Arnela Muslimović: Predanost i ljubav prema poslu je ključ uspjeha

0

Ne dozvolite da strah ili tuđe predrasude utiču na vaše odluke.

Intervju: Arnela Muslimović, frizerka 

Arnela Muslimović, ima 32 godine i rođena je u Gračanici gdje živi i radi.  Vlasnica je frizerskog salona u „Arnela“ u Gračanici. Završila je srednju frizersku školu u Gračanici.  

Za portal BeautiFUL razgovarali smo sa Arnelom iz Gračanice. Arnela je otvorila svoj salon u Gračanici i tu je već skoro 10 godina. O svom iskustvu, ali i o bojama u proljetnim danima, donosimo u nastavku. 

Za početak nam se predstavite? Recite nam nešto više o sebi.

Završila sam srednju frizersku školu u Gračanici, a pet godina nakon otvorila sam salon i tu sam unazad nepunih 10 godina. U međuvremenu sam položila i diplomirala majstorski zanat frizer majstor.

Kako ste se odlučili za ovu profesiju?

Za ovu profesiju sam se odlučila tako što želja za uljepšavanje, kreativnošću i ovom umjetnošću nije prestajala od kako sam bila svjesna svog postojanja. Mogu i da kažem sa tim talentom sam rođena.

Koliko se Vaš početak razlikuje od sadašnjosti?

Početak od sadašnjosti se mnogo razlikuje. Upoznala sam razne profile ljudi, izgradila mnoga poslovna prijateljstva, prošla kroz mnoge edukacije i usavršavanja tehnika rada, proširila vidike i nisam odustala prenositi maximum svog znanja na djelo.

Koje frizure su sada „IN“?

Za IN frizure ovog proljeća preporučila bih više volumena i valova u kosi, a za one koji ipak žele ostati ravne kose neka dodaju što više sjaja u istu.
Za ljubiteljice šiške biti će pun pogodak leptir šiška.

Koje boje se najviše koriste u proljetnim danima? Da li su to tamni tonovi ili ipak svijetliji?

Opredijelila bih se ipak za svijetle tonove iz kojih bi izdvojila boju badema, karamel boja i platinasto-izrazito svijetlo plavu. 

Recite nam koji je to prirodni sastojak koji regeneriše kosu?

Za prirodni sastojak pored profesionalnih hidratantnih,hranjivih i proteinskih tretmana izdvojila bi masku koju možete sami pripremiti kombinacijom ulje badema, eterično ulje lavande, smilja i ulje crnog kima. Bilo koju masku savjetujem od 30-60 minuta da djeluje na kosi prije ispiranja.

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Ne dozvolite da strah ili tuđe predrasude utiču na vaše odluke. Budite hrabre, borbene i slušajte svoju intuiciju koja slabo kad prevari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here