HomeInspirativne pričeMatea Matić: Volim ugađati svojim klijenticama tako što im ponudim nemoguće

Matea Matić: Volim ugađati svojim klijenticama tako što im ponudim nemoguće

Razgovarali smo s Mateom Matić iz Bara ma_ma_lashes, koja nam je ispričala svoju priču, te kako je put doveo do onoga čime se ona sada bavi. Matea je za naše čitatelje dala nekoliko savjeta o ugradnji trepavica i njihovom skidanju.

Za BeautiFUL, univ.spec.oec. i stručnjak za ugradnju trepavica, Matea Matić. 

Matea, prije svega nam se predstavite, recite nešto o sebi.

Moje poštovanje i prije svega želim se zahvaliti Vama na suradnji. Moje ime je Matea Matić i dolazim iz Splita. Po zanimanju sam univ.spec.oec. u Splitu. Iako me put nije odveo da se bavim svojom strukom, uz veliku podršku mog supruga Matea izabrala sam baš ono što volim. Moj posao nije samo na području Splita već i na području BiH, pretežito u Mostaru i još par manjih gradova. 

Kada se javila ljubav prema poslu kojim se trenutno bavite?

Iskreno, moja rečenica je uvijek bila ”ove trepavice neću skinuti do kraja života”.  Šalu na stranu, ali zahvaljujući koroni koja se dogodila prije koju godinu, najblaže rečeno, učila sam trepavice raditi iz dosade. Iako nitko nije vjerovao da se ja osobno mogu baviti s tim poslom jer sam po prirodni živahna ali uporna, i da mogu sjediti mirna na jednom mjestu. Upravo se tu desilo čudo jer sam to naučila raditi u jako kratkom vremenu. Mislim da mi je prednost pored svih cura koje se bave ovim poslom je to što moj tretman za ugradnju megavolumena traje svega cca. 45 min dok u drugim salonima traje i do 3 h.

Uspijevate li ostati u korak s današnjim trendovima, koji se veoma brzo mijenjaju i adaptiraju?

Znate kako, svi imaju školski primjer ugradnje trepavica i toga se nekako uvijek moramo držati. Ja volim ugađati svojim klijenticama tako što im ponudim ”NEMOGUĆE” i samim tim mijenjamo tred, mi osobno. Mogu reći da za mene ništa nije nemoguće jer ako imate to u prstima onda se lako prilagodite trendovima. 

Recite nam o ugradnji trepavica, da li je proces invazivan i kome se preporučuje?

Ugradnja trepavica je potpuno bezbolan tretman. Ako se pravilno radi nema nikakve posljedice niti izaziva neugodu. Preporučuje se svim curama, djevojkama, gospođama koje žele naglasiti svoje oči bez previše šminkanja i truda svaki dan oko toga. Daleko najdraža rečenica od mojih klijentica je ”kako je savršeno probuditi se lijepa, a ne moram se šminkati”. 

Želim naglasiti FINGER metodu ugradnje trepavica koja se radi s prstima. Vjerojatno obični čitatelji to ne razumiju ali oni koji se bave ovim poslom znaju o čemu pričam. To je ubrzana metoda ugradnje trepavica koja i nije baš zastupljena na ovim područjima i zbog toga smatram da je upravo zato moja ugradnja baš brza i efikasna. Uz sve to i duže traju trepavice. 

Postoji li više ‘vrsta’ ili tipova gustoće trepavica, koje su trepavice najtraženije?

Ovdje se već govori o ukusima. A o tome se ne raspravlja. Postoji puno vrsta debljine trepavica i zakrivljenosti. Samim tim se formira i gustoća. Imamo par oblika ugradnje i svaka žena je jedinka za sebe i svakome odgovara drugačiji oblik i zakrivljenost. Smatram da pravi lash tehničar treba osobi preporučiti što bi joj najbolje ogovaralo na njen oblik oka. Nema najtraženijih trepavica. Najtraženije su one koje savršeno ogovaraju vašem licu. Dosta klijentica pokuša više oblika ali se na kraju vrate na onaj prvi koji im najviše ogovara. Ne ljutim se kad netko ne posluša savijet, jer na kraju uvijek dođemo do oblika koji im i sama preporučim. 

Šta sve klijentice trebaju znati dok trepavice skidaju kod kuće?

Moj osobni savjet je da se ne skidaju kod kuće jer je to svega 5 min posla lash tehničaru. Najbezbolniji način skidanja je da se koristi profesionalni gel remover. On se nanese na trepavice i ljepilo se otopi. Ako baš klijentica ne može doći do salona, bitno je znati da ljepilo na trepavicama ne podnosi ulje. Što znači da većina klijentica to kod kuće skida raznoraznim uljnim sredstvima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE