Dalibor Kovačević: Ključ postizanja savršenih usana nije samo u povećanju volumena

0

Usne ne izgledaju lijepo ako hijaluronski filer aplikujemo u nadusnice, što često možemo vidjeti. U tom slučaju usne poprimaju patkast izgled iz profila, a sprijeda kobasičast izgled usana.

Dalibor Kovačević, doktor estetske medicine

Specijalista anestezije sa reanimacijom, od 2016. Trenutno na doktorskim studijama iz oblasti anestezije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Radio je kao anesteziolog na najvećim hirurškim zahvatima kao što su rekonstrukcije jednjaka i želuca, hirurgija male karlice i bio šef odsjeka za anesteziju i reanimaciju u bolnici Nevesinje. Iza sebe ima stotine odrađenih spinalnih i epiduralnih anestezija, te 100% uspješnosti epiduralne anestezije. Također je predavač na anesteziološki kongresima. Također je certifikovani estetski doktor, sa 8 godina iskustva iza sebe. Zaposlen je u bolnici u Novom Sadu i dio VTO tima koji je na svijet donio više od 6.000 beba.

 U potrazi za savršenim usnama, mnogi se okreću inovativnim rješenjima, a jedno od najpopularnijih je upotreba hijaluronskih filera. Ovi fileri postaju sveprisutni u kozmetičkom svijetu, pružajući brz i efikasan način za postizanje punijih, definisanijih usana. Kroz ovaj tekst, uz savjete doktora Dalibora Kovačevića saznat ćemo kako pravilno postići željeni estetski izgled usana. Uplovite s nama u svijet hijaluronskih filera, gdje ljepota i tehnologija susreću savršenstvo usana.

Usne su često fokus našeg lica i imaju značajan uticaj na cjelokupni utisak naše pojave. Kroz vijekove, različiti idealni standardi ljepote su evoluirali, ali jedna stvar ostaje nepromijenjena – želja za punim, definisanim usnama. 

Kako postići savršen oblik usana, koji je u skladu sa vašim crtama lica? 

Konsultacija kao prvi korak

Prije nego što se upustite u bilo kakav estetski tretman, ključno je prvo imati detaljne konsultacije sa stručnim licem, odnosno vašim odabranim i provjerenim ljekarom. Posebno moram naglasiti važnost individualnog pristupa svakom pacijentu. Svaka osoba ima jedinstvenu anatomiju i estetske ciljeve. Kroz temeljnu konsultaciju, možemo zajedno identifikovati želje i očekivanja, kao i utvrditi najbolji pristup postizanju savršenih usana za tu osobu.

Hijaluronski fileri: Prirodna rješenja

Danas je upotreba hijaluronskih filera jedna od najefikasnijih i najzastupljenijih metoda za postizanje prirodnog i mladalačkog izgleda usana. „Hijaluronski fileri su sigurni, privremeni materijali koji se koriste za dodavanje volumena i definicije usana. Oni ne samo da pružaju trenutne rezultate, već i podstiču prirodnu proizvodnju kolagena, čime se dugoročno poboljšava tonus kože”, te stoga njihova popularnost ne jenjava, slobodno mogu reći, decenijama unazad.

Umjesto kvantiteta, fokus na harmoniji

Ključ postizanja savršenih usana nije samo u povećanju volumena, već i u postizanju harmonije sa ostalim elementima lica. Estetski tretmani trebaju biti uravnoteženi kako bi se očuvala prirodna ljepota pacijenta i izbjeglo pretjerivanje. Umjetnički pristup, iskusna i sigurna ruka vašeg odabranog doktora su presudni. Tehnika koju ja koristim, daje prirodan, a opet unikatan oblik usana. 

Njega nakon tretmana

Briga o usnama ne prestaje nakon tretmana. Preporučujem pažljivu njegu kako bi se produžili i očuvali rezultati. Korištenje balzama za usne i zaštita od sunca su ključni za očuvanje hidratacije i sprečavanje preranog starenja kože usana.

Kada usne ne izgledaju lijepo i estetski prihvatljivo?

Usne ne izgledaju lijepo ako hijaluronski filer aplikujemo u nadusnice, što često možemo vidjeti. U tom slučaju usne poprimaju patkast izgled iz profila, a sprijeda kobasičast izgled usana. Takav oblik treba da izbjegavate, jer nikome neće lijepo pristajati. Ukoliko već imate takve usne, moj prijedlog je uvijek da se taj filer potpuno razgradi, pa tek onda da radimo novu korekciju usana.

 Savjeti za siguran tretman:

  • Izaberite kvalifikovanog stručnjaka sa iskustvom u korekciji usana.
  • Postavljajte pitanja tokom konsultacije i izrazite svoje želje otvoreno.
  • Razmotrite sve prednosti i potencijalne rizike pre nego što donesete odluku.
  • Pratite uputstvo stručnjaka o post-proceduralnoj njezi.

Ne zaboravite, cilj je postići prirodan izgled koji naglašava vašu jedinstvenu ljepotu. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here