Ljetni mjeseci su pred nama, koje proizvode i tretmane za lice odabrati?

0

Stručnjaci u beauty industriji rado ističu da je njihov fokus na zdravlju i ljepoti svake kože. U ovo doba godine to je jako bitno imati na umu kada tretiramo lice. Dolaskom toplijih dana uz češću izloženost suncu, nastupa vrlo osjetljivo razdoblje za kožu. Često dolazi do pretjerane dehidracije, kolagenski lanci se oštećuju, koža lako crveni te se brže proizvodi melanin i brojne hiperpigmentacije. One najosjetljivije kože, skin tip 1 i 2, često reagiraju crvenilom, prištićima, osipom i različitim eritemima.

Cjelovita priprema kože

Kako bi koža bila pripremljena za izazove koje nosi ljeto potrebno ju je cjelovito pripremiti pravim tretmanom i individualnom njegom. Ovo proljeće moja je preporuka naš kvartalni tretman For sun lovers koji će pripremiti kožu za toplije mjesece u godini. Uklanjanjem rožnatog sloja uz pomoć mikrodermoabrazije omogućit ćemo diobu i rast stanica, a potom ćemo prema potrebi kože odabrati patentiranu formulu koja ima zaštićene molekule kako bismo bili sigurni da će naša koža dobiti sve aktivne sastojke. Da bi prodiranje aktivnih sastojaka bilo što dublje, koristit ćemo i ultrazvuk. I za kraj, nakon maske koja će vas oduševiti svojim najmekšim, najnježnijim dodirom i brzinskim vlažnim efektom, tretman ćemo završiti dovodeći kožu u ph balansnu vrijednost kombinirajući Pro microbiom serum i SPF faktor odabran baš za vašu kožu. 

Kako bi produžili postignuti efekt, važno je nastaviti s pravilnom njegom. Za ovaj period godine, upamtite važno pravilo, hidrataciju osigurajte na površini i u dubini kože. Za to su potrebni proizvodi s velikim i malim molekulama. Moj favorit je REVIDERM Beach serum koji već godinama koristim i preporučujem svojim klijentima. Oduševljava njegov trostruki koncept vlage koji sjajno reagira na visokim temperaturama i ostaje postojan uz osjetni efekt vlaženja na koži.  Osim dnevne njege, neizbježno je dobro izabrati SPF.

Pametan odabir SPF-a je ključan za zdravlje i ljepotu kože

Sve više osvješćujemo važnost nanošenja SPF-a, međutim većina razmišlja o SPF zaštitnom faktoru samo prije odlaska na more. Zašto je poželjno zaštiti kožu već od ožujka do rujna? Ovisno o tipu kože, koža nas može štititi određeni broj minuta, nakon toga, bez obzira na godišnje doba sunce nam šteti. Upravo zato je dobro kožu koja je sklona reakcijama, ali i stvaranju melanina, štititi konstantno. Najmanje 6 mjeseci kroz godinu tj. od ožujka do rujna. Često nismo svjesni da čak u udobnosti našeg auta, balkona, prozora koji su izloženi suncu, koža upija štetne zrake.  U REVIDERMU smo posebno ponosni što svi naši proizvodi imaju zaštitu od UVA/UVB i infracrvenih zraka. Stoga možemo reći da kompletan spektar držimo pod kontrolom. 

Kako odabrati svoj SPF faktor? 

Evo jednostavne preporuke kada je u pitanju REVIDERM paleta proizvoda za sunce:

  • SPF 20 je namijenjen nečistoj koži s izbijanjima, Seborhoe sicca i Seborhoe oleosa
  • SPF 30 je savršen za sve zrele kože od 25+ jer u sebi sadrži i kolagensku zaštitu
  • SPF 50 je idealan za osjetljive, rosaceične te neurosenzitivne kože u kojoj osim zaštite postoji i DNA obnova

Zaštitni faktor danas je važniji nego ikada, njegova uporaba traje duže stoga birajte dermokozmetičke proizvode s visokim udjelom aktivnih sastojaka koji će postati vaša dnevna njega. Za svoju kožu biram cjelovit pristup pravilne njege uz pomoć tretmana prilagođenih periodima godine te kućnu njegu koja održava postignute rezultate. Tako o svojoj koži brinem zadnjih 25 godina. Uvjerite se i sami zašto REVIDERM True Care pristup pronalazi sve više svojih poklonika.

Kristina Ukalović, 

Regionalna REVIDERM edukatorica

Vlasnica Kris Derme

Ravnateljica Učilišta Adrianus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here