HomeLifestyleDnevni look inspirisan Bobbi Brown

Dnevni look inspirisan Bobbi Brown

Ovaj članak pišem svim djevojkama koje (kao i ja) smatraju da je makeup alat za naglašavanje ljepote. Iako nemam ništa protiv jake šminke, smatram da su nam društvene mreže donijele trendove koji možda izgledaju lijepo na slikama ali u stvarnosti ne funkcioniraju te možda nisu tako savršene kao što se čine. Tu dolazimo do priče Bobbi Brown koja je okrenula 80-te i odlučila biti dosljedna svom stilu.

Ako se sjećate, ili ste vidjeli na televiziji, 80-e su bile godine šarenila i ludila. Makeup kao takav je pratio modu pa su samim time makeup proizvodi bili šareni. Plave, zelene, ružičaste oči, jako rumenilo i ruževi raznih boja. Bobbi Brown, tada vizažistica u usponu, bila je ljubitelj takozvanog nude makeupa, te je vjerojatno pokretač tog trenda 1990-ih. Također, to je bio razlog zbog kojeg je osnovala svoj brend, s obzirom na to da u moru šarenila nije mogla naći materijal s kojim će raditi, pa je puno puta improvizirala i miješala razne boje i teksture kako bi dobila željeni proizvod. Da ne duljim, ako vas zanima mogu napraviti članak o njenom radu u kojem ćete pročitati sve što vas zanima.

U nastavku vam donosim jednostavan look koji možete nanijeti kao neku vrstu dnevnog makeupa, a ako niste ljubitelj jake šminke također je moguć kao “noćna” varijanta uz eventualni dodatak jačeg ruža ili sjenila – ovisno o tome šta želite naglasiti.

Priprema kože  je pola posla. Dobro očistite lice preparatima koje koristite i nanesite hidratantnu kremu. Nakon što se krema upila nanesite primjer. Stavite lagani nanos tekućeg pudera, i ako je potrebno korektirajte podočnjake, crvenilo i bilo kakve nepravilnosti. Matirajte kožu puderom u prahu. Obrve možete definirati olovkom ili sjenilom. Ja sam osobno ljubitelj sjenila u laganom nanosu, tako da je jedva vidljiv. Moj model ima prilično naglašene obrve, pa sam samo popunila krajeve.

Na kapak nanesite nude nijansu boje vanilije, a u pregib oka svjetlo sive ili smeđe tonove (ovisno o boji oka, tena i sl,). Također možete povući malo sjenila u vanjski kut oka. Tuš ili olovku nanesite uz rub trepavice u tankom sloju te ga možete dodatno definirati nanosom sjenila i laganim blendom. Na donji rub uz trepavice nanijela sam malo crnog sjenila i lagano izblendala. Nakon toga, maskara!

Nanesite rumenilo laganih i svijetlih nijansi ispod jagodične kosti.

Za dnevnu varijantu preporučujem smeđe i roze nijanse nude ruža uz dodatak sjajila, iako i ruževi u bojama daju poseban efekt.

Više na: sminkerica.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE