PhiLaser Type R 2.0: Laser nove generacije

0

S obzirom na to da su tretmani polutrajne šminke već preko decenije prisutni na tržištu, te da su tehnike i materijali evoluirali tokom tog vremena, javila se i potreba za uklanjanjem starih radova.

Odgovor na to je PhiLaser Type R 2.0 

Ovaj Q-switched laser nove generacije, napravljen je korištenjem napredne inovativne tehnologije, za njegovu ultimativnu učinkovitost. Njegova brzina je svedena na 8 nanosekundi, kojom razbija pigment unutar kože na sitne čestice, ostavljajući okolnu kožu netaknuto. Zbog toga se smatra najsigurnijim i najinovativnijim laserom za uklanjanje pigmenta. 

Uklanjanje pigmenta se radi pomoću dvije vrste laserske zrake:

  • Metalni nastavak (1064 nm) za uklanjanje plavičastih i crnih pigmenata. 
  • Zeleni nastavak (532 nm) za uklanjenje hiperpigmentacije, svih crvenih tonova i svih braon tonova.

Pored najbezbjednijeg i najučinkovitijeg uklanjanja polutrajne šminke, ovim aparatom možete raditi i sljedeće kozmetičke tretmane:

  • Uklanjanje hiperpigmentacije i staračkih pjega (1064 nm)
  • Karbonski piling (1320 nm)

Najčešća pitanja za tretmane uklanjanja polutrajne šminke

Kako djeluje PhiLaser R 2.0?

Precizna zraka, odnosno njegov mehanički Q-switched efekat proizvodi vibracije koje targetiraju pigment i razlažu ga do najsitnijih čestica. Dok traje proces oporavka kože, ćelije imunog sistema polako odstranjuju pigment i eliminišu ga kroz limfni sistem, uslijed čega pigment iz obrva polako blijedi i nestaje. Ovaj laser efikasno uklanja i druge vrste polutrajne šminke, kao što je šminka na usnama ili kapcima.

Koje su glavne prednosti PhiLaser-a?

Najveća prednost ovog lasera je što isporučuje impulse koji se mjere u nanosekundama. Da bi se pigment efikasno uklonio, najvažnije je da laserski impuls bude što kraći i precizniji. Efikasnost uklanjanja pigmenta se odražava u brzini kojom targetira pigment. PhiLaser je neablativni laser , što znači da ne oštećuje površinu kože i okolno tkivo, dok veoma precizno djeluje na pigment u koži i razlaže ga. 

Da li je potrebna priprema za ovaj tretman?

Nije potrebna posebna priprema za ovaj tretman. Jedino je potrebno da nekoliko dana ranije ne izlažete kožu direktnom suncu.

Kako izgleda lasersko uklanjanje obrva?

Prvo uradimo konsultacije sa klijentom, kako bismo bili sigurni da ne postoje kontraindikacije da se tretman uradi. Nakon toga uradimo dezinfekciju i pregled kože, kako bismo bili sigurni da na koži ne postoji neka trauma, dermatitis, akna ili slično zbog čega bismo tretman trebali odgoditi. Tretman se može uraditi samo na zdravoj koži. Kada ustanovimo da tretman možemo raditi, klijetu stavljamo zaštitne naočale. Tokom tretmana klijenti osjećaju blagu neugodnost u vidu peckanja, koju svi dobro podnose. Sam tretman izgleda tako što laserom ciljano djelujemo na željenu regiju, a kratki i snažni impulsi dovode do razbijanja pigmenta. Laser emituje frakcionisani (podijeljeni) zrak koji razbija pigment.

Koliko traje lasersko uklanjanje obrva?

U rukama iskusnog tehničara, ovaj tretman traje manje od 5 minuta.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj potrebnih tretmana je individualan za svakog klijenta. To zavisi od faktora kao što su količina pigmenta u obrvama, jačine samog pigmenta, broja korekcija koje je klijent tokom vremena uradio i tehnike kojom su obrve urađene. Bitan faktor je i prije koliko vremena su obrve urađene. Obrve koje su urađene prije tri ili četiri godine je lakše ukloniti, jer se i deskvamacijom ćelija kože već dosta pigmenta uklonilo. Svakako, jedan tretman je vrlo rijetko dovoljan. Najčešće je dovoljno između dva i pet tretmana da bi se pigment potpuno uklonio. Međutim, kada imamo slučaj da su obrve urađene jako davno pa ispred sebe imamo tetovirane obrve, tada može biti potrebno i 10 tretmana. Rezultati su vidljivi nakon svakog tretmana. Tretmani se ponavljaju na 4-6 sedmica.

Kako se njeguje koža nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana koža će biti blago crvenkasta. To je i jedina nuspojava tretmana. Neće biti otečena (osim u rijetkim slučajevima kada je klijent sklon oticanju), na koži neće biti nikakve kraste, krv, oštećenje dlake. U roku od pola sata crvenilo će se povući. Tokom oporavka, koža se topikalno tretira preparatima koji podstiču regeneraciju (pantenol) ili preparatima koji hlade kožu (aloe vera). Važno je izbjegavati direktno izlaganje suncu barem sedmicu dana.

Da li je uklanjanje obrva laserom bolno?

Ovaj tretman nije bolan. Smatra se minimalno neugodnim, zbog toplote koju laserski impuls emituje.

Ko je kandidat za uklanjanje obrva laserom?

Svi oni koji nisu zadovoljni trajnom šminkom obrva, ne sviđa im se njihov oblik, boja ili je koža prezasićena pigmentom uslijed brojnih korekcija. 

Kontraindikacije za tretman?

Uklanjanje obrva laserom pogodno je za većinu, ali se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i osobama sa kožnim oboljenjima ili infekcijama na koži. Ne može se izvoditi ni kod klijenata sa epilepsijom, malignim oboljenjima, srčanim oboljenjima, bolestima bubrega, kod osoba koje imaju vitiligo, aktivni herpes ili su na terapiji fotosenzitivnim lijekovima. Svakako, važno je da tehničaru napomenete ako ste na nekoj terapiji ili bolujete od određene bolesti.

PhiLaser za uklanjanje tetovaža

Upravo kao što njime uklanjamo obrve, idealan je i za uklanjanje tetovaža. Bilo da su u pitanju jednobojne, višebojne, svijetle, tamne, amaterske ili profesionalne, mogu se u potpunosti ukloniti.

Saloni u kojima možete naći PhiLaser Type R 2.0:

Phi Beauty by Aida, Sarajevo

Salon ljepote Magic, Sarajevo

Le Salon, Sarajevo,

Nejra Beauty studio, Sarajevo

Phi studio Gosha, Pale

La Mercie, Tuzla

Tijana Graonić brows&beauty, Banja Luka

Stylish Beauty Spot, Banja Luka

La Belleza Studio, Mostar

Profesionalni šminker Dajana Islamovski, Prijedor

Aida Arnautović

Oficijelni PhiLaser distributer za BiH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here