HomeLjepotaElma Beganović: Da li trajna šminka može djelovati prirodno?

Elma Beganović: Da li trajna šminka može djelovati prirodno?

Odgovor je DA. Ističući lijepe crte svakog klijenta, pokrivajući blage nedostatke, trajna šminka definitivno može izgledati prirodno.

Piše: Elma Beganović

Elma Beganović je vlasnica ELLE Akademije u Bihaću. Ima 28 godina, a u beauty industriji je nepunih 10 godina. Svoje prve korake počela je kao student u drugom gradu. Njena prva ljubav bila je šminkanje, zatim oblikovanje obrva i slični tretmani. Prve tri godine radila je u maloj garsonjeri od 20 kvadrata, gdje je istovremeno učila, spavala, ručala i uljepšavala žene.

Kao ničiji tako ni njen početak nije bio lagan ali uz trud, kvalitet i volju ubrzo je dobila ponudu da radim kao vizažist na kantonalnoj televiziji USK u Bihaću, a uporedo je bila redovan student na odsjeku Modni Dizajn. Zadnjih 6 godina aktivno se bavi edukacijama i tretmanima trajne šminke. Nakon ostvarenja ovog sna, još divnih snova je ostvarila, prvo se ostvarila kao supruga a nakon toga i kao majka. Pored akademije uvoznik je za najbolje svjetske brendove. Od prvog dana poslovanja naglasak je uvijek bio na kvaliteti i to je osnovno što pokreće nju i njen tim i čini ih uspješnim.  

Sve žene koje žele postići prirodan izgled, a pri tome biti lijepe, trajna šminka naglašava i proljepšava prirodan izgled obrva, usana i očiju i cjelokupnog dojma. Tretman trajne šminke je poprilično jednostavan, a metoda se izvodi aplikacijom pigmenata nekoliko milimetara pod kožu. Kako bismo detaljno saznali sve o tretmanima trajne šminke, sa našom sugrađankom Elmom Beganović smo vrlo rado proveli vrijeme i razgovarali na razne teme kada je u pitanju uljepšavanje, a naglasak smo stavili na trajnu šminku. Sve ono što biste trebali znati o ovim tretmanima Elma piše u narednim redovima.

Kao neko ko je u beauty svijetu nepunih 10 godina – mnogo lijenata je prošlo kroz moj studio. Moj cilj i cilj mog cijelog tima jeste da u svakodnevnom radu trajne šminke istaknemo ljepotu svakog klijenta. Prirodno je ono po čemu se prepoznatljivi, bez mnogo šminke i velikih promjena, uspijemo da istaknemo ljepotu svake klijentice posebno.

Smatram da je ljepota u tome da istaknemo lijepe crte lica svakog klijenta, a sakrijemo blage nedostatke.

Što bi značilo da pravimo minimalna odstupanja koja daju ipak svježinu i promjenu na licu. Ne želimo mijenjati lični opis, nego samo uljepšati nešto što već klijent posjeduje. Tretmane trajne šminke koje nudimo u studiju su obrve, usne i sjenčeni tuš.

Svakom klijentu pristupamo individualno 

Prema svakom klijentu imamo individualan pristup i ne postoji kalup po kojem se radi.
U toku tretmana koristimo anestetike zbog kojih su tretmani ugodni i nerijetko klijenti prespavaju tretman. Pigmenti koje koristimo u toku rada su Permablend – za koje smo također i distributer za Bosnu i Hercegovinu.

Mnoge edukacije koje prolazimo formiraju nas kao artista. Od svakog edukatora uzimamo najbolje i primjenjujemo u svom radu.
Ono po čemu nas ljudi prepoznaju jeste naš poseban radi i prirodan izgled koji pravimo, što su klijenti prepoznali.

Da li ste ikada razmišljali da postanete beauty artist? 

Shodno tome da sam edukator za trajnu šminku, u ELLE Akademiji imate priliku postati beauty artist. 

Način na koji radimo i pristupamo svakom studentu naši studenti prepoznaju. Princip rada je takav da radimo individualno ili u jako malim grupama. Smatram da se samo na takav način može kvalitetno posvetiti svakom studentu. Na samom kraju želim naglasiti da svi naši studenti imaju neograničenu podršku i pomoć nakon edukacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE