Sandra Begić: Kada se osvrnem nekoliko godina unazad vidim veliku razliku u razvoju beauty industrije

0
416

 Kada se osvrnem samo par godina unazad, veliki broj usluga koje se danas nude klijentima u beauty industriji, tada nisu postojali, što znači da treba da idemo u korak s vremenom

Sandra Begić, kozmetičar

Recite nam nešto više o sebi i svom pozivu u beauty industriju?

Moje ime je Sandra Begić i po zanimanju sam kozmetičar. Svoje prve „ korake „ u beauty industriji napravila sam davne 2007 godine, te evo i nakon dugih 16 godina još uvijek sam tu. Ljubav prema ovom poslu i prema svemu što je lijepo i njegovano pomogla mi je na mom putu da ostvarim svoj cilj. Svaki početak je težak, potrebno je puno odricanja, puno strpljena i puno ulaganja, prvenstveno u polju usavršavanja znanja i vještina, konstantnom edukovanju, jer svi smo svjedoci rapidnog razvoja i napretka, konstantnih inovacija u svim sferama, pa tako i u beauty industriji. Lično smatram da sam u ovih, pa skoro dvije decenije prisustva u beauty industriji, donekle ostvarila svoj cilj, a to je da posjedujem vlastiti kozmetički studio, da su moji klijenti prije svega zadovoljni uslugama koje pružam, ali i da im uvijek mogu ponuditi i nešto novo, nešto drugačije.

Na vašem IG profilu vidimo da dosta ulažete u edukacije, kakvo je vaše mišljenje o edukacijama i konstantnom ulaganju u sebe i znanje u beauty industriji?

Mišljenja sam da, bez obzira kojim poslom se neko bavio, da je prije svega potrebno ulagati u sebe. Kada to kažem mislim na ulaganje u sticanje znanja. Kada se osvrnem samo par godina unazad, veliki broj usluga koje se danas nude klijentima u beauty industriji, tada nisu postojali, što znači da treba da idemo u korak s vremenom, a da bi to uspjeli neophodna je konstantna nadogradnja znanja. Zato smatram da su edukacije jedna od najbitnijih karika u lancu ostvarenja uspjeha u našem poslu. 

Gdje se nalazi vaš salon, koje usluge nudi?

Moj kozmetički studio se nalazi u Jelahu, na adresi Husein-kapetan Gradaščevića br.54. U salonu pružamo veliku lepezu usluga od usluga šminkanja za sve prilike, depilacija, pedikira, manikira, nadogradnje noktiju, kozmetičkih tretmana lica, raznih vrsta nadogradnje trepavica, pa do kompleksnijih tretmana trajnog iscrtavanja obrva, trajne šminke i još mnogo toga. Moram naglasiti i da konstantno uvodim nove usluge, kako to samo tržište zahtijeva, te se trudim da svojim klijentima ponudim uvijek najnovije trendove iz beauty industrije.

Kakav pristup i odnos sa klijentima smatrate da je najbolji, te da li je to važan dio poslovanja?

Odnos sa klijentima je veoma važan, ako ne i najvažniji dio poslovanja, jer, kao i u svakoj djelatnosti, zadovoljstvo klijenta je na prvom mjestu. Ja se trudim da svaki moj klijent dobije vrhunsku uslugu, prvenstveno se baziram na želje klijenta i u dogovoru s klijentom i u skladu sa njihovim željama i zahtjevima pružam najbolju moguću uslugu. Na kraju najbitnije je da klijent izađe zadovoljan iz salona, te je to ujedno i garancija da će se ponovo vratiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here