HomeLjepotaElma Beganović: Diodni laser, koji se koristi za uklanjanje dlaka u Beauty...

Elma Beganović: Diodni laser, koji se koristi za uklanjanje dlaka u Beauty bar Elle postao je sinonim za sigurnu i dugotrajnu epilaciju

Lasersko uklanjanje dlaka medicinski je postupak u kojem se diodnim laserom, koji stvara intenzivno pulsirajuću zraku točno određene valne duljine (810 + 940 nm), uklanjaju neželjene dlačice.

Piše: Elma Beganović

Elma Beganović je vlasnica ELLE Akademije u Bihaću. U beauty industriji je preko 10 godina. Svoje prve korake počela je kao student u drugom gradu. Njena prva ljubav bila je šminkanje, zatim oblikovanje obrva i slični tretmani. Prve tri godine radila je u maloj garsonjeri od 20 kvadrata, gdje je istovremeno učila, spavala, ručala i uljepšavala žene. Kao ničiji tako ni njen početak nije bio lagan ali uz trud, kvalitet i volju ubrzo je dobila ponudu da radim kao vizažist na kantonalnoj televiziji USK u Bihaću, a uporedo je bila redovan student na odsjeku Modni Dizajn. Zadnjih 7 godina aktivno se bavi edukacijama i tretmanima trajne šminke. Nakon ostvarenja ovog sna, još divnih snova je ostvarila, prvo se ostvarila kao supruga a nakon toga i kao majka. Pored akademije uvoznik je za najbolje svjetske brendove. Od prvog dana poslovanja naglasak je uvijek bio na kvaliteti i to je osnovno što pokreće nju i njen tim i čini ih uspješnim.  

Sa diodnim laserom dobivate najveću sigurnost i odlične rezultate. Jesen/zima je najbolji dio godine da krenete sa laserskom epilacijom. Epilacijom diodnim laserom je najbolje i najefikasnije rješenje u oslobađanju tijela od neželjenih dlačica. Kroz razgovor sa Elmom istekla je kako su svi njeni klijenti i više nego zadovoljni rezultatima diodnog lasera, te malo detaljnije o ovom tretmanu govori za BeautiFUL. 

Epilacija laserom je najtrajniji i najefikasniji način uklanjanja neželjenih dlaka, gotovo sa svih dijelova tijela. Tako je i laserska epilacija postala jedan od najtraženijih tretmana u našem salonu.  Diodni laser, koji se koristi za uklanjanje dlaka u Beauty bar Elle postao je sinonim za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. Njegova velika snaga dopire do folikula dlake veoma duboko.

Lasersko uklanjanje dlaka medicinski je postupak u kojem se diodnim laserom, koji stvara intenzivno pulsirajuću zraku točno određene valne duljine (810 + 940 nm), uklanjaju neželjene dlačice. Također, energija lasera koristi se u svrhu sprječavanja ponovnog rasta dlačica.

Da bi se to postiglo, energija lasera mora prodrijeti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen dlačica. U trenu kada dopre do melanina u dlaci, svjetlost se apsorbira, tj. pretvori u toplinu.

Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, to se više topline proizvede. Ta toplina oštećuje matične stanice oko dlačica kao i područje neposredno uz vlas dlačice koje je odgovorno za ponovni rast. To omogućuje drastično smanjenje dlačica na tretiranom području. Iako laserska epilacija uspješno uklanja dlake, broj tretmana ovisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji definiraju koliko je tretmana potrebno za željeni rezultat. Učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korijena. U slučaju crvenih i svijetlih dlačica potrebno je puno više tretmana, nego li za crne dlačice, a ponekad rezultati nisu zadovoljavajući.Rezultat tretmana, također, ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan terapije sa našim specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i dlačica. Nakon odrađenih tretmana, povremeni tretmani održavanja također bi mogli biti potrebni.

Lasersko uklanjanje dlaka najbolje je za klijente koje žele postići što dugotrajniji osjećaj glatke kože. Najpogodniji kandidati su osobe sa svjetlijom bojom puti i tamnim dlačicama, no i one s tamnijom puti mogu se podvrgnuti laserskoj epilaciji. Također, ako vas muči i problem uraslih dlaka, ovo je idealno rješenje. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake.

Kako se pripremiti za lasersku epilaciju?

Naš specijalist će naglasiti posebne upute kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlačica. 

To može uključivati:

Područje tretiranja obrijati – brijanje se preporučuje napraviti dan prije laserskog tretmana. Ostati van sunca, no potrebno strogo izbjegavanje sunca prije, kao i poslije tretmana, jer se potamnjela koža može tretirati bez straha. Na područje tretirane kože se ne preporučuje aplicirati sredstva za njegu i parfem prije samog tretmana. Najbolje vrijeme za krenuti sa tretmanima je tokom zimskog perioda, tako da bi ste ljeto dočekali sa glatkog kožom kakvu ste uvijek priželjkivali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE