Džejlana Salihagić: Nema velikih izazova ako volite to što radite

0

Cilj trajne šminke je prirodan izgled i ušteda vremena na svakodnevno šminkanje i spremanje, također ispravljanje asimetrije i prikrivanje nedostataka.

Svaka žena nosi u sebi tajnu moć šminke – onu neodoljivu čaroliju koja pretvara svaku rutinu u trenutak čarolije. Šminka je umjetnost izražavanja, način da istaknete svoju ljepotu i samopouzdanje, a mi vam donosimo najnovije trendove kako biste zablistali u svakoj prilici. U nastavku razgovaramo sa Džejlanom Salihagić.

Intervju: Džejlana Salihagić

Recite nam nešto o sebi? 

Ja sam Džejlana Salihagić, imam 28 godina. Prije malo više od 2 godine sam otvorila salon u Sarajevu, u kojem pored trajne šminke imaju razni tretmani za lice i tijelo.

Kako ste počeli ovaj posao i otkud ljubav prema istom?

U beauty svijet sam ušla 2015 godine kada sam završila obuku za nokte. Nakon nekoliko godina rada u salonima željela sam neku promjenu i da naučim nešto novo, a kako je trajna šminka postajala sve popularnija i odlučila sam da završim obuku za puder obrve. Odmah nakon prve obuke i dodira s mašinicom znala sam da želim da nastavim tim da se bavim. Poslije obrva završila sam obuku za usne a onda i za tuš.

Možete li nam nešto više reći o pmu artistu? 

Trajna šminka je unošenje pigmenta u površinski sloj kože (koji vremenom blijedi). Cilj trajne šminke je prirodan izgled i ušteda vremena na svakodnevno šminkanje i spremanje, također ispravljanje asimetrije i prikrivanje nedostataka.

Šta je najvažnije da biste bili trener pmu? 

Prvo morate voljeti to što radite, usavršavati nove tehnike i znati to isto prenijeti studentima.

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u radu? 

Mislim da nema nekih većih izazova kad radite ono što volite. Ali recimo neke klijentice imaju nerealna očekivanja ili žele odmah da vide konačan rezultat, a trajna šminka je proces i potrebno je malo strpljenja i vremena da bi vidjeli krajni ishod. Zato su bitne konsultacije prije samog tretmana i objasniti šta da očekuju nakon samog tretmana.

Imate li planove za dalji razvoj poslovanja? 

Naravno nastaviti usavršavati znanje i uvesti neke nove tehnike.

Poruka čitateljima. 

Poruka ženama koje planiraju da rade trajnu šminku, da slušaju mastera koji im radi i da ne pretjeruju jer trajna šminka treba da izgleda diskretno i da istakne prirodnu ljepotu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here