Nucleofill; Polinukleotidi vraćaju godine unazad

0

Protok vremena je neminovan, pa sa njim i starenje. Starenjem neke stvari postaju bolje i vrijednije , poput vina i kolekcijonarskih predmeta. Starenjem postajemo iskusniji i mudriji, no nažalost naša koža na kojoj se vide i lijepi i teški životni trenutci postaje samo starija.

Ona, naime, stari već od prvog dana po rođenju, a znakovi tog procesa na koji doslovno niko nije imun, postaju vidljivi u tridesetim godinama života. To su prve linije i bore, postepeno opuštanje kože, manji volumen, smanjena proizvodnja kolagena te umoran izgled i sve tanja i krhkija struktura.

Iako ovaj scenarij čeka baš svaku i svakoga od nas, to ne znači da se s njime moramo pomiriti i ‘predati bitku’ bez borbe. Na raspolaganju imamo sve prednosti i blagodati suvremene estetske medicine i kozmetologije koje nam, gotovo iz dana u dan, brojnim inovacijama pomažu da održimo ili povratimo mladolikost. A jedna od najnovijih i najrevolucionarnijih, koju vam danas predstavjamo je NUCLEOFILL – nova linija prirodnih biostimulirajućih gelova na bazi polinukleotida, za zaštitu i pomlađivanje kože.

Što su polinukleotidi? 

Polinukleotidi su inovativni proizvod u estetskoj medicini, no u  isto vrijeme i proizvod koji se decenijama koristi u klasičnoj medicini. Radi se o malim dijelovima DNA koji stimuliraju regeneraciju kože, hidratiziraju i vraćaju joj izgubljeni volumen, odnosno ojačavaju strukturu kože. Oni štite i hrane stanice, potiču povećanje proizvodnje i učinkovitu reprodukciju stanica svih zdravih tkiva , čime se usporava proces starenja. Osim toga, zahvaljujući hemijskoj strukturi, štite ćelije od oksidativnog stresa. Imaju jedinstvenu karakteristiku da se vežu na specifične receptore prisutne u ćelijama, pokreću metaboličke mehanizme povećanja kolagena, elastina i endogene hijaluronske kiseline. Uz to, imaju i visoku sposobnost poboljšanja zacjeljivanja.

Kome su namijenjeni NUCLEOFILL polinukleotidi?

Polinukleotidi su idealni za osobe koje ne žele upadljive promjene, ne žele promijeniti prirodne konture lica nego vratiti one koje su imale ranije. Za one koji žele  nehiruski face lift ,ali visokopročišćenim prirodnim proizvodima. Za sve dame i gospodu koja biju bitke sa dubokim tamnim podočnjacima, ili pak gubitkom kose.

Gdje i kako se aplicira NUCLEOFILL? 

NUCLEOFILL se može aplicirati na vlasište, cijelo lice i tijelo. Ovisno o mjestu aplikacije, koristi se proizvod različitih koncentracija: NUCLEOFILL Strong, NUCLEOFILL Medium, NUCLEOFILL Soft Plus, NUCLEOFILL Medium Plus. Budući da je riječ o medicinskom proizvodu, smiju ga aplicirati isključivo liječnici koji su završili zakonski propisane edukacije, te kirurzi, dermatolozi, maksilofacijalni i plastični kirurzi  koji su stručne kompetencije stekli u okviru specijalističkog usavršavanja.

Kako izgleda tretman i kakve rezultate očekivati?

Kao i kod mnogih drugih estetskih tretmana, i ovdje je prvi korak konsultacija s doktorom. On će tom prilikom odlučiti koju vrstu aplikacije će odabrati – aplikaciju u 5 tačaka, papularnu ili aplikaciju kanilom, te će, u skladu s tim odrediti i daljnji tok tretmana. 

Iako su prvi rezultati vidljivi nakon petnaestak dana, za potpuni učinak potrebno je do dva mjeseca. Broj ponavljanja, tok i dinamiku održavanja rezultata određuje doktor kroz individualni pristup svakom pacijentu. Dakle, nema instant rezultata na koji nas je naviknuo svijet u kojem živimo, ali zato predstavljamo najprirodniji mogući tretman za primjetno mlađu i zdraviju kožu.

NUCLEOFILL je siguran, visoko pročišćen prirodni proizvod, te je mogućnost alergijske reakcije na njega minimalna. Nakon tretmana, pojedini pacijenti mogu osjetiti lagano crvenilo i blagi otok na mjestu ubrizgavanja, ali te nuspojave vrlo brzo nestaju. Tretman je bezbolan i pacijenti se odmah po njegovu završetku mogu vratiti svojim redovnim obavezama.

,,Kao dermatologu jako mi je bitno zdravlje kože, i smatram da je osnova kvalitetnog anti-ageiga zaštita i dubinska njega kože. Iz tog razloga koristim Nucleofill polinukleotide u svojoj svakodnevnoj praksi i kao samostalan tretman i u kombinaciji sa drugim tretmanima. Lično preferiram aplikovati ga u dermis tehnikom mikropapula, jer na taj način stimuliram fibroblaste da se umnožavaju i proizvode veću količinu kolagena i elastina“ istaknula  je prim.mag.sci.med.dr. Hana Helppikangas–Hunara.

Jedna od prvih koji su imali Nukleofill polinukleotide u svojoj ponudi je prof.dr.sc.med Suzana Savić koja ne krije svoje oduševljenje proizvodom : „Najčesce koristim Nucleofill za podričije oko očiju kako bih uklonila tamne podočnjake, ali sam beskrajno oduševljena širinom primjene Nucleofilla jer ga koristim i za dubinsku njegu ali i za remodelaciju lica u kombinaciji sa filerima.“

Tretmane polinukleotidima možete naći i u Tuzli. „Kako kontinuirano  pratim inovacije na područiju estetike u svijetu, već duze vrijeme znam za upotrebu polinukleootida u estetici i za trajne rezultate koje imate nakon tretmana polinukleotidima.Drago mi je što ih imamo i kod nas u BiH,i zaista ih primjenjujem u različitim  indikacijama, ono što me posebno oduševilo jeste regeneracija ožiljčanog tkiva nakon aplikacije Nucleofill polinukleotida“istaknuo je dr.med.spec.Omar Suljagić.

Gdje pronaći tretmane polinukleotidima?

Tretmane Nukleofill polinukleotidima možete pronaći širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here