HomeInspirativne pričeAna Ude: „Natural make up look“ je uvijek u trendu 

Ana Ude: „Natural make up look“ je uvijek u trendu 

Ovo je tema masterclassa koju će Ana Ude predstaviti na eventu „Edukacije BeautiFUL2022“, koji će se održati u Sarajevu, 13 Novembra.

Intervju: Ana Ude, make up artist 

Ana Ude hrvatska je make up artistica s karijerom dugom skoro cijelo desetljeće. Počevši kao samouka, krenula je od šminkanja prijateljica i poznanica čiji se krug brzo proširio na klijentice diljem cijele Hrvatske i šire, pa se Ana u međuvremenu odlučila dodatno educirati i kod poznatih make up artista poput Doroteje Premužič iz Slovenije, Helene Dželalije i svjetski poznatog libanonskog make up umjetnika Samera Khouzamija. Radi i kao make up edukator, održava edukacija, radionice, savjetovanja o šminkanju, a iza sebe ima već 5 odrađenih masterclass-ova, 3 u Hrvatskoj i 2 u Sloveniji. Među klijenticama je poznata po decentnom, laganom make up-u te joj je nit vodilja ta, da je svaki detalj na licu moguće minimalno prilagoditi kako bismo dobili optimalan, svježi i prirodan izgled.

U sklopu eventa „Edukacije BeautiFUL2022“ Ana Ude će održati svoj masterclass na temu „Natural make up look“. Obostrano je zadovoljstvo održavanja masterclassa, te u razgovoru sa Anom vam možemo otkriti više informacija o temi s kojom će se predstaviti. Ukoliko i vi želite da se prijavite, te pogledate ostale edukatore, kojih je 25, ukucajte www.sajam.beautiful.ba.

Draga Ana, u novembru imate svoj masterclass u sklopu projekta „Edukacije BeautiFUL“, temu koju ste izabrali je „Natural glam make up look“, pa bismo voljeli ispričati malo više o ovom look-u. Za početak, šta je „Natural glam make up look“?

Tako je, radujem se dolasku i radom sa bosansko hercegovačkim djevojkama. Radi se o make up look-u koji najčešće radim na samoj sebi, a samim time ga najviše traže i moje klijentice. Moj stil i je prilično prirodan, ali je to i dalje konkretniji make up koji je nosiv za posebne prilike, odličan za snimanja i super izgleda na fotkama. Klijentice često komentiraju da izgledaju kao da imaju filter na licu, ali da i dalje ništa na licu ne vrišti „našminkana sam“. To je ono što želim pokazati.

Koji proizvodi su najbolji „prijatelji“ za ovaj način šminkanja i koji su to ustvari proizvodi koji su MUST HAVE za ovaj look?

Teško mi je sad konkretizirati jer za svako lice odlučujem što mislim da mu treba tek kad ga vidim i opipam, ali koristim manje-više sve tipične make up proizvoda od primera do fiksatora.

Koliko je zahtjevan ovaj look, jer ustvari se treba ostaviti prirodna ljepota ali ipak dati posebnu notu šminke koja uljepšava ženska lica?

Ja se volim držati toga da od svakog dijela lica pokušam izvući maksimum i samo ga malo uljepšati, da osoba i dalje liči na sebe, ali, kako se ja volim našaliti – na malo optimiziranu verziju sebe.

Za koje prilike se najčešće koriste ovi lookovi? Da li se žene odlučuju za ovaj look za neke specijalne evente ili su ipak to regularni dani?

Moje klijentice najčešće ovakav look biraju za posebnije prilike, a ja za evente ili snimanja.

Da li se svijest o prirodnoj ljepoti i jednostavnosti mijenja u make up industriji? 

Definitivno. Mislim da tako i treba biti i da trendovi trebaju varirati jer mi inače bilo jako dosadno.

Od svih lookov-a koji najčešće koristiš ili koji je najtraženiji?

Upravo ovaj koji sam odabrala raditi na masterclassu.

Da li ima nešto posebno što izdvaja ovaj look?

Po meni je to upravo činjenica da uistinu mnogo mojih klijentica komentira da nikad nisu bile ovako našminkane niti same sebi ovako lijepe, a i dalje si izgledaju prirodno i osjećaj na licu im nije nimalo težak.

13. Novembar u Sarajevu ćete održati svoj masterclass, zašto ste baš ovu temu izabrali, da li ima neki poseban razlog?

Zato što smatram da se svatko može bolje našminkati bez da išta radi generički.

Vjerujemo da se djevojke raduju Vašem dolasku, te da ćete im prenijeti na najbolji način vaše znanje. Da li Vas raduje dolazak i šta očekujete od djevojaka? Da li moraju biti već u svom poslu da bi mogle pratiti masterclass ili to mogu biti i djevojke koje su se tek odlučile kročiti u ovu industriju? 

Izuzetno sam počašćena pozivom i jako me veseli što dolazim u Sarajevo i nadam se da će svima koji dođu to biti i korisno i zabavno iskustvo (moje edukacije su u prošlosti žene znale nazivati i stand-up make up show-ima jer se volim puno zezati kad objašnjavam stvari) i definitivno može doći bilo tko, bez obzira na predznanje. Na meni je da se prilagodim i to mi ne predstavlja nikakav problem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE