Bojana Panić zahvaljujući ljubavi prema masaži i predanom radu, stiže i do takmičenja u Rumuniji

0
71

 Samo učešće na takmičenju je veoma velika i bitna stvar jer iz toga mnogo napredujemo u svakom segmentu kada je posao, a i kolegijalnost u pitanju.

Bojana Panić, master maderoterapeut i edukator za 3 vrste maderoterapije

Bojana Panić je master maderoterapeut i edukator maderoterapije. Rođena je 30.12.1991 godine u Bijeljini gdje i danas radi. Pored Bijeljine njen rad je zastupljen u Srbiji i Švedskoj. Bojana Panić je maderoterapeut i edukator, a ljubav prema masaži je naslijedila od bake. Zahvaljujući bakinim riječima i potpori dobija krila i ostvaruje svoje snove. Zahvaljujući ljubavi koju gaji od malih nogu dospijeva na poznata takmičenja u Rumuniji i Argentini. Više o Bojaninom radu i tretmanima koje ona nudi saznajte u nastavku teksta.

Bojana, recite nam nešto više o sebi?

Ja sam Bojana Panić ,rođena sam 30.12.1991 godine u Bijeljini (Bosna i Hercegovina), gdje sam odrasla, školovala se, radila i dalje, također, između svih ostalih gradova radim.

Šta Vas je motivisalo da se bavite ovim poslom?

Ono što me motivisalo da se bavim ovim poslom jeste prije svega ljubav koju od malih nogu gajim prema masažama, a do te ljubavi došlo je zahvaljujući mojoj baki koja nažalost vise nije među nama ali dok sam živa ja živi i ona, koju sam kao dijete masirala svaki put kada bi imala problem s oticanjem nogu, gdje mi je tokom masaže govorila: “Zlatne ruke moje Boke, bićeš ti jednog dana moja maserka “, te sam u tim momentima zamišljala sebe u salonu, a baku kao klijenta koji je došao na masažu. Nekoliko godina kasnije bakine riječi su postale i više od onoga što sam zamišljala. Sada sam master maderoterapeut i samim tim edukator za 3 vrste maderoterapije (klasična maderoterapija, maderoterapija gua sha elementima i brazilska vakuum fit maderoterapija), kao i za još dva tretmana koja imam u ponudi a to su Vacuum Fit 100 i Ice Body.Fit Sculpting, također tretmani bazirani na limfnoj drenaži.

Radite u tri države, kako stižete sve to?

Što se tiče država u kojim radim, možemo reći da su Švedska, Bosna i Hercegovina i Srbija tri u kojima sam najčešće. Također radim i u bilo kojoj drugoj državi ukoliko vlasnici kozmetičkih salona požele da baš ja budem njihov edukator za neki od tretmana kojim se bavim. Na pitanje kako to postižem bih rekla da me zaista ljubav prema ovom poslu vodi na sve strane svijeta i da je, također veoma važna dobra organizacija kako jednog poslovnog dana tako i života uopšte. I veoma je važno odrediti prioritete i tada nam sve ide lakše, jer dobro organizovano vrijeme koje imamo je zaista, što bi rekli pola posla.

Koliko je zahtjevno raditi s Vašim klijentima, da li nekada dođe do zasićena od posla?

Sa klijentima je zahtjevno raditi onoliko koliko “problema” imamo za riješiti. Kada kažem zahtjevno mislim samo na period rada na potencijalnom problemu, a ne na tome da su klijenti zahtjevni. Zaista do sada nisam imala zahtjevne klijente u smislu da su došli kod mene i da očekuju da za jedan tretman izbacimo sve ono što godinama nezdravim navikama unose u organizam, jer svakom klijentu prije samog početka probudim svijest o tome šta je ova masaža, kako djeluje, kao i to da je ovo proces koji traje ali se završava veoma uspješno. Prvi put sam počela raditi sa anticelulit ručnom masažom prije 13 godina, a posljednje 4 godine sam aktivno na usavršavanjima u raznim državama i mogu Vam reći da još uvijek nisam osjetila da sam se zasitila ni posla niti učenja, čak mislim da ću i u penziji masirati ukućane, jer ono što ja osjećam dok masiram ne bih mogla riječima iskazati.

Šta Vas najviše motiviše da idete što dalje u ovom poslu?

Ono sto me motiviše da idem što dalje i da budem što bolja je svaka moja predivna dama koja zajedno sa mnom dođe do nevjerovatne transformacije kako tijela, tako i psihe, jer složit ćemo se da kada smo previše gojazni takođe nam loše utiče na psihičko i fizičko zdravlje. A posebna motivacija i sreća je ta kada dame koje nisu mogle ostati u drugom stanju radi gojaznosti, nakon procesa mojih tretmana ostanu u drugom stanju i pozovu mene prije svih drugih i saopšte mi tako divne vijesti i plaču od sreće sa mnom. Taj osjećaj je božanstven.

Prisustvovali ste i takmičenju, recite nam nešto o tome?

Moje prvo takmičenje u masažama bilo je Balkansko takmičenje u maju mjesecu 2023. godine koje se održalo u Srbiji u Inđiji, gdje sam osvojila treće mjesto za inovacije, totalno neočekivano jer je to bilo moje prvo pojavljivanje pred svjetskim stručnjacima. Takmičili su se terapeuti širom svijeta i jedino što sam tada očekivala je da naučim nešto novo, upoznam nove kolege i proširim vidike kada je u pitanju svijet masaža. Trenutak kada su me prozvali za treće mjesto za mene je bio kao san i govorila sam koleginici pored mene da me uštine da vidim da li zaista ne sanjam. To zaista treba doživjeti, samo učešće je veoma velika i bitna stvar jer iz toga mnogo napredujemo u svakom segmentu kada je posao, a i kolegijalnost u pitanju. Sljedeće takmičenje bilo je u novembru mjesecu, riječ je o Svjetskom takmičenju u masažama koje se održalo u Rumuniji u gradu Sibiu, gdje sam osvojila zaista za mene preveliko šesto mjesto i upoznala toliko kvalitetnih masera iz raznih država i samim tim sam, kao i svi koji smo tamo bili, otvorila sebi mnoga vrata u budućnosti. Tu naravno nije kraj mojim takmičenjima, naredno na koje sam pozvana je u Argentini u novembru 2024 godine, a prije toga ću dobiti tačne informacije o datuma još planiranih takmičenja i svako takmičenje koje budem u mogućnosti otići zaista neću propuštati. Također prije toga u mjesecu maju, tačnije 4. maja 2024. godine u mom rodnom gradu Bijeljina organizujem svoj lični događaj “Buđenje svijesti o značaju masaža”, gdje ću ugostiti svoje kolege širom svijeta koji će predstaviti i govoriti o masaži kojom se bave i svi ste dobrodošli kako biste bar upola doživjeli sve ovo o čemu govorim.


Šta je to limfna drenaža, opišite nam malo tretman, koliko je učinkovit?

Limfna drenaža je nezamjenjiv terapeutski postupak za stimulisanje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju organizma. Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema. Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova u venski sistem odnosno u cirkulaciju. Treba naglasiti da to nije masaža mišića, već vrlo specifičan postupak kojim se ispire i obnavlja tkivna tečnost u organizmu i koji treba dobro poznavati i pravilno sprovoditi da bi se ostvarile koristi za cijeli organizam koje jedna ovakva procedura može da pruži. Limfna drenaža je obavezna uz bilo koju vrstu maderoterapije jer ukoliko maderoterapiju radimo isključivo i samo drvenim elementima ili oklagijama jedino do čega može doći i često kod nestručnih lica dolazi, su podlivi i unutrašnja krvarenja. Veoma je važno naglasiti da maderoterapija nije “oklagijanje” nego masaža koja uz limfnu drenažu čini da se nakon nje osjećate ljepše i lakše.

Koliko je tretmana potrebno uraditi kako bi rezultati bili vidljivi?

Nakon već prvog tretmana razlika je vidna. U zavisnosti od problema klijenta i načina na koji tijelo reaguje na tretman određujemo koliko tretmana je neophodno uraditi. Učinkovitost je trajna ukoliko se poštuje procedura kroz koju prolazimo tokom tretmana koja je bazirana isključivo na zdravoj ishrani, unosu dosta tečnosti u organizam, tačnije vode i šetnji.

Da li Vašim klijenticama uz tretman preporučujete još nešto, ako da šta?

Kada je u pitanju proces ovih tretmana jedina preporuka je promjena načina ishrane, tačnije imati 3 zdrava obroka (doručak, ručak, večera) i dvije užine između. Jaki treninzi u toku procesa masaža nisu preporučljivi, ali je preporučljiv brzi hod svakog dana minimalno 20 minuta .

I za kraj Bojana, želite li nešto poručiti našim čitateljima?

Moja poruka svim divnim čitateljima ovog predivnog časopisa je da ne odustaju od svojih snova jer ništa nije nemoguće ako to istinski želimo. Postavite sebi cilj i naći ćete put .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here