Blushadow: trend ljepote proljeća

0
524

Proljeće zove! A s njim dolazi i novi trend šminkanja nazvan Blushadow. Šta se tačno krije iza naziva, saznat ćete u nastavku!

Blushadow – zvuči kao post-apokaliptična serija na Netflixu. Ali kako možete već i pretpostaviti: to nema apsolutno nikakve veze s tim. Trend ljepote Blushadow (da, radi se o šminkanju!) kombinacija je rumenila i sjenila. Zvuči avanturistički, barem malo. Reći ćemo vam šta tačno trebate uraditi.

Blushadow: Šta se krije iza trenda

S ovim novim trendom ljepote, zapravo ne trebate sjenilo za oči, jer će vaš ruž obojiti i oči i obraze. I tako se u vrlo malo koraka stvara stvarno make up nalik na proljeće. Celebrity make-up umjetnica Jillian Dempsey pokrenula je ovaj trend. Ona stilizira slavne osobe kao što su Emilia Clarke, Kirsten Dunst ili Jennifer Aniston.

Ako želite nositi ovaj trend, ne morate uopšte puno uložiti: Uzmite dva rumenila po svom izboru. Jedan bi trebao biti suptilniji, a drugi malo tamniji (ali još uvijek u istoj boji). Svjetliju boju koju nosite po jagodicama, sljepoočnicama i vanjskim kapcima. Povežite obraze i oči jedno s drugim. Tamniji nanesite na vaše usne.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here