objavljivanju.

Kako koristite svoj uticaj na društvenim mrežama kako biste inspirisali svoje pratitelje i pružili im korisne savjete o šminkanju?

Uvijek se trudim preporučiti različite proizvode koji odgovaraju svakom tipu kože ili svakom budžetu. Želim da svatko pronađe nešto za sebe. Najčešće to radim kroz suradnje s brandovima koje jako volim.

Kako balansirate između kreiranja sadržaja na društvenim mrežama, vođenja masterclassa i putovanja?

Balans mi je najbitniji – volim vrijeme za sebe, ali isto tako volim i raditi. Prednost ovog posla je ta što se mogu posložiti cijelu godinu unaprijed jer se svi termini unaprijed popunjavaju i nekako odmah znam kada sam slobodna i to vrijeme želim najbolje iskoristiti i otići na neko putovanje ili odmoriti.

Ljubiteljica ste putovanja, te smo nedavno imali priliku na društvenim mrežama ispratiti vaše putovanje u Dubai. Recite nam nešto više o putovanju, kakav je utisak to putovanje ostavilo na Vas?

Prvi put sam išla u Dubai i nisam znala što očekivati. Putovanje je bilo pravi “girls trip” i mogu reći da mi se jako svidio i definitivno bih otišla opet. Drugačije je od svega na što sam navikla.

Kako se nosite s različitim tipovima kože i oblikom lica svojih klijenata prilikom šminkanja i davanja savjeta?

Moje klijentice su obične cure/žene i svjesni smo da svi imamo nepravilnosti na koži. S godinama sam naučila napamet kako se odnositi prema određenom tipu kože i situaciji tako da mi ne predstavlja nikakav problem.

Koje su ključne vještine koje smatrate važnim za svakog šminkera i kako ih razvijate?

Vještine se vježbaju, tako da bih to izdvojila kao glavni faktor za uspjeh u bilo kojem poslu. Vježba.

Koji su vaši planovi i ambicije za budućnost u svijetu šminke i influenserskog marketinga?

Moji planovi za poslovnu budućnost su naravno da iz godine u godinu povećavam svoj posao i postižem nove ciljeve. Ne možemo planirati daleko unaprijed, ali definitivno ću ovu godinu odraditi full kao i do sad, a dogodine ćemo vidjeti. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here