Anja Nedeljković: Ljubav prema šminkanju njegujem još od osnovne škole

0
410

Svakom klijentu pristupam pojedinačno slušajući njihove želje koje su svakako najbitnije.

Intervju: Anja Nedeljković

Šminka postaje sredstvo koje prirodno ističe vašu unutarnju ljepotu, osnažujući vaše povjerenje i istovremeno njegujući vašu kožu. Svaki potez kista je pažljivo osmišljen kako bi istaknuo vaše najbolje značajke, dok nježne boje i teksture ističu prirodnu svježinu vašeg tena. U nastavku je intervju sa Anjom Nedeljković.


Zovem se Anja Nedeljković i bavim se profesionalnim šminkanjem već pet godina. Živim i radim u Beogradu.Udata sam i majka sam jedne devojčice. Zaljubljenik sam u šminkanje i sve što ima veze sa tim poslom. Ljubav prema šminkanju njegujem još od osnovne škole. Uvek sam bila u društvu ona koja šminka drugarice. Medjutim školovala sam se i završila “Učiteljski fakultet” i radila u struci kao vaspitač dok jednog dana nisam uz podršku mojih najmilijih odlučila da podjem za svojim snovima i završim obuku za šminkera kod Aleksandre Orlandic Sretković uz koju sam nakon toga radila 4 godine kao njen asistent i desna ruka gde sam “ispekla” stečeno znanje. Mislim da je u ovom poslu jako važno imati svoj stil, možemo se nekim trendovima prilagoditi ali da je stil ono što se ne menja. Posao šminkera je jako kreativan i svakog šminkera odlikuje nešto specifično sto radi. Mislim da svaki moj kolega koji radi iz ljubavi ovaj posao je uspešan baš zbog ljubavi kojoj pristupa ovam poslu.Volim da žena koja izadje “ispod moje četkice” kaže kako su joj svi rekli da je prelepa i da bude blistava celi dan. Da akcenat bude na njenoj lepoti a ne šminki. Klijenti su zaista šarenoliki i to sve ima veze sa tim koliko se često šminkaju i koliko prate šminku i šminkersku scenu. Najčešće klijenti koji se ne šminkaju svakodnevno su najzahtevniji jer očekuju da šminka izgleda kao da ne postoji na licu a to je nemoguće.

Ali svakom klijentu pristupam pojedinačno slušajući njihove zelje koje su svakako najbitnije pravimo kompromis i na kraju svi budemo prezadovoljni. Najveći izazov u danasnjem trenutku jeste photoshop kojeg ima previše trenutno zahvaljući kojem žene imaju nerealna očekivanja od šminke.Svi mi imamo teksturu koze i prosto potpuno je prirodno da se ona vidi i ispod šminke kao i borice.Nadam se da će se ovaj trend “neprirodne lepote” uskoro promeniti. Želja mi je da se usavrsavam i da budem svakim danom sve bolje u ovom predivnom poslu. Volela bih da svoj posao prosirim i da postanem uspešan edukator jednog dana. Volite sebe onakve kakve jeste. Neka šminka bude vas dodatak lepoti.Uživajte u svakom danu i verujte u svoje snove koji mogu da postanu Vas život.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here