Dejana Vlahović: Menadžer hotelijerstva u svijetu make up-a

0

Svaki klijent ima jedinstvene želje i zahtjeve, pa je važno prilagoditi se njihovim individualnim potrebama.

Intervju: Dejana Vlahović

Šminkanje je mnogo više od jednostavnog pokrivanja nesavršenosti ili naglašavanja određenih dijelova lica. To je prilika za kreativno izražavanje, eksperimentiranje s bojama i teksturama te stvaranje jedinstvenog izgleda koji vam pomaže da se osjećate samopouzdano i sjajno. U nastavku intervju sa Dejanom Vlahović

Recite nam nešto o sebi.

Pozdrav svima! Moje ime je Dejana Vlahović i imam 28 godina. Iako sam po struci diplomirani menadžer u hotelijerstvu i imam dva završena fakulteta u oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva, ipak, pronašla sam svoju sreću u svetu šminkanja. Već skoro pet godina se posvećujem ovom poslu i neizmerno uživam u svakom trenutku. Završila sam nebrojano mnogo edukacija i zaista sam ponosna na svaki sertifikat i diplomu.

Kad ste odlučili da ćete se baviti ovim poslom i otkuda ljubav prema istom?

Odluka da se bavim šminkanjem rodila se iz duboke ljubavi prema umetnosti i želji da izražavam kreativnost na drugačiji način. Još od malih nogu sam volela da gledam mamu kako se šminka i govorila joj da ću je ja šminkati kada porastem. Strast i ljubav prema šminkanju su se samo razvijale tokom vremena i nije bilo sumnje da je to ono čime želim profesionalno da se bavim. Iako sam, moram priznati imala malo i straha od svega što ovaj posao donosi sa sobom.

Koje usluge klijentima nudite u Vašem salonu?

U mom studiju nudim šminkanje za razne događaje, kao i frizure koje su tu da isprate makeup. Od klasičnog dnevnog i večernjeg šminkanja ili šminkanja za posebne prilike, do glamuroznih i kreativnih make-up lookova. Takođe, pružam i usluge profesionalnog savetovanja i konsultacija kako bih pomogla klijentima da pronađu svoj jedinstveni stil i nauče kako da istaknu svoju lepotu.

Edukacije su danas veoma važe, koje vi radite i kako to funkcioniše?

Što se tiče edukacija, organizujem kurs: “Sama svoj šminker” gde polaznici otkrivam makeup tajne koje će moći da primeni na sebi i pokazujem joj kako najlakše da dodje do idealnog makeup look-a za sebe. Takođe, tu je radionica “Deset mlađa” za sve dame u najboljim godinama, koje učim kako da izvuku maksimum od šminke koje već poseduju. Otkriću vam da će od 10.07.2023. u ponudi biti i online konsultacije pod nazivom: “Prvi koraci u svetu šminkanja” koje će biti namenjene svim mojim kolegama koje su tek počeli da se bave šminkanjem. S obzirom da radim od svoje 16. godine sa ljudima, mislim da na adekvatan način mogu da pristupim svakome i da delim svoje znanje. Feedback koji dobijam od devojaka je sjajan, s toga će od sada i biti fokus na edukacijama.

Najveći izazovi u ovom poslu su?

Kao svaki posao, i šminkanje ima svoje izazove. Jedan od njih je konstantno praćenje trendova i novih tehnika kako bih bila uvek u toku sa najnovijim inovacijama u beauty industriji. Takođe, svaki klijent ima jedinstvene želje i zahteve, pa je važno prilagoditi se njihovim individualnim potrebama. Takođe, marketing je mnogo važan u ovom poslu i same društvene mreže, odnosno rad na istim mogu biti veliki izazov. Tako da se usavršavam i u toj oblasti, kako bih svoj rad približila široj publici.

Imate li neke planove za dalji rad?

Ja uvek imam mnogo planova, moji prijatelji i porodica bi čak rekli da ne znaju ni odakle mi više ideje nadolaze, a nije im jasno ni odakle mi snage i energije za sve. Šalu na stranu, imam velike planove za budućnost! Želim da proširim ponudu u studiju i otvorim još više mogućnosti za kreativnost. Neka detalji za sada ostanu mala tajna.

Poruka za naše čitatelje.

Želim da poručim svakom čitaocu da se ne plaši da istražuje svoju kreativnost i izražava sebe kroz bilo šta što ga/je čini srećnim/srećnom. Svakoj ženi bih poručila da svi imamo jedinstvenu lepotu koju možemo naglasiti i istaći na predivan način. I svaka žena je posebna i treba da bude svesna toga. Za sam kraj, želim da vas ohrabrim da mi pišete ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi makeup-a na Instagram profil dejana_makeup Radujem se što ću vam pomoći da pronađete svoj jedinstveni stil i da se osećate samouvereno u sopstvenoj koži. Zapamtite, šminka je više od samo boje na licu – to je način izražavanja i umetnosti. Hvala ekipi BeautiFUL magazina što mi je pružila priliku da vas inspirišem i podelim sa svima deo svoje beauty priče!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here