Bosiljka Vučić: Ono što me izdvaja od drugih šminkera je moj pristup klijentu

0

Zadovoljstvo koje imam poslije klijenta koji je zadovoljan svojim šminkom ne može se mjeriti ni sa čim.

Ono što čini šminku predivnom je njena sposobnost da poboljša prirodnu ljepotu, istakne najbolje karakteristike lica i doprinese osećaju samopouzdanja. Takođe, šminka je mnogo više od površinske ljepote; ona može biti izraz individualnosti i kreativnosti. Donosimo intervju sa Bosiljkom Vučić.

Intervju: Bosiljka Vučić

Recite nam nešto o sebi? 

Bosiljka Vučić rođena sam u Sarajevu 22.07.1986 . Studirala engleski jezik i književnost u Beogradu. Živim i radim u Bijeljini. Šminkanjem počinjem da se bavim 2016 godine posle rodjenja ćerke. Da bih imala više vremena da se posvetim ćerki odlučujem da počnem da se bavim šminkanjem jer tu najviše imam posla vikendom dok radnim danima mogu da se posvetim porodici. Prvu edukaciju završavam kod velikog umjetnika Dragana Vurdelje gdje se još više zaljubljujem u ovaj posao. 

Kako ste počeli raditi ovaj posao i otkud ljubav prema istom? 

Moja ljubav prema šminkanju i kozmetici generalno datira od malena ,ali što više ulazim u taj svijet , od hobija to prerasta u nešto mnogo više. Zadovoljstvo koje imam posle klijenta koji je zadovoljan svojim šminkom ne može se mjeriti ni sa čim te odlučujem da mi to postane glavna preokupacija i ulažem mnogo vremena , novca i truda da budem što bolja u svom poslu. Slede mnoge edukacije kod velikih svetskih šminkera i moje usavršavanje me dovodi do toga da sam mjesecima unaprijed bukirana .

Koju vrstu šminke volite i šta je najtraženije u Vašem salonu?

Ono što mene izdvaja od drugih šminkera mislim da je moj pristup klijentu. Taj intimni odnos u kome mogu odrediti šta tačno klijent želi dovodi do toga da svaki klijent iz mog salona izadje nasmijan i zadovoljan. Volim i da ekperimentišem te nerijetko radim lookove koji nisu toliko nosivi ali jednom kad imate povjerenje klijenta možete da izadjete iz svoje konfor zone i stvorite nešto jedinstveno. Ipak kad je šminkanje u pitanju i dalje je najpopularniji nude , soft glam makeup i to je nešto što moji klijenti najviše vole i traže .

 Radite i edukacije pa nam recite kako to funkcioniše?

U vrijeme pandemije odlučujem da otvorim svoj salon i proširim polje rada, te sad pored standardnih kozmetičkih usluga radim i edukacije za šminkanje što me posebno raduje jer mogu da prenesem svoje znanje na one koji odluče da se bave ovim poslom . Želim da svoju ljubav i znanje o ovom poslu prosledim na što više djevojaka , jer koliko god da je težak i izazovan posao on donosi mnogo zadovoljstva . 

Najčešći izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Najčešći izazovi sa kojim se susrećem u radu su klijenti koji ne znaju da vode računa o svojoj kozi te stoga uvijek ističem koliko je bitna preparativna kozmetika i briga o koži kao osnov dobre šminke. 

Planovi za dalji razvoj karijere?

Što se tiče budućih planova od nedavno sam lansirala svoj brend Beauty bar cosmetics koji u svojoj ponudi ima sve ono što kao šminker nisam mogla da pronadjem u slobodnoj prodaji te sam ga na kraju sama napravila. Za sad u ponudi imamo glitter spray, mink trepavice, faux trepavice, ljepilo za trepavice , blendere a u budučnosti nadam se da ću proširiti asortiman na još dosta toga. 

Poruka za čitatelje.

Poruka za čitatelje bi bila da ukoliko su u ovom poslu što više ulažu u svoje znanje, i da se trud uvijek isplati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here