HomeFitness&zdravljeKako probava utječe na kožu? 

Kako probava utječe na kožu? 

Režimi njege kože i beauty tretmani: dvije stvari i kojima stalno pričamo. Međutim, srž lijepe i sjajne kože je zdravlje vaših crijeva. Preko 80% tjelesnog imuniteta i 100+ vrsta bakterija živi u crijevnom sistemu.

Prema tome, zdrava crijeva i dobra probava mogu imati značajan utjecaj na sveukupno zdravlje, pogotovo kad je u pitanju izgled kože. Iako biste trebali ulagati u razne kreme i cleansere za kožu, važno je da se o njoj brinete i iznutra. Dobrom i zdravom ishranom brinete se o svom zdravlju, pojednostavljujete rutinu njege kože i dobivate izbalansiran i sjajan ten. 

Zdrava crijeva

Crijeva, tačnije gastrointestinalni trakt odgovoran je za probavu i kretanje hrane i nutrijenata kroz tijelo. Crijeva su također ‘dom’ većini tjelesnih bakterija (i dobrih i loših). Dobre bakterije su nešto što želimo imati u tijelu. Održavanje zdravih crijeva i dobre probave znači da imate dovoljno dobrih bakterija koje će neutralizirati loše. Kada osoba ima bakterijski disbalans, to može negativno utjecati na vaše tijelo poput stomačnih problema, iritacija kože u obliku akni i rozace-e. 

Dobra probava i vaša koža

Probava i koža koncept su koji se osniva na odnosu između zdravlja crijeva i kože. Istraživači su otkrili da kad je u stomaku disbalans, koža može postati iziritirana. Iritacije kože mogu uključivati izbacivanje puhica, osjetljivost kože, crvenilo, znakove starenja i više. Ali zašto nezdrava crijeva uzrokuju ove probleme s kožom? Zato što crijeva imaju veoma visoku imunoregulativnu ulogu, i veoma su utjecajni na druge organe u tijelu – uključujući i kožu. Kada je u crijevima disbalans, otpuštaju se upalni citokini kroz tijelo. S obzirom da je koža najveći organ tijela, reaguje na upalne citokine na različite načine. 

Kako poboljšati probavu i zdravlje crijeva?

  • Jedite hranu bogatu vlaknima
  • Uzimajte probiotike 
  • Promjenite stil života 

Ako imate problem s kožom i probavom Bardo.ba za vas ima rješenje. Posjetite njihov shop i oduševite se mnoštvom proizvoda napravljenih u svrhu poboljšanja vašeg zdravlja, a samim tim i ljepote. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE