HomeLjepotaBarber shop MAL - Jedini frizerski salon u Mostaru specijalizovan za muške...

Barber shop MAL – Jedini frizerski salon u Mostaru specijalizovan za muške frizure i brade

Ljubav prema frizerskom poslu zaista je posebna. Brojni frizeri kažu kako se ta ljubav rodi, ali nikada ne umire. Velika je radost pružiti nekome osmjeh, osjećaj zadovoljstva i ispunjenja, te na taj način biti dio nečije promjene. Ovu konstataciju navodi većina frizera kao svoj podsticaj za posao kojim se bave. Upravo o ovoj ljubavi razgovarali smo sa Miralemom Demirovićem, vlasnikom frizerskog salona barber Shop – MAL.

 

Miralem Demirović, vlasnik frizerskog salona Barber Shop – MAL

 

”Posao frizera sam još od malih nogu zavolio, dok sam gledao iskusne frizere kako to s radošću obavljaju”, počinje svoju priču Miralem Demirović, vlasnik frizerskog salona Barber Shop – MAL.

Frizersku školu je završio u Mostaru, te je tokom školovanja obavljao i praksu u poznatoj mostarskoj brijačnici koja se nalazi kod bivšeg Kraša i zove se Miran. Tu je napravio početne korake u frizerskom poslu. Prisustvovao je brojnim edukacijama i seminarima, jer smatra da je to itekako važno kako biste u ovom poslu pratili trendove. Pored Mostara educirao se i u drugim gradovima u Bosni i Hercegvini, kao i van granica države.

”Edukacije i seminare sam odvano prestao brojat, jer stvarno sam posjetio veliki broj. Iskreno, nastojim da odem na svaki seminar ili edukaciju kada mogu zbog poslovnih obaveza stići. Najčešće volim posjetiti seminare i razne edukacije koje se održavaju van granica Bosne i Hercegovine, jer volim pratiti najnovije trendove, iako u zadnje vrijeme dosta odličnih edukacija i seminara bude i kod nas u Mostaru. Ovo mi je posebno drago i raduje me što se i kod nas organizuju takve stvari”, kaže Miralem.

Kaže kako je najbolji dio ovog posla kada mušteriju učini sretnom i kada vidi osmjeh. Posebno je dobro, navodi, osjećati se super radeći svoj posao.

”Kao i u svakom poslu, ako želite da uspijete potrebno je da volite taj posao i da ga radite iz ljubavi, a ne samo da odete na posao i čekate kada ćete završiti. Potrebno je da se što više edukujete i na taj način ulažete u svoje znanje”, iskren je Miralem.

Kaže kako je proteklih nekoliko godina svoj salon okrenuo na barber shop, shodno tome da u Mostaru nema salona u koji muškarci mogu doći da srede i frizuru i bradu. Bio je to, prema Miralemovim riječima dobar potez, jer su njegove kolege i mušterije zadovoljne ovom odlukom, što je najvažnije.

Kada su u pitanju trendovi, Miralem navodi da su za ovo sezonu to i dalje „fade haircut“ kao i dosta kraće varijante frizura sa naglašenim konturama lica.

”Muška frizerska moda dosta zavisi i od poznatih ličnosti kao što su sportisti, glumci, pjevači i drugi, jer nakon što se poznati glumci pojave sa nekom frizurom, uskoro je tako i na našim ulicama. Tu je i brada koja naravno ostaje i dalje u dužoj varijanti i koja će još dugo da bude jedan od oslonaca muškosti”, dodaje. O ljubavi prema ovom poslu govori činjenica da Miralemu šišanje, prema njegovim riječima, nikad neće dosaditi.

”Nikada neću pomislit da bi možda pokušao da probam raditi neki drugi posao”, iskren je. Shodno tome, ima i određene savjete za svoje mušterije i naravno za sve čitaoce časopisa.

”Najčešći savjeti su ti da kod kuće koriste što više profesionalne frizerske preparate kao što su šamponi i maske za kosu, a da izbjegavaju ove sa TV reklama. Ti proizvodi su samo dobro izreklamirani, a nema od njih nikakvih rezultata”, kaže Miralem.

Iako su većina njegovih mušterija muškarci, svoje bogato iskustvo Miralem je stekao i radom sa ženama. Pitali smo ga s kim je lakše sarađivati?

”Ja i danas imam dosta ženskih mušterija koje su sa mnom skoro od samog početka, to jeste od prije nekih 14 godina i zbog kojih ja ne mogu tek tako prestat da friziram žene. Teško je to odrediti, nekad imate i muških i ženskih mušterija koji su zahtjevni. Tako da vam ne bih mogao reći ko mi je zahtjevniji, uglavnom uvijek nađemo neki kompromis. Želim da svi budemo zadovoljni kako mušterije tako i mi u salonu”, zaključuje Miralem.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE