Egzosomi – najučinkovitiji oblik pomlađivanja

0

Koža se obnavlja s pomoću dobro nam poznatih matičnih stanica, a najnovija istraživanja pokazala su da osim matičnih stanica I egzosomi mogu itekako utjecati na ubrzani proces regeneracije kože.

dr. Marija Škornjak, direktorica kompanije Med-line.

Doktorica Maria Škornjak završila je Medicinski fakultet Sveučilista u Zagrebu kao i studij Forenzike. Ljubav prema preventivnoj, regenerativnoj i antiage medicini razvija tijekom studija forenzike, smjer forenzička kemija i molekularna biologija, kad u kontaktu s lijecnicima prestizne Mayo klinike dobije uvid u fascinantne rezultate primjene matičnih stanica i faktora rasta u razlicitim granama medicine. Po zavrsetku studija odlazi u Italiju na edukacije iz primjene PRP/PRF metoda te postaje regionalni edukator za ovu a potom i druge metode estetske i antiage medicine. Na Sveučilistu u Zagrebu upisuje i specijalisticki studij iz Dermato-farmacije i medicinske kozmetologije. Direktorica je kompanije Med-Line sa  sjedištem u Zagrebu, konzultant i edukator za kompaniju Med-Line Beograd, edukator Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora te edukator i voditelj praktične nastave iz navedenih podrucja na Wellness akademiji i Učilistu u Lovranu.

U ovom članku istražujemo revolucionarni pristup pomlađivanju kojeg nudi tvrtka Med line. Egzosomi, mikroskopski mali mjehurići koji se prirodno oslobađaju iz stanica, postaju središnja tema zbog svoje moćne sposobnosti regeneracije i revitalizacije tkiva. Njihova primjena kao terapijskog sredstva obećava revolucionarni pomak u očuvanju mladosti i vitalnosti kože. Kroz ovaj članak, istražit ćemo dublje u ovu inovativnu tehnologiju, istražujući njezine mehanizme djelovanja, prednosti i perspektive u domeni anti-aging medicine.

Možda nikad niste čuli za egzosome, ali oni su pravi hit u svijetu estetike već neko vrijeme. Starenje, stres, kožna oboljenja ili ozljede, sve su to promjene na koži koje zahtijevaju duži proces regeneracije. Koža se obnavlja s pomoću dobro nam poznatih matičnih stanica, a najnovija istraživanja pokazala su da osim matičnih stanica i egzosomi mogu itekako utjecati na ubrzani proces regeneracije kože. Egzosomi predstavljaju novu, revolucionarnu metodu regeneracije i pomlađivanja kože.

Što su ustvari egzosomi?

Egzosomi su izvanstanične vezikule s nevjerojatnim potencijalom regeneracije svih tkiva, uključujući i kožu. Egzosomi djeluju kao glasnici za stanice kože. Oni su odgovorni za komunikaciju između stanica, što je moguće kada se egzosomi stapaju s drugim stanicama i prenose im informacije koje su im potrebne za pomlađivanje i regeneraciju. S godinama se smanjuje potencijal održavanja sinteze kolagena i obnavljanja oštećenih stanica kože. Egzosomi omogućuju prijenos rna i aminokiselina važnih za sintezu kolagena, elastina, keratina itd.  Egzosomi su ključni sastojci za obnovu stanica, jačanje kožne barijere i tonusa, hidraciju a imaju i protuupalno djelovanje rezultat je zdravija, pomlađena i regenerirana koža. Dakle, za egzosome bismo mogli reći kako su jedan od najučinkovitijih oblika regeneracije kože te da se u egzosomima krije budućnost anti-age njege.

Egzosomi – najučinkovitiji oblik pomlađivanja?

Regeneriraju i popravljaju kožu, stimuliraju fibroblaste i potiču sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, pomažu u stvaranju novih krvnih žila koje hrane kožu, što sinergističkim djelovanjem rezultira vraćanjem zdravog, svježeg, pomlađenog i blistavog izgleda kože bez pretjeranog dodavanja volumena i promjena prirodnih kontura lica. Nadalje, smanjuju posljedice oksidativniog stresa, hiperpigmentacije nastale zbog fotooštećenja, melazme ali  i atrofične ožiljke (posljedice akni), pomažu poboljšanju tonusa kože, smanjuju njenu opuštenost, pomažu ujednačiti ton kože i imaju snažan antioksidativni učinak.

Egzosomska terapija je jedna od najpopularnijih terapija pomlađivanja koja se trenutno primjenjuje u regenerativnoj medicini. A liječnica koja je u Hrvatsku I regiju donijela najnaprednije estetske novitete, doktorica medicine i magistra forenzike, dr. Maria Škornjak, od samih je početaka karijere posvećena preventivnoj, regenerativnoj i anti-ageing medicini, kao I dermato-farmaciji I medicinskoj kozmetologiji koju je studirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu.

Dr. Maria Škornjak direktorica je tvrtke Med-line, ekskluzivnog distributera brojnih medicinsko-estetskih brendova. Kroz tvrtku med-line već godinama na  tržište hrvatske i regije donosi novitete iz svijeta kozmetologije i medicinske estetike, kao i brojne prilike za edukaciju liječnika i pacijenata. Egzosomi su novi  korak u razvoju metoda i mogućnosti za isporuku aktivnih sastojaka u kozmeceutske pripravke. Tretmani egzosomima su namijenjeni svim tipovima kože. Egzosomalna terapija novi je korak u regenerativnoj medicini, liječenju dermatitisa, ali i u području estetske i anti-age medicine gdje pomaže u kontroli i usporavanju procesa starenja kože.

Doktorica Maria Škornjak također na tržište dovodi  brend Jeuderm. Njihov Rejusome plus je jedinstveni sterilni preparat na bazi egzosoma za aktivnu regeneraciju, zacjeljivanje i pomlađivanje kože u regenerativnoj medicini. 

Rejusome proizvodi su posebni po tome što imaju nove egzosome jačine čak 27 bilijuna čestica. Tretmani egzosomima izvode se u dermatološkim i ordinacijama estetske medicine, a zbog svog regenerativnog potencijala imaju svoje mjesto i u drugim granama medicine.

Nakon  tretmana u dermatološkim i ordinacijama estetske mediicne preporuča se u jutarnju i večernju njegu uvrstiti Rejusome exo boost cream i Rejusome exo boost serum, kako bi i nakon tretmana nastavili njegu kože istim aktivnim tvarima i u kućnim uvjetima. Rejusome exo boost krema kombinira egzosome, probiotike i brojne aktivne sastojke kako bi pružila sveobuhvatnu njegu kože. Uspostavlja hidrolipidnu ravnotežu, poboljšava ten, ublažava upale i iritacije te zahvaljujući egzosomima regenirara kožu i usporava proces starenja kože.

 Krema je stvorena korištenjem najnaprednijih tehnologija, kombinirajući aktivne biljne komponente, peptide, jedinstvene ovlaživače, egzosome i probiotičke lizate. Ovaj inovativni proizvod pruža neusporedivu njegu kože, dubinski hrani i hidratizira, čineći je zdravijom i blistavijom. Krema je prikladna za sve tipove kože. Redovita uporaba kreme poboljšava stanje kože, čini je zdravom i blistavom. Koncentracija čistih egzosoma je 10 000 ppm. Koncentracija peptida 900 ppm. Koncentracija probiotika 400 ppm. 

Rejusome exo boost serum  je inovativna formulacija za njegu kože nježne teksture koja dubinski vlaži kožu. Formula s egzosomima, peptidima i biljnim ekstraktima čini kožu glatkom i zategnutom. Koncentracija čistog egzosoma: 10 000 ppm. Koncentracija peptida: 1000 ppm. Koncentracija probiotika: 500 ppm.

Pomaže u jačanju i obnavljanju kože na staničnoj razini, ostavljajući je zdravom i blistavom. Serum i krema s egzosomima idealni su za sve tipove kože,  kao i za osjetljivu i suhu kožu sklonu iritacijama. Njihovom redovitom upotrebom poboljšava se cjelokupno stanje kože, koja poprima zdrav izgled i blistavost. Krema i serum pogodni su i za kožu starije životne dobi.

Zahvaljujući kombinaciji egzosoma i lizata probiotika,  pružaju cjelovitu njegu kože. Pomažu u uspostavljanju hidrolipidne ravnoteže, poboljšanju tena, otklanjanju upala i iritacija te usporavanju i kontroli procesa starenja kože. Serum s egzosomima i probioticima novi je pristup njezi kože. Djeluje na staničnoj razini, obnavlja i jača kožu zahvaljujući inovativnim tehnologijama i prirodnim sastojcima. Nanesite potrebnu količinu seruma na očišćenu kožu laganim masažnim pokretima do potpunog upijanja, ujutro i navečer. Preporučuje se koristiti u kombinaciji s rejusome exo boost kremom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here