Dragana i Danijela Kuvač: Sa urednom i njegovanom kosom sve je lakše

0

Uvijek ističemo kako je kosa bitan faktor pogotovo kod ženskog spola, jer kad je kosa čista i lijepa, sve je lakše.

Sestre Dragana i Danijela, zajedničkim snagama koračaju kroz zajednički biznis. Ističu kako vole svoj posao i vrlo rado zajedno provode vrijeme u salonu sa svojim klijentima. Šta smo to sve pričali sa ove dvije divne djevojke pročitajte u nastavku.  

Drage Dajana i Danijela, recite nam nešto više o vama?

Prije svega želim da Vam se zahvalim što ste nas pozvali na intervju. Dajana i Danijela Kuvač, mi smo sestre i zajedničkim snagama radimo i napredujemo. Salon postoji od 2019., a školu smo završile u Loznici (Srbija). Sestra radi muška šišanja i frizure, a ja uljepšavam žene.  Nekako već pri kraju osnovne škole imale smo viziju našeg posla i edukovanja. Posebno smo zahvalne svojim roditeljima na nesebičnoj podršci koju nam pružaju kroz cijeli život, posebno u periodu naših početaka. Također smo zahvalne svim našim edukatorima koji su nam prenijeli znanja i na kraju hvala nama za ustrajnost, trud i ljubav prema poslu. 

Kada se rodila ljubav prema ovom poslu?

Ljubav prema ovom poslu je bila prisutna skoro pa kroz naš cijeli život. Jednostavno smatramo da svaki posao treba da radimo iz ljubavi, posebno zanat. Uvijek ističemo kako je kosa bitan faktor pogotovo kod ženskog spola, jer kad je kosa čista i lijepa, sve je lakše.

Da li pratite svjetske trendove?

Mislim da nije teško biti u korak sa trendovima. Sve je do nas i našeg načina razmišljanja. Jednu stvar želimo da naglasimo, prirodno je uvijek u trendu. Nećete pogriješiti da li to bili prirodni tonovi farbe ili vaša prirodna kosa. Na kosi ništa ne radite na silu, šišanje uvijek možemo da priuštimo i trudite se taj trend da ispratite. Prvenstveno bismo naglasile savjet frizera, pa onda aktuelni trendovi na vašoj kosi! 

Šta vas najviše insiriše?

Ispirišu nas ljudi koji su od ničega napravili veliko.

Šta najviše volite da radite?

Omiljena stavka-plava kosa 😊

Ne kaže se džaba plava kosa – skupa kosa.

Kod plave kose je najbitnija njega, naravno ako je sve pri njege urađeno kako treba. Naši klijenti rade pramenove u dogovoru sa nama. Razmak između osvježavanja pramenova mora biti. Ne možemo raditi sa blanšom kad god to nama padne na pamet. Ponavljamo opet, redovna šišanja, tretmani i pažnja pri radu sa fenom i presama su jako bitni da bi vam plava kosa izgledala sjajno i zdravo. Kućna njega obavezna.

Da li možete preporučiti neke proizvode za djevojke koje žele poboljšati kvalitet svoje kose?

Pitajte vašeg frizera koji bi vam bio odgovarajući proizvodi za održavanje plave kose. Tu se ubrajaju tonirani šamponi, pakovanja i ampule za suhu kosu. Tretmani povremeno kada je za to vrijeme. Da li to bio tretman za suhu ili dehidriranu kosu, ne dozvolite da vam kosa izgleda beživotno nikada.

Da li imate savjet za naše čitateljke?

Naš savjet je da volite svoju kosu, bila ona prirodna, ofarbana, prava ili uvijena. Za sve postoji rješenje, samo treba donijeti ispravnu odluku zajedno sa vašim frizerom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here