Anđela Jekić: Volim da istaknem žensku ljepotu i prirodne crte lica

0

Sada je trend laganija šminka, prirodni izgled, i većina djevojaka traži takvu šminku. Bez obzira što preferiram jaču šminku u kojoj mogu ispoljiti svoju kreativnost, također volim i laganu šminku kojom samo sakrijemo sitne nepravilnosti i naglasimo crte lica.  

Intervju: Anđela Jekić, make up artist, nail artist i lasn&brow artist.

Anđela Jekić je make up artist, nail artist i lash&brow artist. Ima 22 godine, pored beauty industrije kojom se bavi, također je i mama dječaka koji ima 9 mjeseci. Živi i radi u Prijedoru. Oduvijek je voljela da šminka sebe i drugarice, a u posljednje dvije godine se time bavi i profesionalno. Uživa u poslu koji radi i šminkanje je nešto što je ispunjava. Raduje je kada vidi sreću svojih klijentica kada se pogledaju u ogledalu nakon šminkanja. Inspiraciju pronalazi u svemu, jer je za nju šminkanje jedan vid umjetnosti i slobode da možemo da bude šta želimo. Također voli da istakne žensku ljepotu i prirodne crte lica, ali ono što ona lično voli da radim jeste jaka šminka, jake boje sa dosta detalja.


Kako ste odlučili da se bavite ovim poslom?

Ja sam oduvijek htjela da se bavim nečim što ima veze sa ljepotom. Obzirom da se šminkam otkako znam za sebe, i stvarno uživam u tome, prijatelji i porodica su mi uvijek govorili da počnem da se bavim sa tim profesionalno. U početku sam bila dosta nesigurna po pitanju toga, a onda sam jednog dana samo odlučila da odem na edukaciju sa koje sam se vratila puna utisaka pozitivnih i divnim komentarima svoje tadašnje mentorke sam dobila vjetar u leđa da otpočnem ovaj posao i mogu slobodno reći da je to najbolja odluka koju sam donijela. Najljepše se osjećam dok radim i činim druge srećnim. 

Šta je ono što je najbitnije za Vas prilikom šminkanja?

Definitivno je najbitnija priprema kože. Ja volim detaljno da pripremim i očistim kožu, da je nahranim i pripremim za šminku koja treba da stoji cijeli dan. Ako mene pitate, najbitnija stavka dugotrajne šminke je priprema lica. Dosta klijentica koje mi dolazi se iznenadi kada krenem sa pripremom kože, a onda mi dosta njih i traži savjete za njegu iste. Rado volim da preporučim svima proizvode za lice u skladu sa njihovim tipom kože jer skin care je zaista važan za svaku ženu. Volim da svim svojim ženama obezbijedim najbolje proizvode pa im takve i preporučujem. 

Da li se susrećete sa klijentima koji imaju lice sklono aknama i bubuljicama i kako savjetujete njih?

Danas dosta tinejdžera a i nekad i odraslih djevojaka ima problematično lice, što je sasvim normalno jer u pubertetu prolazimo kroz sva hormonska stanja. I sama sam imala kao tinejdžerka jako problematično lice koje sam uspjela da oporavim kod dermatologa i od tada ga njegujem. Svim djevojkama koje mi dođu sa problematičnim licem savjetujem da prvo posjete dermatologa, a iz svog iskustva im preporučim proizvode koji su meni pomogli. 

Također mislim da to ne treba da bude nekome kompleks, jer postoje neke stvari na koje ne možemo da utičemo, već da pokušamo da za njih nađemo adekvatno rješenje, u ovom slučaju dermatološku pomoć. Dosta djevojaka dođe sa srušenim samopouzdanjem jer na internetu su sve djevojke savršene i imaju savršeno lice, a u 90% slučajeva su sve to fotografije koje su prošle kroz mnogobrojna uređivanja da bi bile baš takve, i uvijek im skrenem pažnju da to što je na internetu nije vjerodostojno i da je svaka od nas lijepa na svoj način bez obzira na problematiku lica ili nečeg drugog.

Kakva šminka je danas najzastupljenija i kakvu volite najviše da radite?

Pa sada je trend laganije šminke, prirodni izgled, i većina djevojaka traži takvu šminku.  Kao što sam rekla na početku ja volim jaku šminku i boje, mnogo detalja, jer mi to dozvoljava da pustim svoju kreativnost na površinu. Ali također volim i laganu šminku u kojoj sakrijemo sitne nepravilnosti i naglasimo crte lista i istaknemo ono najbitnije. 

Da li imate neke planove za budućnost u svom poslu?

Naravno, voljela bih da postanem edukator, da prenosim svoje znanje drugima, jer sam učila od nekih od najboljih naših artista. Također imam u planu u bliskoj budućnosti da uvedem tretmane lica, uskoro bih trebala da odem i na tu edukaciju i da i to ubacim u ponudu svojim klijentima. Također još mnogo nekih sitnica malih i velikih bih voljela u budućnosti da ostvarim ali prije svega da ja lično što više napredujem u svom poslu na svim poljima i budeš najbolja što mogu i da moje klijentice uvijek moj salon napuštaju sreće i zadovoljne i jedva čekaju da se vrate.

Poruka čitateljima:

Drage djevojke, uvijek budite svoje, budite prije svega zadovoljne sobom, svjesne sebe i nasmijane. Najljepša žena je srećna žena i nijedna šminka ne može da se poredi sa tim. Budite svjesne svoje ljepote i svega onog što žena ima, a mnogo je takvih stvari. Njegujte sebe, svoje lice, tijelo, svoje mentalno zdravlje jer sva ljepota baš i dolazi odatle. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here