HomeLjepotaStigla nam je jesan a sa njom i novi make up trendovi

Stigla nam je jesan a sa njom i novi make up trendovi

Par novih make up proizvoda u toplim tonovima će svakako učiniti da budete lijepe i tokom jesenjih dana.

Piše: Zorica Čvoro, make up i brow artist 

Biografija: Zorica Čvoro je make up i brow artist. Rođena je 12.02.1983. u Sarajevu. Ovom profesijom se bavi već 8 godina. Radila je za kampanje za mnoge bosansko – hercegovačke dizajnere, kao i domaće brendove. Ona je kreativac, esteta, zaljubljenik u umjetnost i modu.

Kako se mijenja priroda tako i naše potrebe postaju drugačije. Prije samo nekoliko sedmica putovali smo na najdraže ljetne destinacije, uživali u ledenim napitcima, jeli sladoled i tropske voćkice u velikim količinama, nosili lepršavu i laganu odjeću, koristili osvježavajuće parfeme i nanosili vrlo malo make up proizvoda laganih tekstura. Kroz ovaj tekst Zorica nam je pisala o jesenji, njenim divnim pastelnim bojama ali i prozračnom make up-u. Pogledajte neke od njenih radova i pročitajte tekst, sigurno ćete i za sebe pronaći make up koji vam odgovara.

Došla je jesen. Svi ćemo na prvu reći „o pa zar je baš morala?“, zar je moralo da se završi ljeto i sve njegove čari. Da, moralo je. Vrijeme je da nastavimo da uživamo ali na malo drugačiji način. Sunce i dalje sija, pa zašto ne bismo i mi. Ono što mi prvo pada na pamet a sigurna sam da će svakoj ženi uljepšati jesenje dane jesu ugodna odjeća, topli napitak koji miriše na čokoladu i blistavi make up jesenjih boja.

Par novih make up proizvoda u toplim tonovima će svakako učiniti da budete lijepe i tokom jesenjih dana. Međutim, kada uvodimo nešto novo u svoju rutinu želimo biti sigurni da to radimo kako treba. Tako je i sa make up – om, želimo biti u trendu, a opet naći nešto po svojoj mjeri.

Proizvodi prilagođeni vašim potrebama

Vaši must have proizvodi trebali bi biti prilagođeni vašim potrebama. U kratkim crtama pokušat ću vam pomoći kako da odaberete pravi proizvod za sebe i da izgledate svježe svakodnevno.

Ten:  Kada je u pitanju tečni puder uvijek ga birajte u skladu sa vašim tipom kože. Oni koji na sebi imaju oznaku „mattifying“, „shine control“ ili „oily free“ su namijenjeni vama koje imate masniji tip kože. Puderi koji imaju  oznaku „liquids“, „nourshing“ ili „cream“ su namijenjeni normalnoj ili suhoj koži.

Oči: Nemojte se bojati da izaberete eyeliner u smeđoj boji, on će uvijek ljepše da se kombinuje sa sjenkama zemljanih i tzv. „taupe“ tonova koje će lijepo da idu tamne oči, kao i na svijetle. Uvijek birajte za svakodnevni make up sjenke naprijed pomenutih tonova. Ukoliko su vaše oči smeđe sa sjenkama zemljanih tonova će biti dosta naglašenije, izledati će toplije, a opet ukoliko imate zelene ili plave oči ove sjenke će učiniti da boja oka bude intenzivnija i ljepša. Dobra maskara i uredan prirodniji izgled obrva će učiniti da izgledate mlađe i svježije. Prenaglašene, tamne obrve i preguste vještačke trepavice izbjegavajte ukoliko želite biti u trendu.

Usne: Ukoliko ste izabrali svjetlije zemljane tonove možete slobodno da stavite ruž u nijansi crnog vina, bordo ili smečkastih, a ukoliko ste se odlučili za zagasitije i tamnije taupe tonove, svjetliji ruž u nude nijansama će biti mnogo bolji izbor. Vaše usne će izgledati senzualnije ukoliko birate ruž kremaste teksture. 

Lice: Rumenilo tamnijih rosikastih tonova će osvježiti jagodice i neće izgledati prenaglašeno niti drečavo.

Must have jesenji proizvod, koji će povezati cjelokupan make up, jeste bronzer. Predlažem da birate uvijek svjetlije tonove, sa kojima ćete lakše raditi i koje se mogu nadograditi, dodati veća količina ukoliko je potrebno. Ni slučajno nemojte birati bronzer tamnih nijansi, on će samo dati suprotan efekat izgledati ćete umorno i lice neće imati svježinu, da ne kažem da je dosta teže raditi sa tamnijim tonovima, lako ćete pretjerati u količini što je nemoguće ispraviti, osim ukoliko ste profesionalac. 

Savjet: Vaš make up će uvijek ljepše da izgleda ukoliko se potrudite da lijepo i uredno stavite puder, ne pretjerujte u količinama pudera ali nanošenju istog posvetite najviše vremena i vidjet ćete razliku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE