HomeLjepotaIdeje za novogodišnji make up!

Ideje za novogodišnji make up!

Praznici su idealno vrijeme da isprobate nešto novo. 

Možete birati luksuzni, sjajni izgled koji ide uz novogodišnje proslave, ali ako više volite suptilni izgled imamo nešto i za vas. 

Kada birate novi izgled, pokušajte eksperimentisati i zabaviti se! Ako vam se ne sviđa, uvijek možete skinuti šminku i početi iznova. Niste sigurni odakle početi? Za vas imamo nekoliko savjeta. 

  • Uzmite u obzir vaš svakidašnji izgled. Ako se odlučite za glitter, boje i šljašteće karmine, a inače volite neutralnu šminku, osjećat ćete se neugodno. Odlučite se za ono u čemu se najbolje osjećate. 
  • Odaberite dio na koji se želite fokusirati. Koji je dio lica koji se vama najviše sviđa? Istaknite ga.
  • Vježbanjem do savršenstva. Ne pokušavajte učiti kako da stavite trepavice 5 minuta prije nego što trebate izaći. Ako želite isprobati nešto novo, pokušajte to prije vremena da znate hoće li vam se svidjeti i kako da to uradite.

Evo nekoliko ideja za praznične proslave:

  1. Crveni karmin

Crveni karmin nikada neće izaći iz mode. Ako želite malo povećati ‘dramu’, možete odabrati tamniju boju sa sjajem. 

  1. Bakrena smoky sjena za oči 

Još jedan od klasičnih izgleda, ali koji savršeno pristaje uz vašu novogodišnju haljinu. Napravite ga uz pomoć klasične smeđe nijanse, sive i malo praznične metalik nijanse. 

  1. Suptilni sjajni karmin

Svi smo zaljubljeni u ovu nijansu bezbojnog sjaja. Ova nijansa je odlična i za proslave i za svakidašnji izgled. 

  1. Smaragdno-zelena sjena za oči

Ako želite na dramatičan način istaknuti svoje oči, evo jedne od ideja za vas. Odvažna zelena sjena, malo maskare, bezbojni sjaj i spremni ste! 

  1. Slatki štapić

Ako želite nešto baš drugačije, što možda niko drugi neće imati, pokušajte eksperimentisati s dizajnima i šarama. Možete se inspirisati novogodišnjim slatkišima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE