HomeInspirativne pričeBranka Lučić: Moj savjet ženama s jakim i upornim dlakama

Branka Lučić: Moj savjet ženama s jakim i upornim dlakama

BeautiFUL tim razgovarao je s vlasnicom i osnivačem Beauty Shine salona, Brankom Lučić, koja nam je u nastavku stručno otkrila sve detalje o uklanjanju dlačica, tretmanu diodnim laserom, njegovoj sigurnosti, te da li je invazivan i koliko se često mora raditi, ali i savjet za žene koje imaju uporne i jake dlake kojih se teško riješiti. 

Za BeautiFUL portal piše Branka Lučić – vlasnik i osnivač Beauty Shine salona.

U službi dobrog i definitivno njegovanog izgleda moj salon u ponudi ima:

 • tretmane za njegu tijela i lica, a jedan od najvažnijih – tretman za bolju kvalitetu kože lica (čišćenje, lifting lica, osvježavanje lica, HydraFacial, CarbonPeel, microneedling, PhytoPeeling, Retinol, BB Glow, it.)
 • Permament šminka, puder obrve, Aquarelle Lips, Eyeliner
 • Epilacija – nove i visoke tehnologije
 • Laser (Carbon pell, skidanje trajne šminke i tetovaža)
 • Nadogradnja trepavica
 • Threading, korekcija obrva
 • Pedikura (medicinska, ruska, classic)
 • Manikura

Između ostalog nudimo velik broj edukacija koje su certificirane za brojne svjetske brendove iz beauty svijeta. Kroz dugogodišnji rad u beauty svijetu stekla sam mnoga priznanja te sam ponosna na veliki broj certifikata i diploma.

Nedavno ste uveli tretman o neinvazivnom uklanjanju dlačica, možete li nam reći više o tretmanu? Na kojim dijelovima tijela se može raditi tretman?

Na taj pothvat sam jako ponosna, važno je pratiti trendove, slušati želje klijenata, a naravno inovacije treba uvoditi. Svi mi želimo izgledati besprijekorno, zbog toga od sada mojim klijentima stoji na raspolaganju tretman o kojem je sigurno svaka žena sanjala. Ovo je sigurno efikasan i učinkovit tretman, u što smo se uvjerili već nakon prvih tretmana s klijentima.

Diodni laser pruža najveću sigurnost i postiže odlične rezultate. Tijekom tretmana diodnim laserom osjetite prijatnu toplinu i tek blago čupkanje. Epilacija diodnim laserom je najbolje, ujedno i najefikasnije rješenje u oslobađanju tijela od neželjenih dlačica. Ova efikasna, neinvazivna metoda, danas je prvi i najkvalitetniji izbor suvremenih žena i muškaraca.

Dakle, ako želite brzo, efikasno, trajno i savršeno sigurno uklanjanje neželjenih dlaka na licu, stomaku, nogama, intimnoj zoni ili nekom drugom dijelu tijela, birajte tretmane diodnim laserom.

Jedno najčešćih pitanja klijenata je povezano s brojem neophodnih tretmana. Teško je unaprijed dati precizan odgovor na to pitanje. Treba znati da je “svaki čovjek kosmos za sebe”. Drugim riječima, individualne razlike između ljudi po pitanju tipa kože, gustine dlaka, količine melanina u dlakama, brzine rasta dlaka, osjetljivosti na traumu laserskog zračenja itd., čine svako predviđanje nezahvalnom akcijom. Ono što je iskustvo pokazalo je to da se broj tretmana obično kreće između 4 i 7.

Osmišljen tako da se može tretirati čak i veoma osjetljiva koža, diodni laser s tri valne dužine svjetlosti je pouzdano efikasan i preporučuje se za tretmane :

 • epilacije nausnica, zulufa, brade I podbratka
 • epilacija pazuha,
 • epilacija intime,
 • epilacija nogu,
 • epilacija leđa, kao i ostalih dijelova tijela

Zbog velike gustoće energije koju emitira diodni laser, možemo ukloniti uporne dlake, svijetle i tanke dlake. Prepoznaje svaku boju kože i dlake (osim sijede dlake, nju ne možemo trajno ukloniti).

Važno je da stručna osoba rukuje s ovim laserom, a ja sam prošla visoko certificiranu edukaciju u centru u Beogradu, gdje sam učila i usavršila te time postala stručna osoba u rukovanju s ovim laserom.

Kakve rezultate daje i koliko se često treba raditi?

Laser daje vidljive rezultate već nakon samo jednog tretmana. Prve rezultate u vidu značajno prorjeđenih dlačica vidljive su već nakon 1 do 3 tjedna poslije prvog tretmana. Jedan tretman omogućuje da izgubite čak 20 do 40%. Tj. nakon svakog pojedinačnog tretmana slijedi tzv. ”mirovanje”, period od 1 do 3 tjedna (individualno), nakon kojeg krenu rasti prorijeđene dlačice, koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vrijeme prvog tretmana.

Za žene 6 do 8 tretmana dlačice su trajno uklonjene , dok za muškarce treba 30% više.

Hormonske regije (lice, pazuh i intimna zona) mogu zahtijevati koji tretman više. Folikuli dlaka koji se nalaze u aktivnoj (anagenoj) fazi rasta predstavljaju najbolji materijal za lasersku epilaciju. Treba napomenuti da se prosječno u fazi rasta nalazi od 70 do 90% dlaka istovremeno, a u fazi regresije (katagena faza) 1%, a u fazi odmora tj. ispadanja (telogena) 10do30% dlaka. Da bi se folikul dlake uništio osim što mora biti u anagenoj fazi tj. zreloj, potrebno je da laser ima dovoljnu količinu energije i odgovarajuću valnu duzinu. 

Tretmani se izvode na 4 tjedna tj 1 mjesečno.

Moram napomenuti da nakon laserskog tretmana koža bude blago crvena i ovi simptomi su prolazni i brzo nestaju. Uvijek brinemo u ugođaju naših klijenata te smo odvojili smo posebnu prostoriju koja je svakako intimna, moderno opremljena, a za naše klijente uvijek imamo pripremljeno osvježavajuće piće i nešto slatko. Prije svakog tretmana individualno posvetimo svakom klijentu gdje porazgovaramo o njihovim potrebama i željama, promotorom i analiziramo kožu, popričamo o svemu što klijenat želi i o regiji koju ćemo tretirati.

Imate li savjet za djevojke koje se bore s jakim i upornim dlakama, postoje li metode koje bi trebale izbjegavati, recimo poput brijanja?

Na osnovu mog dugogodišnjeg iskustva s kožom i samim depilacijama iz nebrojenih razgovora s klijentima o njihovim problemima kad su u pitanju dlačice dolazi se do zaključka da šećerna pasta je prirodni epilator i najbolja je moguća depilacija u prirodnom načinu.

Kao i sve ona ima svoje mane, depiliranje na svaka 2-3 tjedna, gubljenje vremena, gubljenje novaca,  bol i konstantan stres prilikom svake depilacije naročito kad su u pitanju intimne regije… i bez obzira kako stručno urađena, urasle dlačice su neizbježan problem kod dlakavosti, tretiranih dijelova, kod osoba koje imaju uporne.

Moja preporuka i moj savjet bi bio da definitivno isprobaju superior diodni laser, možda prvo na manjoj regiji da se uvjere i da vide koliko im život može biti odličan bez upornih bockavih dlaka itd. Većina klijentima koje su prošle epilaciju laserom kažu da im je to najbolja investicija u životu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE