Gordana KovaČević: Njegujte prirodan izgled i istaknite vašu autentičnost

0

Osjećajte se samopouzdano u vlastitoj koži i budite sebi najveća konkurencija.

Najprivlačnija ljepota dolazi iznutra. Sreća, samopouzdanje i ljubaznost čine vas privlačnom osobom. Osjećajte se dobro u vlastitoj koži i širite tu pozitivnu energiju na druge. U nastavku pričamo sa Gordanom Kovačević. Prirodni izgled nije samo estetski izbor, već i izraz samopouzdanja i autentičnosti. Svi mi imamo jedinstvenu priču i izgled koji nas čini posebnim.

Intervju: Gordana Kovačević


Recite nam nešto o sebi?

Srdačan pozdrav svim čitateljkama. Ja sam Gordana Kovačević,mlada crnogorska preduzetnica u sferi ljepote,prvenstveno u trajnom iscrtavanju obrva. Spoj medicinskog obrazovanja i istančanog osjećaja za ljepotu pretočila sam u preduzetničke vode. Već devet godina moje ime važi za jedno od vodećih imena kada se pomene permanentna šminka,a posebno hiperrealistično iscrtavanje obrva na teritoriji Crne Gore. Više hiljada zadovoljnih klijenata,a posebno iskustvo u radu sa ženama razlicitih podneblja, izgradilo me je u edukatora,pa sad svoje znanje i iskustvo uspjesno prenosim na polaznice edukacija koje organizujem. Istovremeno sam gradila i izgradila svoj tim od 6 koleginica sa kojima sam postavila standarde kada su u pitanju tretmani ljepote, njege obrva i trepavica. Od avgusta prošle godine s ponosom predstavljam i proizvode za obrve koji u kvalitetu prate poznate svjetske brendove. Goca je postalo prepoznatljivo ime, pa istoimeni brend privlaci paznju i regiona. Kao tridesetogodisnja djevojka,ponosim se što sam vrlo hrabro istupila prije 9 godina,potisnula strah i vjerom u sebe ostvarila svoje dosadasnje snove. S tim da sve ovo vidim kao svoj pocetak.

Kako ste počeli ovaj posao i otkud ljubav prema istom?

Moja ljubav prema obrvama se rodila jos u srednjoj školi..tada šminkanje nije bilo dozvoljeno,bar ne meni  ali obrve sam morala docrtati . Kako nisam bila prirodno nadarena obrvama,niti trepavicama, priželjkivala sam neke inovacije. Da se prisjetimo,prije 15 godina kod nas ovi tretmani nisu bili popularni. Takodje,sa školskih hodnika me pamte po čupanju obrva drugaricama za vrijeme odmora izmedju časova. Ipak ljubav prema obrvama je bila zanemarena u toku studentskih dana, poznato nam je svima da je obrazovanje na prvom mjestu. Ali ja kao da sam čekala da ispunim sve snove porodice ,pa sam i karijeru započela u zdravstvenom sektoru nakon zavrsenih studija..ali vec tada se odlučujem da upisem kurs za iscrtavanje obrva na akademiji Branka Babića.   Vrlo brzo sam savladala tehniku,pa nakon samo 10mjeseci rada sam postala i Master Phi akademije,što je zaista bio veliki korak i odskočni momenat u izgradnji moje karijere. Moram prizanti da me je to sve ohrabrilo da napustim državni posao i konačno počnem živjeti svoj san

Možete li nam nešto više reći o uslugama koje nudite u salonu? 

“Naglasite prirodnu ljepotu” je slogan kojim se vodimo i kojim pristupamo klijentima. U današnjem svijetu, briga o izgledu i samopouzdanju igraju ključnu ulogu u životima mnogih. Salon ljepote “Goca” je tu da pomogne  damama da postignu savršen izgled uz najnovije tehnike iscrtavanja, laminacije obrva i trepavica, kao i nadogradnje trepavica. Trajna šminka obrva je tretman koji nas je doveo do masovne prepoznatljivosti. Kako mene,tako i moju sestru Tijanu. Postizanje prirodnog i suptilnog izgleda je naše tajno oružje u osvajanju simpatija i sticanja povjerenja kod klijentica. Laminacija obrva i trepavica je revolucionarna tehnika koja daje vašim obrvama i trepavicama dodatnu punoću i volumen. Naši stručnjaci koriste visokokvalitetne proizvode da bi vaše obrve izgledale gušće i vaše trepavice duže i naglašenije. Ovaj tretman će vam uštedjeti  vrijeme u jutarnjoj rutini šminkanja. Za one koji žele intenzivan i neodoljiv pogled, koji oduzima dah,nudimo nadogradnju trepavica. Naši tehničari koriste najkvalitetnije trepavice i tehnike za postizanje prirodnog, gustog izgleda trepavica. Bez obzira na to da li želite suptilan ili dramatičan izgled, mi imamo rešenje za vas. Osim ovih usluga, u salonu “Goca” možete očekivati prijateljsko osoblje koje će vas dočekati sa osmjehom i pružiti vam opuštajući doživljaj u našem elegantnom salonu. Ljepota  i samopouzdanje naših klijentica su naš prioritet.

Šta je Vaš fokus šta najviše radite?

Highlight naše ponude su obrve,trajna šminka i laminacija. A sve to od prošle godine prati linija proizvoda,pa bih izdvojila olovke za obrve koje se izdvajaju po lakom i preciznom nanošenju,tečne olovke povlačenjem simuliraju dlačice, maskare za začešljavanje obrva u boji i bezbojne,kao i vosak za obrve i omiljeni,veoma postojan, eyeliner u braon i crnoj boji. Sada trenutno su nam u fokusu edukacije,jer sve češće imamo upite za iste. 

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u radu? 

Ja moram priznati,a sigurno će zvučati nemoguće, da imamo najdivniju klijentelu. Načinom rada privlačimo žene koje su svjesne šta žele i osmjeh na kraju tretmana nam je glavna satisfakcija i motivacija da budemo jos bolje . Ono što smatram najbitnijim je poboljsanje informisanosti klijenata o tretmanima. Na taj način komunikacija se olakšava,a rezultati moraju biti sjajni.

Imate li planove za dalji razvoj poslovanja?

U budućnosti želimo da se posvetimo edukacijama za tretmane trajne šminke i laminacije obrva i trepavica. Takodje radimo i na formiranju materijala za online edukacije.

Poruka čitateljima.

Drage čitateljke, budite mi srećne i prije svega njegujte ljepotu duše. Nasmijana žena je najljepša žena. Njegujte prirodan izgled i istaknite vašu autentičnost. Osjećajte se samopouzdano u vlastitoj koži i budite sebi najveća konkurencija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here