HomeLifesyleDa li muškarci trebaju da čupaju obrve?

Da li muškarci trebaju da čupaju obrve?

Dolazimo do još jedne veoma nezgodne teme. Kada se pomene čupanje dlaka ili neka vrsta depilacije 80% muškaraca će skočiti i reći:„Alo, dlake imaju pravi muškarci“. U neku ruku se slažemo sa vama – dlake jesu „muško“ obilježije, ali ipak, pretjerane dlake mogu dosta da naruže muški izgled.

Brijanje prepona i pazuha je postalo normalno i veliki broj muškaraca to radi, ali sada se postavlja pitanje obrva. Da li muškarci treba da čupaju obrve?

Žene su poznate po svom sređivanju obrva, dok muškarcima to ne pada na pamet. Međutim, ako imate guste i dlakave obrve, možda je bolje da razmislite o ovoj opciji.

Mi vam ne govorimo da čupate obrve kao žena i da pravite od njih tanke linije. Mi vam savjetujemo da ih samo uredite ako je to potrebno. Ako vam se obrve spajaju, obavezno počupajte sredinu i razdvojite ih. Niko ne želi da bude u vezi sa muškarcem koji ima orla po sred čela.

Također, ako su vam obrve dlakavijeg tipa, samo ih definišite blagim čupanjem, jer ćete u protivnom izgledati kao da imate dva mala gnjezda na glavi.

Dakle muškarci, naš odgovor je – da, treba te ih čupati, ali samo da uklonite neprivlačnu dlakavu sredinu koja ih spaja i da ih malo dotjerate. Izbegavajte pravljenje tankih i ženskastih obrva. muskimagazin.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE