HomeLjepotaCHUNKY pramenovi se vraćaju na velika vrata

CHUNKY pramenovi se vraćaju na velika vrata

Ovaj trend se sada vratio prilagođeniji sadašnjim tehnikama, što znači da su prelazi puno ljepši, pa tako i same nijanse pramenova.

Piše: Boloban Dženita, frizerka

U modu se ponovo vraćaju različiti trendovi, pogotovo oni koje možemo povezati sa 90tim godinama, samo naravno u prilagođenim sadašnjim tehnikama. Ovaj trend su nosile poznate osobe, a ona koja ga je proslavila je Jenifer Aniston. Riječ je o CHUNKY pramenovima koji su jedna od najtraženijih tehnika u salonima, kaže nam Dženita. Više o ovoj temi čitajte u redovima koje smo pripremili za vas.

 

CHUNKY PRAMENOVI

Što se tiče bojenja kose, prošle godine vratio nam se trend iz 90 – tih, a to su Chunky pramenovi. S obzirom da je prošla godina više bila u znaku “Oporavljanja kose od kućnih eksperimenata”, napravljenih u izolaciji, tek ove godine Chunky pramenovi su zasijali punim sjajem.

Spomenuvši pramenove iz 90-tih većina nas će se prisjetiti onih širokih pruga po kosi i u startu će pomisliti: “Ipak ja to ne bih na svoju kosu”, međutim ovaj trend se sada vratio prilagođeniji sadašnjim tehnikama, što znači da su prelazi puno ljepši, a i same nijanse pramenova. Proljeće i ljeto su bili u znaku platinastih, zlatnih i karamel tonova, dok sada želje naših klijentica idu u krajnost, tako da smo već počeli sa spicy ginger, strawberry za plavuše, kakao, mocha i kesten za tamnije podloge.

Hit frizura za ovu jesen  je “wave bob”. To je kratki ravni paž sa šiškama koji se fenira prema unutra, izuzev pojedinih pramenova koji trebaju neobavezno da su okrenuti u suprotnom smjeru, tako da odaje dojam blago messy frizure. 

ŠTA SE NAJVIŠE PROMIJENILO SA DOLASKOM JESENI KADA JE U PITANJU KOSA I FRIZURA?

Kada su u pitanju bojenja kose nije se ništa baš previše promijenilo, sve se uglavnom kreće u par tonova, skoro svaka druga djevojka ima nijansiranu kosu raznim tehnikama pramenova i boja. Uvijek to nekako ide ovako, kada izlazimo iz zime željni sunca, idemo ka proljeću i ljetu, naše želje idu u smjeru svjetlijih tonova, svih nijansi. Nakon ljeta slijedi oporavak kose raznim maskama i tretmanima, šišanje ponovo promjena boje, ali ovaj put su želje usmjerene prema smeđoj i bakrenoj, naravno u svim nijansama te dvije boje.

Što se tiče same frizure, pošto je kosa nakon ljeta većinom suha sa ispucalim i oštećenim vrhovima, klijentice se većinom odlučuju na drastične promjene šišanja. Nekad je to s duge kose na skroz kratki paž ili pixie frizuru ili jednostavno ne žele da diraju dužinu, samo je ošišamo slojevito, možda sa nekim šiškama.

TRENDOVI KOJI SE NISU PROMIJENILI ZA RAZLIKU OD PROŠLE GODINE

Trend u bojenju koji je ostao isti i ove godine i koji će se vjerovatno prenijeti i u sljedeću, je definitivno BALAYAGE. To je tehnika koja se najviše radi u svim salonima. Djevojke vole na taj način nijansirati  kosu jer je savršeno za održavanjima kosa u svakom momentu izgleda fenomenalno.

BOJA KOSE KOJA JE HIT ZA JESENJE DANE

Ova boja kose je po meni najljepša, ujedno je ovo i ta boja koja se traži ove jeseni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE