Deset trikova za feniranje kose

0
678

Deset trikova za feniranje kose

Feniranje kose je svakodnevna navika bez koje dame ne vole da izađu iz kuće. Na koji način izabrati najbolji fen i četku za vaše feniranje, kao i koji su to super savjeti za što bolji izgled i sjaj vaše frizure?

Sušenje kose može biti  zdravo i nije uvek štetno. Potrebno je samo da korištenje predmeta za feniranje, fena i četke, bude pažljivo i pravilno, kako biste izbegli suh izgled i poboljšali strukturu i stil, bez prekomernog oštećenja.

Trikovi za pravilno feniranje kose

*Ukoliko je to moguće, nemojte da podesite toplotu fena na visoke temperature. Puhanje zraka bi trebalo da bude prijatno na potiljku glave.

*Držite rastojanje barem 15 cm udaljen od kose.

*Ukoliko imate tanku kosu, trebalo bi da namestite jačinu puhanja na slabo. U suprotnom, može vam se zamrsiti kosa.

*Ne izlazite odmah napolje- ni jedna frizura neće trajati ukoliko odmah nakon feniranja izađete iz kuće.

*Papirne maramice stavite između pramenova i sušite samo hladnim vazduhom. Ovaj mali trik se preporučuje kako bi sprečili pojavu ispucalih krajeva.

*Većina žena je ujutru u žurbi. Kada god morate da žurite sa sušenjem kose, koristite veću jačinu puhanja, a ne jaču toplotu.

*Uvijek koristite neke proizvode kao zaštitu od toplote. Oni su dobri i pomažu da se spriječe dodatna oštećenja od toplote.

*Nemojte da fenirate kosu odmah nakon pranja kose. Idealno bi bilo kada biste dopustili kosi da se prvo osuši 15 minuta prirodno ili blagim trljanjem peškirom. Ovako je manje naporno feniranje, a i manje izlažete kosu toploti fena.

*Difuzor dodatak za fen izjednačava duvanje vazduha iz fena. Na ovaj način sprečavate i izlaganje pojedinačnih pramenova kose prevelikoj toploti.

*Kada završite sa feniranjem kose, na kratko pustite da duva hladan vazduh. Ovaj korak hlađenja daje kosi veću elastičnost.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here