Brendovi “Lilibet” i “Lotus” redefiniraju brigu o ženskom zdravlju i ljepoti

0

Stara narodna poslovica kaže: “Ljepota dolazi iznutra”.

I upravo je ta poslovica glavna zvijezda vodilja mladog tima farmaceutkinja iz Sarajeva koje su prije nešto više od godinu dana pokrenule priču o dva brenda – “Lilibet” i “Lotus”.

Brendovi “Lilibet” i “Lotus” nastali su iz želje da se kreira asortiman proizvoda koji će njegovati žensko zdravlje i ljepotu, kako iznutra, tako i izvana.

“Lotus” je linija čajeva koji moćnim biljnim mješavinama pomažu da se tijelo regeneriše iznutra, dok je “Lilibet” brend prirodne kozmetike koji svojim jednostavnim ali efektnim recepturama pomaže da koža dobije i potrebnu njegu izvana, od glave do pete.

Pod brendom “Lotus” nalazi se 19 čajeva od kojih je svaki kreiran da pomogne sa nekim od najčešćih zdravstvenih problema sa kojima se sučavamo u 21. stoljeću, poput nesanice, nadutosti, zatvora, visokog krvnog pritiska, upala i infekcija urogenitalnog trakta, itd. Sa pažljivo odabranim kombinacijama biljaka i začina, ovi čajevi su zaista najbolji saveznici za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života.

Sa druge strane, “Lilibet” kozmetika pravljena je pod inačicom da je manje – zapravo više. Svih 12 “Lilibet” proizvoda jednostavnog su sastava, kako bi svaki od pažljivo odabranih sastojaka imao prostora da “odradi svoj posao“. Mnoge od tih sastojaka ove mlade farmaceutkinje sintetiziraju same u svojoj laboratoriji, kako bi osigurale njihov kvalitet i svježinu.

Linija “Lilibet” sadrži sve što je potrebno za kvalitetnu njegu kože – od melema, losiona i ulja za tijelo do kreme za ruke i anti-age kreme. Iz “Lilibet” linije posebno se izdvajaju losion i noćna maska za njegu stopala, koji su toliko moćni da mogu zamijeniti odlaske kod pedikerke, te anticelulit ulje na bazi ulja breze, koje je možda i najmoćniji prirodni saveznik u borbi protiv ovog okorjelog neprijatelja.

“U svaki naš proizvod utkale smo sve naše znanje iz farmakologije i fitoterapije, te smo naporno i posvećeno radile da napravimo čajeve i kozmetiku koji će zaista djelovati. Tajni sastojak svih naših proizvoda jeste dašak ljubavi. Ljubavi prema prirodi, i ljubavi prema kvalitetnoj njezi našeg tijela i kože. Uskoro ćemo našoj liniji “Lilibet” kozmetike dodati i serume za lice i kosu, kako bismo upotpunile našu ponudu.”, kaže Alma Turajlić, jedna od osnivačica brendova “Lilibet” i “Lotus”.

Ukoliko želite saznati više o ovim izvrsnim domaćim brendovima, možete ih pratiti na Facebook-u (Lilibet & Lotus) ili Instagram-u (@lilibet_lotus).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here