HomeLjepotaDa li ste znale da postoji tehnika da prirodno i efikasno ubrzate...

Da li ste znale da postoji tehnika da prirodno i efikasno ubrzate rast trepavica?

Svaka žana sanja o dugim trepavicama. Lijepe trepavice pomažu da cjelokupan dojam našeg lica ili šminke bude potpun. Ukoliko imaš male trepavice, ne brini se, pronašli smo rješenje. 

Ukoliko se desilo da koristite umjetne trepavice, jer niste zadovoljne izgledom svojih, da li ste primjetile da vam opadaju? Ukoliko je odgovor da, to može biti zbog lošeg ljepila koje koristite. Održavajte svoje trepavice na prirodan način, te svakako povedite računa o higijeni nakon skidanja umjetnih trepavice, dok vam ovi savjeti ne pomognu.

U nastavku teksta pročitajte kako da prirodno ubrzate rast trepavica…

Prvi proizvod za koji ste sigurno čuli je vazelin!

Vazelin je po svom sastavu sjajan proizvod koji će tvojim trepavicama dati hidrataciju. Svako veče prije spavanja namažite vazelin na trepavice, pazeći da vazelin ne dođe u kontakt sa očima. Ujutro kada ustanete ispreite vazelin sa trepavica.

Dobra stvar jeste što je vazelin jeftin proizvod koji se može naći na policama vele drogerija.

Ovu metodu vrijedi isprobati, zar ne?

Drugi proizvod koji izdvajamo je maslinovo ulje!

Maslinovo ulje u kombinaciji sa laganom masažom, može utjecati na rast trepavica. Ovom metodom masirate i kapke i trepavica, zar ne zvuči super? 

Bitno je da prije nanošenja operete ruke, na vrhove prstiju nakapajte maslinovog ulja i krenite blagim kružnim pokretima masirati. Ova metoda se može raditi češće, do 3 puta sedmično, jer je proizvod prirodan. Masažom posješujete rast i odmarate kapke, a ulje koje je bogato vitaminima će još više doprinijeti da imate trepavice kakve želite.

Ukoliko ste ljubitelj zelenog čaja, onda ćete sigurno zavoljeti i ovu metodu!

Zbog sastava, koji je bogat vitaminima učinit će mnogo kako bi vaše trepavice narasle. Postupak je slijedeći: skuhati čaj i pustiti da se ohladi, nakon toga uzmite tufer i namočite ga u čaj. Tuferom lagano trljajte trepavice, bez pritiska. Ovaj postupak možete ponavljati svakodnevno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE